race auto

Volg de Formule 1 GP van Japan 2019 online in het buitenland

Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2020
Leestijd: 3 minuten, 3 seconden

Update: de GP Japan 2019 is gewonnen door Valtteri Bottas

Deze zondag is het weer zover! De GP van Japan vindt dan plaats om 7:10 Nederlandse tijd op de Suzuka International Racing Course. Ook Max Verstappen is weer van de partij, dus jij vast ook! De kwalificatieronde van deze GP vindt plaats om 3:00. Veel enthousiaste Nederlandse Formule 1 fans willen ook deze GP graag volgen. Het belooft immers een mooie race te worden, op een circuit dat veel coureurs omschrijven als hun favoriet. Echter, voor Nederlanders die zich in het buitenland bevinden, is het niet altijd even makkelijk om de race te volgen. Veel online streams kun je namelijk alleen volgen in bepaalde landen en Ziggo Go is buiten de EU vaak geblokkeerd. Maar vrees niet! Hieronder leggen we je precies uit hoe je de GP van Japan toch kunt volgen, zelfs in het buitenland!

Kijk de GP van Japan in het buitenland met een VPN

Zoals je hierboven al las, blokkeren veel streaming websites en diensten, zoals Ziggo Go bijvoorbeeld, hun content buiten een bepaald gebied. Voor Ziggo Go, de app waarmee veel Nederlanders de Formule 1 volgen, is dit de Europese Unie. Met andere woorden, bevind je je niet in een EU-land, dan werkt Ziggo Go waarschijnlijk niet. Echter, hier is gelukkig een makkelijke oplossing voor: het gebruik van een VPN (Virtueel Privé netwerk).

Door je met een VPN-server te verbinden, neemt jouw internet verbinding het IP-adres aan van de gekozen VPN-server. Dit betekent dat als je op vakantie bent in bijvoorbeeld Turkije, maar verbonden bent met een Nederlandse VPN-server, je een “Nederlands IP-adres” toegewezen krijgt. Hierdoor denken streaming diensten en websites, zoals Ziggo Go, dat je ook echt in Nederland bent. Vervolgens kun je naar hartenlust al je favoriete series volgen op Ziggo Go, en dus ook de Formule 1 GP van Japan!

Dat is nog niet alles. Met een VPN kun je nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld ook een VPN gebruiken om in Nederland het Amerikaanse Netlflix aanbod, wat veel groter is dan het Nederlandse, te bekijken. Lees hier meer over de vele voordelen van een VPN.

Heb je geen Ziggo abonnement en wil je toch de Formule 1 volgen? Geen probleem. Je kunt de GP van Japan ook volgen via één van de vele (buitenlandse) streams die de Formule 1 uitzenden. Ook hierbij, mocht de stream geblokkeerd zijn op jouw locatie, kun je een VPN gebruiken zoals hierboven uitgelegd om toch toegang te krijgen. Uiteraard kies je in dit geval een server in het land van de streaming website of dienst. Lees voor meer hulp en uitleg dit artikel.

Formule 1 kijken met een VPN, hoe werkt dat?

Maak je geen zorgen. Zelfs als je weinig van computers weet, is de GP van Japan kijken met een VPN erg makkelijk. Hieronder vindt je een kort en simpel stappenplan.

Stappenplan: kijk de GP van Japan online met een VPN

  1. Neem een abonnement bij een goede VPN-provider met servers in Nederland (voor Ziggo Go) of servers in het land van de andere streaming dienst die je wilt gebruiken. Zorg dat dit een provider is met snelle verbindingen, om het streamen soepel te laten verlopen. Juist omdat snelheid zo belangrijk is, raden wij vaak ExpressVPN aan. Dit is namelijk een zeer goede en snelle VPN-provider, met hoge streamingsnelheden.
  2. Dowload de software of app van je gekozen VPN-provider op het apparaat waar je de GP op wilt streamen. Wil je hier meer hulp bij voor ExpressVPN? Bekijk dan onze ExpressVPN review.
  3. Start de VPN-app en maak verbinding met een Nederlandse (of andere, afhankelijk van de streaming dienst) server.
  4. Ga naar de streaming website of dienst waar je de GP van Japan wilt bekijken.
  5. Geniet van de race!
Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen