Kijk gratis de Dam tot Damloop live, ook vanuit het buitenland

Hardlopers nemen deel aan hardloopwedstrijd
Klik hier voor een korte samenvatting
Zo zit je snel klaar voor de Dam tot Damloop

Dit weekend vindt een van de grootste sportevenementen ter wereld plaats in Nederland: de Dam tot Damloop! Deelnemers zullen 10 Engelse mijl afleggen en beginnen en eindigen in verschillende steden. Maar ook de Damloop by Night en de Dam tot Dam FietsClassic zijn onderdeel van het evenement.

Wil jij nu niets missen van het hardlopen, maar krijg je geen toegang tot de streams omdat je in het buitenland zit? Geen zorgen! Met een VPN is dit probleem zo opgelost:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider. Voor het kijken van de Dam tot Damloop raden wij Surfshark aan.
 2. Download en installeer de VPN-software.
 3. Log in met de gegevens die je bij stap 1 hebt ingevuld en verbind met een Nederlandse server.
 4. Ga naar nhnieuws.nl of AT5.nl.
 5. Geniet van de race!

Wil je nu meer weten over de Dam tot Damloop of ben je nieuwsgierig naar hoe je precies toegang tot livestreams krijgt met een VPN? Lees dan snel verder!

Het grootste hardloopevenement van Nederland staat weer voor de deur! De Dam tot Damloop vindt dit jaar plaats op 17 en 18 september. Dit evenement is veel meer dan een enkele wedstrijd: je kunt ook meedoen met de Damloop by Night, de Mini Dam tot Damloop en de Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic.

Tijdens de Dam tot Damloop zelf rennen er elk jaar zo’n 35.000 deelnemers mee, die 16,1 kilometer afleggen (10 Engelse mijl). De Damloop by Night bedraagt 5 Engelse mijl, zo’n 8,05 kilometer.

De Dam tot Damloop heeft een toepasselijke naam: de deelnemers beginnen in hartje Amsterdam en eindigen in Zaandam. Het feit dat de wedstrijd begint en eindigt in twee verschillende steden, is een van de dingen die dit evenement zo bijzonder maken. Ook de IJ-tunnel is een opmerkelijk onderdeel van deze wedstrijd. Deelnemers rennen dan onder het IJ door en komen uit in Amsterdam-Noord.

Waar kijk je livestreams van de Dam tot Damloop?

Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende media die het evenement live uitzenden. De grootste nieuwskanalen van Noord-Holland, NH Nieuws en AT5, zenden de hele dag live streams en live verslagen uit op hun websites, sociale mediakanalen, radioprogramma’s en tv-kanalen.

De live uitzendingen zijn op AT5 te zien om 13:00 – 15:00 uur, en op NH Nieuws de hele dag door. Hier begint de eerste uitzending om 10:00 – 11:30 uur. Ook NOS Studio Sport brengt verslag uit van de wedstrijd tijdens de uitzending zondagavond.

Ben jij dit weekend toevallig in het buitenland? Dan kan het lastig worden om naar NOS Studio Sport te kijken. NH Nieuws en AT5 zouden wel toegankelijk moeten zijn, maar ook hier kun je tegen geo-blokkades aanlopen. Dit heeft te maken met uitzendrechten. Nationale en regionale nieuwszenders hebben uitzendrechten binnen een bepaald gebied, maar worden daarbuiten geblokkeerd. Als jij je buiten dit gebied bevindt, zien websites dat aan de hand van je IP-adres.

Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: je IP-adres veranderen. Dit doe je met een VPN (Virtual Private Network). Een VPN leidt je internetverkeer om via een beveiligde server naar keuze.

Stappenplan: zo kijk je gratis livestreams vanuit het buitenland

Mocht je in het buitenland zijn en geen toegang krijgen tot de livestreams van de Dam tot Damloop, dan is een VPN het perfecte hulpmiddel. Een VPN stelt jou namelijk in staat om te verbinden met een server in een land naar keuze. Zo kun jij vanuit Frankrijk of Spanje verbinden met een Nederlandse server, waardoor je een Nederlands IP-adres krijgt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je internetverkeer beveiligd is, maar ook dat je toegang krijgt tot streams die alleen beschikbaar zijn in Nederland!

Dit klinkt allemaal misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk erg eenvoudig. Met een paar simpele stappen zit je al klaar voor de Dam tot Damloop:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider. Voor het volgen van de Dam tot Damloop raden wij Surfshark aan. Deze provider komt naar voren als een van de snelste VPN’s op de markt, en is bovendien erg goedkoop. Als je niet zeker bent, kun je ook een maand lang Surfshark gratis uitproberen.
 2. Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2.21 per maand
  Vanaf
  €2.21
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 3. Download en installeer de VPN-software. Het makkelijkste is om dit te doen op het apparaat waarop je de race wilt volgen, maar dit is niet noodzakelijk: Surfshark kun je namelijk op een ongelimiteerd aantal apparaten gebruiken!
 4. Log in en verbind met een Nederlandse server. Hierdoor krijg je een Nederlands IP-adres.
 5. Ga naar nhnieuws.nl of AT5.nl en open de livestream.
 6. Geniet van het grootste hardloopevenement van Nederland!

Programma Dam tot Damloop 2022

Zaterdag 17 september begon ’s ochtends al de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht, en ’s avonds was er de Damloop by Night. Het volledige programma van de Dam tot Damloop vind je hieronder:

DagTijdEvenement
Zaterdag 17 september07:00 – 17:00Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht
Zaterdag 17 september19:45 – 22:30Damloop by Night
Zaterdag 17 september08:00 – 00:30Dam tot Dam Park
Zondag 18 september08:00 – 17:00Saxo Bank Dam tot Dam FietsClassic
Zondag 18 september09:30 – 10:30Mini Dam tot Damloop
Zondag 18 september10:19 – 17:00Dam tot Damloop
Zondag 18 september08:00 – 18:00Dam tot Dam Park
Eindredacteur
Rachelle is al jaren bezig met internationale (cyber)security en heeft veel affiniteit met het schrijven en redigeren van artikelen. Ze is geïnteresseerd in onderwerpen zoals overheidscensuur en digitale vrijheid.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen