Oranje vlaggetjes in de lucht

Nederland – Estland (EK kwalificatie 2019) in het buitenland kijken

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 32 seconden

Update: Nederland heeft deze wedstrijd gewonnen met 5-0.

Vanavond om 20:45 is het zover: het Nederlands elftal speelt zijn laatste kwalificatiewedstrijd tegen tegenstander Estland voor het EK. Hoewel Nederland al gegarandeerd door is naar de EK groepsfase, zullen veel Nederlandse voetbalfans de wedstrijd toch met spanning volgen. En geef ze eens ongelijk. De manier waarop Nederland deze test al dan niet trotseert zonder aanvoerder Virgil van Dijk (deze speelt wegens privéomstandigheden niet mee), zou ons best eens een goede kijk kunnen geven op onze kansen voor het EK.

Hoe het ook zij, wij snappen maar al te goed dat je uitkijkt naar deze wedstrijd. Maar hoe zit het als je in het buitenland zit? Veel Nederlandse websites en streamingdiensten waar je de EK (kwalificatie) wedstrijden kunt streamen, zijn in het buitenland op veel plekken geblokkeerd. Zo is Ziggo, wat veel Nederlanders gebruiken om Nederlandse tv te kijken in het buitenland, geblokkeerd buiten de Europese Unie.

Maar vrees niet, je kunt makkelijk zorgen dat je de wedstrijd toch van de eerste tot de laatste minuut kunt volgen. Namelijk met een VPN (Virtueel Prive Netwerk).

Nederland – Estland kijken met een VPN; Hoe werkt dat dan?

Het concept is eigenlijk heel simpel. Eén van de vele voordelen van een VPN is dat deze je IP-adres verandert, door je met één of zelfs twee VPN-servers te verbinden. Sterker nog, VPN-gebruikers kunnen zelfs verbinding maken met een server in een ander land, waardoor ze ook een “buitenlands IP-adres” krijgen. Op deze manier kun je dus bijvoorbeeld vanuit Turkije, Egypte of waar dan ook een Nederlands IP-adres krijgen. Veel websites maken vooral gebruik van je IP-adres om je locatie te bepalen.

Met andere woorden, met een VPN kun je geografische blokkades omzeilen. Ziggo Go bijvoorbeeld, zal als je verbinding maakt met een Nederlandse VPN-server vanuit bijvoorbeeld China, denken dat je toch in Nederland bent. Hierdoor kun je, ook als is Ziggo (Go) normaal geblokkeerd in China, dankzij een VPN toch Nederland – Estland live kijken!

Behalve het de-blokkeren van voetbalwedstrijden en andere (video) content heeft een VPN nog veel meer voordelen. Wil je weten waar een VPN nog meer voor gebruikt wordt? Lees dan ons artikel “Waarom mensen een VPN gebruiken“. Wil je echter zo snel mogelijk met een VPN aan de slag, zodat jij vanavond lekker Nederland – Estland kunt kijken? Lees dan ons korte stappenplan hieronder.

Stappenplan: Nederland – Estland kijken in het buitenland met een VPN

  1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Een provider die wij heel erg aanraden om de EK (kwalificatie) wedstrijden te kijken is ExpressVPN.
  2. Download de VPN-software/app op het apparaat waarop je de wedstrijd wilt streamen. Bij veel VPN-providers is dit simpel en wijst dit zich vanzelf. Echter, wil je hier wat meer hulp bij voor ExpressVPN? Lees dan onze ExpressVPN review.
  3. Open de VPN-app/software en maak verbinding met een Nederlandse server, of een andere server in de EU als jouw streamingdienst dat toelaat (Ziggo bijvoorbeeld).
  4. Open de streaming-app of dienst die je gebruikt en log in.
  5. Geniet van de wedstrijd!
Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen