Voetbal stadion

De Champions League wedstrijd Chelsea – Ajax kijken buiten Nederland/de EU

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 45 seconden

Update: de uitslag van deze wedstrijd was een gelijkspel, namelijk 4-4.

Vanavond om 21:00 Nederlandse tijd speelt Ajax al weer zijn vierde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, tegen Engelse topclub Chelsea. De thuiswedstrijd verloor Ajax 2 weken terug met 0-1, dus het wordt een spannende en belangrijke wedstrijd. Als echte voetbalfan wil jij deze wedstrijd natuurlijk niet missen! Maar hoe zit dat als je in het buitenland bent?

Als je je in het buitenland bevindt, vooral buiten Europa, is de kans groot dat je een foutmelding krijgt van bijvoorbeeld Ziggo Go, NLZIET of kijk.nl als je deze wedstrijd probeert te kijken. Dit komt doordat deze streamingdiensten hun content alleen toegangkelijk maken voor kijkers in de EU. In het geval van de gratis service kijk.nl is de content alleen beschikbaar in Nederland.

Maar vrees niet, er is gelukkig een makkelijke manier om dit probleem te omzeilen. Dit kan namelijk met een VPN.

Kijk Chelsea – Ajax met een VPN waar je ook bent

Met een VPN, ofwel Virtueel Privé Netwerk, kun je geografische blokkades omzeilen en toegang krijgen tot je favoriete streams buiten Nederland en de EU. Dus ook op vakantie in Turkije, zakenreis in China of vanaf je (tijdelijke) woonplek aan de andere kant van de wereld, kijk je met een VPN gewoon de Champions League. 

Met een VPN Champions League kijken – Hoe werkt dat?

De techniek hierachter is complex, maar makkelijk uit te leggen. Een VPN zorgt, dankzij het verbinden met een VPN-server, dat jouw IP-adres verandert. Websites en apps gebruiken jouw IP-adres om jouw geografische locatie te bepalen en te bepalen welke content jij te zien krijgt of niet. Ofwel, door je met een Nederlandse VPN-server te verbinden zal Ziggo Go, kijk.nl of welke streaming dienst je ook gebruikt, denken dat je in Nederland bent. Hierdoor kun jij gewoon je favoriete serie of sport volgen! Wil je weten wat alle andere voordelen van een VPN zijn? Klik dan hier.

Wil je gewoon zo snel mogelijk aan de slag met een VPN, zodat je Chelsea – Ajax live kunt zien? Lees dan het korte stappenplan hieronder!

Stappenplan: Chelsea – Ajax kijken met een VPN

  1. Sluit een abonnement af bij een goede en betrouwbare VPN-provider. Een provider die wij aanraden voor het kijken van de Champions League is ExpressVPN. Deze provider heeft een groot aantal zeer snelle servers, zodat je elke wedstrijd zonder haperen kunt volgen. Welke provider je ook kiest, let erop dat deze snelle verbindingen (zeer belangrijk voor streamen) en servers heeft in één of meer landen waar jouw streamingdienst werkt.
  2. Download de VPN-software of app op het apparaat waar je de wedstrijd op wilt kijken (bijvoorbeeld je laptop, Smart TV of tablet). Dit is vaak vrij simpel, maar wil je hier graag wat hulp bij voor ExpressVPN? Lees dan onze ExpressVPN review.
  3. Open de VPN en maak verbinding met de juiste server (veelal een Nederlandse).
  4. Ga naar de website of app waar je normaal de wedstrijd zou streamen en log in.
  5. Geniet van de wedstrijd!

Let op: De bovenstaande tekst bevat enkel tips over hoe je de Champions League kunt volgen in het buitenland en buiten de EU. Het is altijd jouw eigen verantwoordelijkheid om de geüpdatete gebruikersovereenkomsten van (streaming)diensten die je gebruikt goed door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen