Formule 1 racebaan

Kijk de Formule 1 GP Brazilië 2019 in binnen- en buitenland

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 3 minuten, 27 seconden

Update: de Grand Prix Brazilië 2019 werd gewonnen door Max Verstappen.

Dit weekend is het zover: de Grand Prix van Brazilië vindt dan plaats in São Paulo. Van 15 tot en met 17 november zal deze race gehouden worden op het circuit Autódromo José Carlos Pace. Het einde van dit Formule 1-seizoen komt in zicht, dus is de kans groot dat je deze strijd echt even mee wilt pakken. Ben je in het buitenland? Dan zul je zien dat dat nog lang niet zo gemakkelijk is. Buiten de Nederlandse grenzen heb je vaak namelijk ineens geen toegang meer tot de streamingdiensten die je normaal zou gebruiken. Wat nu? Simpel. Gebruik gewoon een VPN.

De GP van Brazilië 2019 kijken met een VPN

Een VPN creëert een versleutelde tunnel waar al jouw internetverkeer doorheen wordt gestuurd. Hierdoor kun je anoniem, veilig en vrij internetten. Dit is vooral handig als je in het buitenland bent, maar wel je gebruikelijke streams wilt kunnen bekijken. Veel Nederlandse streamingdiensten hebben betaalde abonnementen, maar zijn vervolgens niet beschikbaar buiten de Europese Unie. Op basis van je IP-adres zien deze diensten je locatie. Afhankelijk daarvan besluiten ze of je toegang tot de streams krijgt. Een VPN geeft je een ander IP-adres, waarmee je deze blokkades kunt omzeilen. Kies simpelweg een Nederlandse server bij je VPN en je krijgt automatisch een Nederlands IP-adres toegeschreven, waar ter wereld je ook bent.

Snel Formule 1 kijken met een VPN: 4 simpele stappen

Wil je dit weekend binnen enkele minuten de GP van Brazilië 2019 kunnen kijken? Volg dan simpelweg de volgende vier stappen.

  1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede, snelle VPN-provider. Het belangrijkste is dat de aanbieder die jij kiest servers binnen de Europese Unie bezit. Weet je niet welke VPN-provider je moet kiezen? Wij raden CyberGhost aan. Deze provider is gemakkelijk in gebruik en daarom perfect voor beginners. Daarnaast is CyberGhost een erg goedkope VPN die een 45 dagen niet-goed-geld-terug-garantie heeft.
  2. Download de VPN-software op het apparaat waarmee je de Formule 1 wilt kijken.
  3. Kies een server binnen de Europese Unie en maak verbinding. Binnen de software heb je de keuze uit verschillende serverlocaties. Klik bijvoorbeeld op een Nederlandse server. Enige andere server binnen de EU zou voor betaalde streamingdiensten ook moeten werken.
  4. Ga naar de website van je favoriete streamingplatform of dienst. Je kunt nu – net als normaal – je stream bekijken. Werkt het niet? Leeg dan even je cache en cookies en probeer het opnieuw. Geniet van de race!

Andere voordelen van een VPN

Ben je maar voor korte tijd in het buitenland en heb je je VPN enkel nodig om dit weekend naar de GP te kijken? Dan is het vrij gemakkelijk om de niet-goed-geld-terug-garantie te gebruiken, zodat je uiteindelijk geen extra geld hebt uitgegeven. Het is echter helemaal geen slecht idee om je VPN voor langere tijd te behouden. Zo’n beveiligde verbinding is namelijk niet alleen handig voor het kijken van Formule 1.

Wil je een breder aanbod te zien krijgen met je Netflix-abonnement? Of niet langer van YouTube te horen krijgen dat een zekere video niet beschikbaar is in jouw land? Ook dan biedt een VPN de oplossing. Bovendien zorgt een VPN ervoor dat je veel anoniemer kunt internetten, zodat marketeers, websites en andere partijen niet langer zien wat jij online allemaal uitvoert. Ten slotte maakt een VPN-verbinding je online ook veel veiliger: je bent beter beschermd tegen hackers en cybercriminelen. Aangezien een goede VPN dit allemaal biedt en slechts een paar euro per maand hoeft te kosten, is het wellicht het overwegen waard.

GP Brazilië: mis het niet!

Het internet zou voor iedereen op dezelfde manier toegankelijk moeten zijn. VPN’s geven je deze mogelijkheid. Dit geldt dus ook voor het kijken van de Grand Prix van deze week. Brazilië huist al Formule 1-wedstrijden sinds de jaren zeventig. Op het bekende Interlagos-circuit wordt dit seizoen opnieuw de strijd aangegaan. De vraag is of Lewis Hamilton ook dit jaar de grote winnaar wordt. De daadwerkelijke race staat op de planning voor zondag 15 november en start om 18:10 Nederlandse tijd. Als echte Formule 1-fan wil je dat niet missen. Zorg dus dat je de race kunt kijken, waar ter wereld je ook bent!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen