Live de openingswedstrijd van het EK voetbal 2021 kijken: Turkije – Italië

Supporters kijken een voetbalwedstrijd in een stadion

Op 11 juni start het EK voetbal en kan de voetbalvreugde weer losbarsten. De eerste wedstijd van het EK gaat tussen Turkije en Italië. Hiermee zal het voetbalspektakel van het jaar van start gaan!

Voetbalfans hebben lang op het EK moeten wachten. In 2020 kon het EK niet doorgaan door de coronacrisis. Het EK draagt daarom nog steeds de naam “Euro 2020“. Nu is het dan bijna zover. Op 11 juni 2021 wordt het EK afgetrapt met een wedstrijd tussen Turkije en Italië. Heb jij toevallig een vakantie naar het buitenland geboekt in de periode van 11 juni tot en met 11 juli 2021 en wil je de spannende wedstrijden van het EK niet missen? Ook in het buitenland kun jij het EK gewoon kijken. Met een VPN kijken voetbalfans gemakkelijk live en online het EK voetbal. Mocht je naast de eerste wedstrijd ook de rest van het EK willen kijken vanuit het buitenland? Bekijk dan ons artikel over het EK kijken in het buitenland.

Live Turkije – Italië kijken

Het EK trapt af met de wedstrijd tussen Turkije en Italië. Italië is de favoriet bij de bookmakers en volgens sommigen is Italië zelfs een kanshebber om het gehele toernooi te winnen! De eerste wedstrijd trapt af op 11 juni 2021 om 21:00 Nederlandse tijd. Deze openingswedstrijd van het EK wordt uitgezonden op NPO 1. Vanaf 19:00 vindt een voorbeschouwing plaats van het hele toernooi, waarna de wedstrijd aftrapt om 21:00.

Overigens heeft de eerste wedstrijd ook een Nederlands tintje. De scheidsrechter is namelijk onze eigen Danny Makkelie die tijdens het openingsduel zijn EK-debuut zal maken.

Mocht je vanwege de versoepelde maatregelen in het buitenland zitten, ook dan kun je de wedstrijd nog gratis live kijken via de website van de NPO. Je hebt dat wel een VPN nodig om je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP-adres. Hoe dit werkt lees je hieronder. Bij een betaalde streamingdienst hoef je binnen de EU geen VPN te gebruiken, maar daarbuiten weer wel in verband met uitzendrechten.

Het EK voetbal kijken in het buitenland met een VPN: een stappenplan

Een EK-livestream via een VPN klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk erg simpel. Met een VPN kun je jouw internetverkeer omleiden via servers in verschillende landen. Je IP-adres wordt aangepast naar een IP-adres uit een ander land.

Als je bijvoorbeeld vanuit het buitenland verbinding maakt met een Nederlandse server, dan krijg je een Nederlands IP-adres toegeschreven en lijkt het alsof je in Nederland bent. Op die manier kun je in het buitenland genieten van alle wedstrijden van het EK voetbal met Nederlands commentaar.

Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan:

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. ExpressVPN is bijvoorbeeld een snelle VPN die erg geschikt is voor het streamen van voetbalwedstrijden. Ook heeft ExpressVPN een 30 dagen geld-terug-garantie, waardoor je, als je het goed plant, vrijwel het hele EK gratis kunt kijken door naderhand je geld terug te vragen (mocht je dat willen).
 2. ExpressVPN
  Actie:
  3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €6.91
  8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 95 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download de VPN-software op het apparaat waarop je het EK wilt streamen.
 4. Open de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server. Je hebt een Nederlandse server nodig als je het EK wilt kijken via een gratis Nederlandse stream. Als je een betaald account hebt, dan volstaat een server in Europa.
 5. Open de streamingdienst of -app waarmee je een EK livestream kunt kijken en log in.
 6. Geniet van de EK-wedstrijd!

Waar kijk ik de rest van het EK voetbal van 2021?

De EK-wedstrijden van Oranje kun je live op televisie volgens op NPO1 of NPO3. Ben je in het buitenland? Dan kun je online streamen via NPO Start (plus), NLZIET en Ziggo. Deze streamingdiensten geven onder andere toegang tot de content van NPO1 en NPO3.

Wanneer moet het Nederlands elftal spelen?

Wil jij geen wedstrijd van Nederland missen? Hieronder vind je het speelschema van het Nederlands elftal voor de groepsfase. Het decor voor onderstaande wedstrijden is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

DatumWedstrijdTijdstip
13 juni 2021Nederland-Oekraïne21:00
17 juni 2021Nederland-Oostenrijk21:00
21 juni 2021Noord-Macedonië-Nederland21:00
Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen