Formule 1 Grand Prix van Hongarije 2020 live online kijken, ook in het buitenland

formule-1-grand-prix-max-verstappen

Eindelijk is het Formule 1 seizoen weer een beetje op gang gekomen. Dit weekend vindt de race plaats op de mooie Hungaroring in Hongarije. Met Bottas als Hamilton heeft Mercedes een winning streak te pakken, al zullen veel Nederlanders de hoop koesteren dat ditmaal Max Verstappen er met de winst vandoor gaat. Na twee onfortuinlijke opening van het seizoen moet het tij dit weekend dan keren voor Max. Wil je online de Grand Prix van Hongarije live kunnen volgen via diverse streams, dan is dat niet even gemakkelijk, afhankelijk van je locatie. Maar het is gelukkig mogelijk om waar ook ter wereld toch toegang te krijgen tot F1 streams.

Grand Prix van Hongarije – schema en verwachtingen

Na de vrije trainingen op vrijdag 17 juli, wordt op zaterdag 18 juli 2020 de kwalificatie verreden om 15:00 Nederlandse tijd. Op zondag 19 juli 2020 vangt om 15:10 de race aan.

Er wordt dit weekend flink wat regen voorspeld in Hongarije, wat de kwalificatie én de daadwerkelijke race extra spannend kan maken!

Het circuit van Hongarije is de afsluiting van de triple-header, de eerste drie wedstrijden van het seizoen die in drie opeenvolgende weken verreden worden. Hierna kunnen de coureurs even bijkomen, omdat het volgende F1 weekend pas 31 juli 2020 weer aanvangt; Silverstone in het Verenigd Koninkrijk!

Maar eerst de Hungaroring dus!

Online de Grand Prix van Hongarije 2020 kijken in het buitenland

Ben je in het buitenland, bijvoorbeeld vanwege die langverwachte vakantie, dan is het soms moeilijk om toegang te krijgen tot Nederlandse F1 streams. Echter, er is een oplossing om waar ook ter wereld toegang te krijgen tot Nederlandse streamingdiensten, waaronder Ziggo.

Door met een eenvoudige VPN-applicatie je internetverkeer om te leiden via Nederland, kan je het internet op alsof je in Nederland zou zitten. Dus ook vanuit het buitenland krijg je toegang tot het aanbod van streamingdiensten die actief zijn in Nederland.

Stappenplan om online te Grand Prix van Hongarije 2020 te kijken in het buitenland

  • Sluit een abonnement af bij een goede VPN-aanbieder. Heb je moeite met kiezen? Geen zorgen, wij kunnen je Surfshark VPN aanbevelen (met korting). Deze VPN-aanbieder is snel, goedkoop en heeft een zeer uitgebreide geld-terug-garantie van 30 dagen. Dit betekent dat je het zonder risico kan proberen.
  • Na het online afsluiten van een abonnement, wat een kwestie is van 2 minuten, download je de VPN-app op het toestel waarmee je de race wilt streamen. Dat kan een smartphone zijn, maar ook een tablet, laptop, desktop of andere device.
  • Bedenk welke streamingdienst je wil gebruiken om de race te streamen, en kies een VPN-server in een land waar die streamingdienst beschikbaar is. Wil je bijvoorbeeld toegang tot Ziggo, kies dan een VPN-server in Nederland of een ander EU-land.
  • Nadat je bent verbonden met de VPN-server, kan je de streamingdienst gewoon proberen te openen. Als het goed is, kan je de race zonder problemen kijken.

Grand Prix van Hongarije kijken zonder Ziggo

Net zoals je met een VPN je internerverkeer kan omleiden via Nederland, kan je met een VPN ook een server in een ander land kiezen. Je kan binnen enkele seconden je dataverkeer via Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongarije, Japan, de Verenigde Staten of welk land dan ook laten lopen. Zolang de VPN-aanbieder servers in een bepaald land heeft staan, kan jij het internet op alsof je in dat land bent. En VPN-aanbieders als Surfshark, NordVPN en CyberGhost hebben servers in behoorlijk wat verschillende landen.

Hieronder wat voorbeelden van streamingdiensten uit andere landen die regelmatig F1 streams uitzenden:

LandZenders
NederlandZiggo Sport, Ziggo kanaal 14
DuitslandRTL+
EngelandChannel 4, Sky Sports
BelgiëSport Telenet, RTBF (franstalig)
VSESPN
Meerdere landenF1 TV

Door met een VPN je internetverkeer via bovenstaande landen om te leiden, kan je dus toegang krijgen tot de streamingdiensten uit deze landen. Let wel op dat je dan vaak een abonnement nodig hebt bij deze streamingdiensten. Al zijn er uitzonderingen; sommige streamingdiensten zenden gratis formule 1 uit. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Gratis online de Grand Prix van Hongarije kijken

Bij sommige buitenlandse streamingdiensten kan je zelfs gratis F1 kijken, zonder abonnement. Onder meer RTL+ uit Duitsland en Channel 4 in Engeland zenden formule 1 races vaak gratis uit. Je moet dan wel in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk zijn. En daar heb je dan weer een VPN voor. Door een VPN-server in Duitsland of het Verenigd Koninkrijk te selecteren, laat je al je internetverkeer via dat land lopen. Daarmee krijg je dus toegang tot de genoemde gratis streamingdiensten en daarmee ook F1 streams als die daar worden uitgezonden! Goede VPN nodig hiervoor? Probeer dan Surfshark eens.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur. Meer over David.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen