Formule 1 racewagen op circuit

Formule 1: Kijk de GP van Abu Dhabi 2019 in het buitenland!

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 40 seconden

Update: deze laatste GP van 2019 werd gewonnen door Lewis Hamilton.

Aanstaande zondag om 14:10 gaat de GP in Abu Dhabi van start. Omdat dit de laatste race van dit Formule 1-seizoen is, belooft het een veelbekeken en spannende race te worden. Als je in het buitenland bent, zul je merken dat je niet zomaar via je favoriete kanalen (zoals Ziggo Sport in Nederland, Channel 4 in Engeland of RTL+ in Duitsland) de Formule 1 kunt kijken. De streams die je normaal zou gebruiken – en waar je waarschijnlijk zelfs voor betaalt – zijn namelijk niet beschikbaar buiten de Europese Unie. Hoe kijk je de Grand Prix van dit weekend dan toch live? Simpel: met een VPN.

Vrij internet met een VPN

Het feit dat je favoriete Nederlandse streams niet werken buiten Europa, heeft te maken met de internetblokkades die worden opgezet door streamingdiensten. Dit is niet alleen het geval in de sportwereld, maar gebeurt bijvoorbeeld ook op YouTube en Netflix. Afhankelijk van de locatie van jouw IP-adres krijg je dan een ander aanbod van een bepaalde dienst te zien – en in sommige gevallen krijg je helemaal geen toegang.

Het zou natuurlijk jammer zijn als je, zelfs met je betaalde abonnement, nog steeds je favoriete streams niet kunt kijken, alleen maar omdat je in het buitenland zit. Daarom gebruiken veel mensen een VPN om hun zichtbare IP-adres veranderen. Wanneer je dit doet, lijkt het alsof je vanuit een andere locatie het internet betreedt, waardoor je opeens weer wél toegang krijgt tot je vaste Formule 1-stream. Dus, hoe krijg je dat voor elkaar? Wij vertellen het je.

Binnen vijf minuten de Grand Prix Abu Dhabi kijken met een VPN

Als je de volgende stappen volgt, ben je binnen de kortste keren klaar om de race van dit weekend te bekijken:

  1. Sluit online een abonnement af bij een goede VPN-aanbieder. Voor het kijken van de Formule 1 raden wij CyberGhost aan.
  2. Download de VPN-app of software op het apparaat waarmee je de wedstrijd wilt kijken. Dit kan een computer of laptop zijn, maar ook je telefoon of tablet.
  3. Open de VPN-app en kies een Nederlandse (of Europese) server uit de serverlijst.
  4. Verbind met de server. Je verkeer wordt nu automatisch via deze server omgeleid, waardoor het lijkt alsof jij je op die locatie bevindt.
  5. Surf naar de streamingwebsite waar je normaal gesproken live de Formule 1 bekijkt en geniet van de race!

Werkt het niet? Probeer dan even een andere server. Als je gebruikmaakt van een betaalde streamingservice in Nederland, vergeet dan ook niet een server elders in de EU te proberen. Klik bijvoorbeeld eens een Italiaanse of Duitse server aan in plaats van een Nederlandse.

Laatste race van het seizoen

De allerlaatste Grand Prix van het 2019-seizoen van de Formule 1 zal dit weekend gereden worden. Zondag gaat de race in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, van start. Vanaf 29 november zullen de oefenrondes en kwalificaties plaatsvinden, met uiteindelijk op 1 december de allesbeslissende race. Hoewel er iets geks moet gebeuren wil Lewis Hamilton uiteindelijk niet aan de top eindigen, staan er veel andere dingen op het spel. Zal Verstappen de derde plek bemachtigen? De reis op het circuit van Yas Marina dit weekend zal het uitwijzen. Mis het dus niet!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen