Kijk wielrennen Veenendaal-Veenendaal 2022, ook in het buitenland

Wielrenners in actie
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo kijk je Veenendaal-Veenendaal wereldwijd!

Ben jij op vakantie in het buitenland tijdens de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal op 21 mei 2022? Veel Nederlandse streamingdiensten blokkeren de toegang voor mensen buiten de EU. Gelukkig kun je met een VPN je virtuele locatie veranderen zodat het lijkt alsof je gewoon in Nederland bent. Volg onderstaand stappenplan om ook in het buitenland te genieten van Veenendaal-Veenendaal.

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan, vanwege zijn goede streamingsnelheden, gunstige prijs en gratis proefperiode.
 2. Download en installeer de NordVPN-app op jouw apparaat.
 3. Open de NordVPN-app en maak verbinding met een Nederlandse server om toegang te krijgen tot Eurosport Player. Maak verbinding met een Belgische server om de wielerkoers te volgen via het Belgische Sporza.
 4. Open de stream naar keuze.
 5. Geniet van de koers!

Lees het volledige artikel hieronder voor meer informatie over Veenendaal-Veenendaal.

Wielerfans kunnen dit weekend weer klaar gaan zitten voor de Veenendaal-Veenendaal Classic. Deze wielerwedstrijd die al sinds 1984 wordt verreden staat internationaal hoog aangeschreven.

Er wordt zowel een mannenkoers als een vrouwenkoers georganiseerd. De wielerkoers van de mannen start op 21 mei om 12:00 uur op het Veenendaalse Raadhuisplus. De renners zullen naar verwachting rond 17:00 uur finishen op de Kerkewijk. De vrouwenkoers wordt een dag eerder verreden op 20 mei.

De eerste editie van Veenendaal-Veenendaal werd gewonnen door Joop Zoetemelk, gevolgd door onder andere Tom Boonen, Edvald Boasson Hagen en Dylan Groenewegen. Groenewegen won maar liefst drie keer de Veenendaal-Veenendaal. In 2018 werd de eerste vrouwenkoers verreden, waarbij Annemiek van Vleuten zich kampioen kon noemen. Ben je benieuwd wie dit jaar de grote winnaar wordt?

De mannenkoers op 21 mei is live te volgen via online streams. Wanneer je in het buitenland bent loop je mogelijk tegen geografische blokkades aan die het onmogelijk maken om naar Veenendaal-Veenendaal te kijken. Gelukkig is er een manier om de wielerwedstrijd overal ter wereld te kijken. Lees verder om erachter te komen hoe.

Waar kijk ik de Veenendaal-Veenendaal 2022?

Je kijkt de wegwedstrijd Veenendaal-Veenendaal live op Eurosport. Met de Eurosport Player volg je de wielerronde op de voet. Het liveverslag op Eurosport begint op 21 mei om 12:21 uur. Je hebt wel een abonnement nodig om de koers te kunnen bekijken.

Heb je geen Eurosport-abonnement? Het is ook mogelijk om gratis naar Veenendaal-Veenendaal te kijken via de livestream van het Belgische Sporza. Je kijkt de koers live op Sporza vanaf 15:15 uur.

Wereldwijd Veenendaal-Veenendaal kijken

Wanneer je op vakantie bent in het buitenland en je probeert Veenendaal-Veenendaal te kijken via een Eurosport-livestream krijg je mogelijk de melding dat de inhoud niet beschikbaar is in jouw regio. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Deze rechten bepalen welke streamingdienst een sport in een bepaalde regio mag uitzenden. Eurosport wordt geblokkeerd in veel landen buiten Europa.

Gelukkig is er een makkelijke manier om deze geoblokkades te omzeilen. Met behulp van een VPN kun je vanuit het buitenland een Nederlands IP-adres krijgen. Je maakt verbinding met een VPN-server in Nederland. Hierdoor lijkt het alsof jij in Nederland bent en kun je eenvoudig blokkades omzeilen.

Je kunt ook verbinding maken met een Belgische server om toegang te krijgen tot een gratis stream op Sporza. Lees het korte stappenplan hieronder om erachter te komen hoe dit precies werkt.

Kijk wielrennen met een VPN: kort stappenplan

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden NordVPN aan vanwege de goede streamingsnelheden en uitstekende prijs. Je kunt deze VPN ook eerst gratis proberen en gebruikmaken van de proefperiode.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de NordVPN-app (of een andere VPN-dienst naar keuze met Nederlandse of Belgische servers) op jouw apparaat.
 4. Open de VPN-app en log in.
 5. Maak verbinding met een Nederlandse server om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot Eurosport Player. Verbind met een Belgische server om de koers te volgen via het Belgische Sporza.
 6. Ga naar Eurosport Player om Veenendaal-Veenedaal te kijken.
 7. Geniet van de wielerkoers!

Parcours Veenendaal-Veenendaal

Het parcours Veenendaal-Veendaal heeft zoals de naam al doet vermoeden meerdere doorkomsten door Veenendaal. De wielrenners rijden korte rondjes, zodat het publiek ze vaker te zien krijgt.

De mannenkoers en vrouwenkoers gaan beide door de heuvelachtige bossen van de Utrechtse heuvelrug. De mannen moeten maar liefst vier keer de Grebbeberg en het Paardenveld beklimmen. De vrouwen moeten de Rhenense heuvels driemaal beklimmen. Het parcours van de mannen is bijna 200 km lang. Het parcours van de vrouwen is met 139,9 km iets korter.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen