Kijk het Bobsleeën op de Olympische Winterspelen 2022 gratis

Witte bobslee op baan
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
Bobslee kijken op de Olympische Spelen 2022: een stappenplan

Wil je geen race van het bobsleekampioenschap op de Olympische Winterspelen 2022 missen? Dat is lastig als de NPO niet alle wedstrijden uitzendt. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om alle afdalingen live te volgen. Dit doe je zo:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider met snelle servers in Australië of Canada. Kies bijvoorbeeld voor de goedkope, doch snelle Surfshark.
 2. Download en installeer de VPN.
 3. Verbind met een Australische of Canadese server.
 4. Ga naar 7plus (Australië) of CBC Canada.
 5. Geniet van het bobsleeën.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van een goede stream? Lees dan snel verder! We geven je bovendien een precies overzicht van wanneer de bobsleeërs van de baan in Yanqing zullen racen.

Nu de monobob voorbij is en Karlien helaas geen medailles heeft binnengehaald, is het tijd voor de Nederlandse mannen om te shinen op de Olympische Winterspelen 2022. Maandag 14 februari starten we met de tweemansbob. Nederland wordt hierbij gerepresenteerd door een team bestaande uit piloot Ivo de Bruin en Janko Franjic. Zeker voor Franjic is het spannend, aangezien deze 27-jarige Bredanaar al meer dan twee maanden kampt met een hamstringblessure.

Desalniettemin gaan de heren voor een plek in de top 10. Hoe laat gaat de tweemansbob eigenlijk van start? En waar kun je de wedstrijd live volgen? Die vragen beantwoorden we in dit artikel.

Wanneer start de tweemansbob in Beijing?

De vier heats van de tweemansbobraces zijn verdeeld over twee dagen. De eerste twee heats zijn op maandag 14 februari. De Bruin en Franjics races gaan om 13:05 uur Nederlandse tijd (eerste heat) en 14:40 uur Nederlandse tijd (tweede heat) van start.

Dinsdag 15 februari volgen de derde en vierde heats. Respectievelijk zijn deze om 13:15 uur en 14:50 uur Nederlandse tijd. Aansluitend op de vierde heat is meteen de medaille-uitreiking.

Waar kijk ik de Nederlandse bobsleeërs op de Olympische Winterspelen 2022?

Er zijn verschillende livestreams van de Olympische Winterspelen 2022. Helaas zendt niet iedere stream alle sporten uit. Streamingdiensten die sowieso alle wedstrijden uitzenden zijn:

  • Eurosport. Online is deze te vinden via Eurosport Player. Hiervoor heb je een betaald account nodig.
  • Discovery Plus. Om toegang te krijgen tot Discovery-streams heb je normaal gesproken een account nodig op Disney+. Nu kun je een los Discovery+ abonnement aanschaffen.

Ook de NOS en NPO Start zenden livestreams van vele sporten uit. Het voordeel van deze streamingsservices is dat ze gratis zijn. Het nadeel is dat ze niet alles van de Olympische Spelen uitzenden. Als je er zeker van wilt zijn dat je het bobsleeën gratis live kunt volgen, dan kun je terecht op het Australische 7plus of het Canadese CBC Canada.

Streamen via 7plus of CBC kan echter voor problemen zorgen. Deze diensten hebben namelijk niet de uitzendrechten voor een Nederlandse markt. Als je vanuit Nederland de websites bezoekt, kan het dus zijn dat je de toegang wordt ontzegd. Gelukkig is het mogelijk om deze zogenaamde geoblokkade te omzeilen. Je verandert gewoon je digitale locatie met een VPN.

Hoe kijk ik het bobsleeën op de Olympische Spelen in Beijing 2022 gratis?

Wanneer je naar 7plus of CBC Canada probeert te kijken, is de kans groot dat de website is geblokkeerd. De site herkent aan de hand van je IP-adres namelijk dat je in Nederland bent. Hier mogen de services de stream niet uitzenden. Met een Virtual Private Network (VPN) kun je gelukkig je IP-adres veranderen.

Wanneer je via de VPN verbinding maakt met een Australische server, krijg je een Australisch IP-adres. Websites zullen nu denken dat je vanuit Australië het internet op bent gegaan. Wanneer je verbindt met een Canadese server, krijg je een Canadees IP. Nu zullen websites aannemen dat je echt in Canada bent. Je kunt nu zonder problemen naar je favoriete bobslee-stream kijken.

Overigens werkt het onderstaande stappenplan ook perfect als je wel een account hebt op Eurosport, maar toevallig buiten Europa op vakantie of zakenreis bent. In plaats van verbinding te maken met een Canadese of Australische server, maak je in dit geval verbinding met een Nederlandse server. Met je nieuwe Nederlandse IP-adres kijk jij gewoon naar het bobsleeën via de Eurosport Player.

Stappenplan: zie in no time de bobsleeërs van de baan in Yanqing afracen

Een VPN gebruiken om de Olympische Winterspelen te kijken is niet moeilijk. Volg eenvoudigweg deze stappen:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider met snelle servers in Australië en/of Canada. Wij raden hiervoor Surfshark aan. Deze goedkope provider scoort consistent hoog op onze snelheidsmetingen. Zo kijk je zonder haperingen naar alle heats tijdens het bobsleetoernooi.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.05 per maand
  Vanaf
  €2.05
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Installeer de VPN door de software te downloaden van de officiële website en de installatiewizard te volgen.
 4. Verbind met een Australische of Canadese server.
 5. Ga naar de streamingsite van jouw keuze.
 6. Geniet van het bobsleeën.

Als je graag gebruik maakt van de 7plus-stream, dan moet je echter wel een account maken. Dit kost iets meer tijd, maar is ook zeker niet lastig:

 1. Nadat je bent verbonden met een Australische VPN-server, ga je naar de 7plus-website.
 2. Maak hier een account aan. Hiervoor moet je jouw naam of een pseudoniem invullen, je e-mailadres opgeven en een wachtwoord aanmaken. In het vakje ‘postal code’ vul je een van deze postcodes in: 5000 (Adelaide), 4000 (Brisbane), 3000 (Melbourne), 6000 (Perth) of 2000 (Sydney).
 3. Verifieer je account door op de link in de toegestuurde e-mail te klikken en geniet van van de Olympische Winterspelen.

Bobsleeprogramma tijdens de Olympic Games 2022

Krijg je maar geen genoeg van de pijlsnelle actie? Dan heb je geluk. Na de monobob houdt het bobsleeën op deze Olympic Games niet op. Hieronder zie je wanneer de Nederlandse mannenteams ook de baan af mogen racen.

 

DatumWedstrijdRondeTijdMedaille
Zondag 13 februariMonobobHeat 1

Heat 2

02:30 uur

04:00 uur

Maandag 14 februariMonobobHeat 3

Heat 4

02:30 uur

04:00 uur

Goud: Amerika

Zilver: Amerika

Brons: Canada

Maandag 14 februariTweemansbobHeat 1

Heat 2

13:05 uur

14:40 uur

Dinsdag 15 februariTweemansbobHeat 3

Heat 4

13:15 uur

14:50 uur

Goud: Duitsland

Zilver: Duitsland

Brons: Duitsland

Zaterdag 19 februariViermansbobHeat 1

Heat 2

02:30 uur

04:05 uur

Zondag 20 februariViermansbobHeat 3

Heat 4

02:30 uur

04:20 uur

Techredacteur
Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in kwesties rondom (overheids)censuur en de balans tussen privacy en vrijheid online.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen