cage and 2 mma fighters

UFC 244 kijken in het buitenland (ook buiten de EU)

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 4 minuten, 21 seconden

Update: Masvidal heeft dit gevecht van Diaz gewonnen en daarmee de “BMF-titel” gekregen.

Zaterdagnacht (de nacht van zaterdag op zondag) om 3.00 Nederlandse tijd vindt UFC 244: Masvidal vs Diaz plaats. Het is het 500ste live evenement van de UFC en belooft een spektakel voor UFC- en vechtsportfans te worden. Juist de afwezigheid van een “regulier titel-gevecht” maakt dit 500ste evenement van de UFC zo speciaal. Masvidal en Diaz strijden namelijk om de felbegeerde en nooit eerder uitgereikte “BMF-titel”: de Baddest Motherf*cker-titel. Dit klinkt wellicht als een wat ludieke titel. Echter, Masvidal en Diaz, die allebei uit een “vrij ruig” klimaat komen, lijken de titel zeer serieus te nemen.

Hoe het ook zij, de echte vechtsport- en mmafanaat wil dit evenement, waar ook grote namen als Kelvin Gastelum, Darren Till en Stephen Thomson aan mee doen, zeker niet missen. Het mooie voor Nederlandse vechtsportfans is dat Veronica begin dit jaar de rechten heeft gekregen om UFC evenementen in Nederland uit te zenden. Dit betekent dat mensen die een abonnement hebben bij diensten als Ziggo, Kijk of NLZIET de UFC live kunnen volgen op hun smartTV, laptop, telefoon of ander appaaraat.

Maar hoe zit het als je je in het buitenland, specifieker, buiten de EU bevindt? Nederlandse streamingdiensten als Ziggo en NLZIET zijn tegenwoordig, dankzij Europese wetgeving, niet alleen meer in Nederland toegankelijk. In de hele EU zijn deze nu beschikbaar. Maar wat nou als je net op vakantie of zakenreis bent buiten de EU, bijvoorbeeld in Turkije of Dubai? Of wat als je voor werk een tijdje in het buitenland, buiten de EU, woont? Vrees niet! In deze gevallen kun je nog steeds gebruikmaken van je abonnement op een Nederlandse streaming-dienst, namelijk met een VPN!

UFC 244 kijken buiten de EU met een VPN

De bovengenoemde streaming-diensten blokkeren vaak gebruikers die zich buiten de EU bevinden op basis van hun IP-adres. (Kijk.nl blokkeert overigens alle niet Nederlandse IP-adressen, volgens hun website). Aan dit zogenoemde IP-adres kunnen websites en apps, zoals Ziggo GO, kijk.nl en NLZIET de locatie van jouw netwerk zien. Hierdoor word je dus makkelijk geblokkeerd buiten de EU. Echter, gebruik je een VPN, dan heb je hier geen last van.

Met een VPN kun jij namelijk jouw IP-adres veranderen naar een Nederlands IP-adres of een ander “EU IP-adres”. Dit doe je simpelweg door je met een VPN-server in Nederland of een ander EU land te verbinden. Op deze manier zal de website waar je je mee probeert te verbinden, bijvoorbeeld de Ziggo website, denken dat je je in Nederland of een ander EU land bevindt. Zodoende kun je gebruik maken van je abonnement, ook als je buiten de EU bent. Iets om wel op te letten is dat Ziggo en steeds meer andere streaming-diensten steeds meer VPN’s en VPN-servers gaan blokkeren. Maar hier komen we later nog op terug met een paar tips.

Buiten het veranderen van je IP-adres, heeft een VPN ook nog andere voordelen. Lees hier alles over in ons artikel over de voordelen van een VPN-verbinding. Wil je echter meteen aan de slag met een VPN, zodat je gauw UFC 244 live kunt kijken waar je ook bent in de wereld? Lees dan het korte en simpele stappenplan hieronder!

Stappenplan: UFC 244 kijken met een VPN

  1. Sluit een abonnement af bij een goede en betrouwbare VPN-provider met servers in Nederland of een ander EU-land. Let er ook op dat de VPN-provider snel genoeg is om video’s te streamen. Een VPN die wij aanraden om UFC te kijken is NordVPN.
  2. Download de VPN-software of app op het apparaat waar je UFC 244 op wilt kijken. Vaak is dit erg simpel en wijst dit zichzelf. Echter, heb je voor NordVPN gekozen en wil je hier toch wat hulp bij? Lees dan onze NordVPN review. Voor hulp bij het installeren van veel andere VPN-software of het installeren van een VPN op een specifiek apparaat, kun je terecht op ons review overzicht en onze VPN instellen pagina.
  3. Open de VPN-app en verbind je apparaat met een Nederlandse server of een andere server in de EU, afhankelijk van je streaming abonnement.
  4. Ga naar jouw streaming-dienst, bijvoorbeeld Ziggo Go, en log in.
  5. Geniet van UFC 244 en knipper niet met je ogen! Het beloven felle wedstrijden te worden waar van alles in kan gebeuren!

VPN’s steeds vaker geblokkeerd door streaming-diensten

Iets om rekening mee te houden is dat VPN-gebruikers steeds vaker geblokkeerd worden door streaming-diensten, zoals Ziggo Go bijvoorbeeld. Dit is dan ook één van de redenen dat wij NordVPN aanraden om UFC 244 mee te kijken. NordVPN heeft namelijk een zeer groot aantal servers (meer dan 5500 in 59 landen). In theorie zou dit het moeilijker moeten maken voor streaming-diensten om alle NordVPN gebruikers te blokkeren. Streaming-diensten blokkeren namelijk vaak verschillende IP-adressen en hoe meer servers een provider heeft, hoe meer mogelijke IP-adressen. Ook biedt NordVPN de mogelijkheid tot het gebruik van dedicated IP-adressen en obfuscated servers. Dit zijn beide maatregelen die helpen bij het omzeilen van VPN-blokkades.

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat de tekst hierboven slechts tips bevat om UFC 244 buiten de EU en Nederland te kunnen kijken. Het blijft altijd jouw eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersovereenkomst van de streaming-dienst die je gebruikt goed door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen