Giro Rosa: kijk de Ronde van Italië voor vrouwen live

vrouw rijdt op wielrenfiets op asfalt
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je de Giro Donne 2022 overal ter wereld live

De belangrijkste koers in het vrouwenwielrennen staat weer op het programma: de Giro Donne, ofwel de Giro Rosa, begint donderdag 30 juni. Nu Anna van der Breggen haar carrière heeft beëindigd, liggen de kansen voor de andere rensters open. Ben jij benieuwd wie er met de overwinning vandoor gaat? Je kijkt de Giro Donne 2022 online via Eurosport Player en Global Cycling Network (GCN). Ben je buiten de EU en wil je toch de Giro Rosa via Eurosport live kijken? Dan heb je een VPN nodig. Volg daarvoor onderstaande stappen:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals NordVPN.
 2. Download en installeer de VPN-app op je apparaat.
 3. Log in met de gegevens van je VPN-account.
 4. Verbind met een server in Nederland om toegang te krijgen tot de Eurosport Player.
 5. Open de livestream. Let op: je hebt hier een betaald abonnement voor nodig.
 6. Nu heb je toegang tot de stream. Veel plezier bij de koers!

Wil je meer weten over de Giro Rosa 2022 en waar je deze kijkt? Lees dan het volledige artikel.

De Giro Donne, voorheen de Giro Rosa en officieel de Giro d’Italia Femminile, gaat weer van start! De meest prestigieuze etappekoers in de vrouwenwielersport begint op donderdag 30 juni en duurt tot zondag 10 juli. De ronde behoort dit jaar weer tot de Women’s WorldTour.

Al een aantal jaar op rij gaat de winst naar een Nederlandse vrouw. In 2021, 2020 en 2017 won Anna van der Breggen. De twee jaren daartussen, 2018 en 2019, ging Annemiek van Vleuten er met de winst vandoor. Aangezien Van der Breggen inmiddels is gestopt met wielrennen, lijkt de overwinning voor Van Vleuten voor het grijpen te liggen.

Voor het eerst in haar carrière verscheen ze niet aan de start van het NK wielrennen. Deze koers liet ze aan zich voorbijgaan om zich volledig te kunnen richten op de Giro en de Tour de France Femmes. Van Vleuten won in april nog Luik-Bastenaken-Luik, maar brak haar pols in de dagen daaropvolgend en kon niet meer in actie komen.

Hoewel Van Vleuten dus een kanshebber voor de titel is, is het allesbehalve een gegarandeerde overwinning voor haar. Ze zal tegenstand krijgen van onder meer Marianne Vos en Thalita de Jong, en uiteraard de wereldkampioene van 2021 Elisa Balsamo. Het wordt een spannende strijd dus! Wil je alles van de Giro Donne zien? In dit artikel lees je waar je het kijkt – ook vanuit het buitenland.

Giro Donne live kijken

In Nederland en België zijn de rechten van de Giro Rosa in handen van Eurosport. Vanwege onder meer de Tour de France en Wimbledon, biedt Eurosport vrijwel geen live uitzendingen van de Giro d’Italia Donne. Wel zijn er hoogtepunten en samenvattingen te bekijken via Eurosport.

Online kijk je de Giro Donne bij Eurosport Player en Global Cycling Network (GCN). Deze diensten zijn beide betaald. GCN is in de meeste landen beschikbaar, maar het commentaar bij de races is meestal in het Engels. Eurosport Player biedt wel Nederlandstalig commentaar, maar is niet beschikbaar buiten de EU.

Ben je op vakantie en wil je toch Eurosport kijken? Dan heb je een VPN nodig. We leggen je uit hoe dit werkt.

Kijk de Giro Donne 2022 overal vandaan met een VPN

Een VPN (Virtual Private Network) zorgt ervoor dat websites niet meer je daadwerkelijke locatie kunnen achterhalen. Dit doet de VPN door je IP-adres te verbergen, en je een IP-adres van de VPN-server te geven. Zo lijkt het alsof jij je bevindt op de locatie van de VPN-server.

Zenders hebben vaak beperkte uitzendrechten voor streams. Hierdoor kun je buiten de Europese Unie bijvoorbeeld geen toegang krijgen tot Eurosport.

Als jij buiten de EU bent, maar je verbindt met een VPN-server die zich binnen de EU bevindt, krijg je dus het IP-adres van die server en denken websites en streamingdiensten dat jij binnen de EU bent. Zo kijk je alsnog de Giro Donne 2022 met Nederlands commentaar vanuit het buitenland!

Verbinding maken met een VPN is erg eenvoudig. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Neem een abonnement op een goede en betrouwbare VPN-dienst. Wij raden NordVPN aan vanwege zijn vele snelle servers binnen de EU en in Nederland. Zo kun je ongestoord de Giro Rosa streamen waar ter wereld je ook bent. NordVPN heeft bovendien een geld-terug-garantie van 30 dagen. Als je na deze periode je geld terug vraagt, heeft het je uiteindelijk dus niets gekost!
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN.
 4. Log in bij de zojuist gedownloade app. Hiervoor heb je de gegevens van je VPN-account uit stap 1 nodig.
 5. Maak verbinding met een VPN-server in Nederland. Zo krijg je vanuit het buitenland toegang tot Nederlandse content, zoals Eurosport.
 6. Open de livestream. Let op: je hebt voor zowel de Eurosport-stream als de GCN-stream een betaald abonnement nodig. Sluit eerst een abonnement af als je dat nog niet hebt gedaan.
 7. Laat de VPN aanstaan op de achtergrond.
 8. Veel plezier bij de spannende strijd in de Giro Donne 2022!

Parcours Giro Rosa 2022

EtappeDatumStart – FinishKmTypeStarttijdEindtijd
1.30-06Cagliari – Cagliari4,7Individuele tijdrit12:50 uur
2.01-07Villasimius – Tortoli117,3Heuvels12:40 uur15:25 uur
3.02-07Cala Gonone – Olbia112,7Vlak10:45 uur13:40 uur
03-07Rustdag
4.04-07Cesena – Cesena120,9Heuvels12:00 uur15:20 uur
5.05-07Carpi – Reggio Emilia123,4Vlak11:00 uur14:15 uur
6.06-07Sarnico – Bérgamo114,7Heuvels10:55 uur14:15 uur
7.07-07Prevalle – Passo Maniva113,4Bergen10:55 uur14:00 uur
8.08-07Rovereto – Aldeno92,2Bergen11:05 uur14:10 uur
9.09-07San Michele all’Adige – San Lorenzo Dorsino112,8Bergen10:55 uur14:10 uur
10.10-07Abano Terme – Padova90,5Vlak10:55 uur14:05 uur
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen