Live Champions League kijken: Chelsea – Real Madrid, 5 mei 2021, ook vanuit het buitenland

Twee voetballers strijden om de bal

Vorige week op Koningsdag speelden Real Madrid en Chelsea gelijk tegen elkaar met 1-1. Deze week nemen ze het op Bevrijdingsdag tegen elkaar op in de return in de halve finale van de Champions League. Op woensdag 5 mei om 21:00 trapt de wedstrijd af.

Wil je de wedstrijd kijken, dan kan dat in Nederland gewoon op SBS6, Ziggo kanaal 14 en online via NLZIET, Ziggo Go Sport en KIJK.nl. Als je in het buitenland zit en je wil toch de Nederlandse uitzending bekijken van de Champions League, of het nu via je betaalde streaming-abonnement is of het gratis platform KIJK, dan kan een VPN uitkomst bieden.

Champions League kijken vanuit het buitenland

Binnen de EU hoef je niks extra’s te doen als je een betaald abonnement hebt op een Nederlandse streamingdienst. Met een betaald abonnement op NLZIET of Ziggo GO moet je binnen de hele EU toegang hebben. Bij gratis diensten of als je buiten de EU bent is dat niet het geval.

Mocht je geen toegang hebben dan kun je met een VPN je IP-adres aanpassen naar een Nederlands IP-adres. Hierdoor lijkt het voor streamingdiensten en sites alsof je toch gewoon in Nederland bent. Op die manier kun je dus buiten de EU toegang krijgen tot betaalde diensten, of buiten Nederland tot gratis diensten. Zo kijk je dus eenvoudig toch Champions League vanuit het buitenland.

Champions League wedstrijd Real – Chelsea kijken in het buitenland: stappenplan

Als je vanuit het buitenland Champions League wil kijken dan kun je je IP-adres dus veranderen met behulp van een VPN. Een VPN die wij kunnen aanraden is NordVPN. Deze VPN is goed geprijsd en een 30-dagen geld-terug-garantie. Daarmee kun je NordVPN gratis uitproberen. Gratis VPN’s hebben niet altijd Nederlandse servers en hebben zelfs snelheids- en datalimieten. Daarom is het altijd verstandig een premium VPN te gebruiken. Mocht je met een VPN Champions League willen kijken kan dat zo:

 1. Kies een goede VPN. Wij raden NordVPN aan:
 2. NordVPN
  Actie:
  Slechts €2,97 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.97
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de door jou gekozen VPN en installeer de VPN-software.
 4. Start de VPN-software en log in met je account.
 5. Selecteer een Nederlandse server en maak verbinding.
 6. Zorg dat je de VPN aan laat staan op de achtergrond.
 7. Open je browser (of app van je streamingdienst) en ga naar de Champions League stream.
 8. Open de stream en geniet van Real tegen Chelsea!

Tip: test de door jou gekozen VPN met de streamingdienst die je wil gebruiken. Niet alle servers werken met alle streamingdienste, dus het kan zijn dat je een keer opnieuw verbinding moet maken met een Nederlandse server om alles werkend te krijgen.

Disclaimer: in dit artikel worden tips gegeven over hoe je vanuit het buitenland toch Champions League kunt kijken bij je favoriete Nederlandse streamingdienst, waar je wellicht al een abonnement op hebt. Echter, elke streamingdienst heeft andere regels aangaande VPN-gebruik, dus raadpleeg deze altijd en zorg dat je handelt naar de overeenkomst die je eventueel hebt gesloten met de desbetreffende streamingdienst.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen