VPN op mobiel

i2Coalition lanceert een verbond van VPN’s voor meer online veiligheid

Laatst bijgewerkt: 12 december 2019
Leestijd: 1 minuut, 38 seconden

Een aantal grote VPN-providers zullen samen het VPN Trust Initiative (VTI) gaan vormen. Dat kondigden de Internet Infrastructure Coalition (i2Coalition) gister aan. De bedrijven in het verbond zullen samen gaan werken om Best Practices in de branche te promoten. Op deze manier willen ze het online landschap veiliger maken voor de consument.

Grote namen in het verbond

De oprichters van het VTI zijn de volgende vijf bedrijven: ExpressVPN, NordVPN, VyprVPN, Surfshark, en NetProtect. Onder NetProtect vallen de merken encrypt.me, WLVPN, SugarSync, IPVanish, StrongVPN, Overplay, en SaferVPN. Het idee achter de samenwerking is dat zij op deze manier de branche kunnen verbeteren en consumenten beter kunnen informeren. Doordat enkele van de grootste VPN-providers van het moment meedoen is de samenwerking veelbelovend.

I2Coalition

De i2Coalition is een samenwerking van een waslijst aan tech-gerelateerde bedrijven die zich samen hardmaken voor een vrije maar veilige internetomgeving. Hierbij zijn onder andere bedrijven aangesloten die zich bezighouden met webhosting, data centrales, domein registratie, en cloud opslag. Met deze nieuwe aftakking willen ze de VPN branche een duidelijke stem geven. De hoop is dat ze op deze manier het vertrouwen van de consument kunnen versterken en meer kennis over VPN’s kunnen verspreiden.

VPN’s voor internetveiligheid

VPN’s bieden een handige oplossing voor veel moderne internet problemen. Een VPN maakt jouw internetervaring veiliger, anoniemer, en vrijer. Veiliger omdat een VPN al je internetverkeer versleuteld, anoniemer omdat het je IP-adres verbergt, en vrijer omdat het je helpt om online restricties te omzeilen.

Er zijn nog altijd grote verschillen aan te wijzen tussen de verschillende VPN-aanbieder. Dit maakt het soms lastig voor de consument om de juiste VPN-provider te kiezen. Gelukkig zijn er veel reviews te vinden van verschillende VPN-providers en kun je ook zoeken op de beste VPN-providers per functie. Misschien zal het nieuwe verbond ervoor zorgen dat alle VPN-providers zich aan dezelfde standaarden gaan houden. Tot die tijd houden wij de ontwikkelingen bij de verschillende providers goed in de gaten.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen