Amerikaanse overheid geeft tips voor beveiliging op smartphones

Hand die smartphone vast heeft met beveiliging

De VS adviseert gebruikers van smartphones om geen gebruik te maken van openbare wifi-netwerken. Ook wordt aangeraden om bluetooth, nfc, wifi en gps uit te schakelen wanneer dit niet gebruikt wordt. Dit is te lezen in een checklist die is opgesteld door het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Cybersecurity smartphone verbeteren

CISA geeft aan dat smartphones een integraal onderdeel van ons leven zijn en een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Gebruikers kunnen simpele stappen nemen om de cybersecurity van hun smartphone te verbeteren, aldus de Amerikaanse overheidsinstantie.

Het verwijderen van onnodige apps, het installeren van updates en het gebruik van tweestapsverificatie zijn volgens de organisatie eenvoudige stappen die je kunt nemen voor betere beveiliging van je smartphone. Met tweestapsverficatie voeg je een extra beschermlaagje toe en maak je het voor hackers lastiger om je account te hacken.

CIA raadt ook aan om alleen vertrouwde opladers te gebruiken. Een malafide oplader kan malware op je smartphone installeren en op die manier de controle over je toestel nemen.

Netwerkcommunicatie beschermen

Bluetooth, nfc, wifi en gps moet uitgeschakeld worden wanneer hier geen gebruik van wordt gemaakt. Volgens CISA is elke verbinding een potentieel aanvalspunt.

Daarnaast adviseert CISA om geen gebruik te maken van openbare wifi-netwerken. Openbare wifi-netwerken zijn vaak onbeveiligd en brengen gevaren met zich mee. Een openbaar wifi-netwerk is erg eenvoudig te hacken. Een hacker kan jouw persoonsgegevens stelen en gebruiken voor identiteitsfraude.

Checklist

CISA heeft zowel een checklist voor consumenten als een checklist voor organisaties uitgebracht. Organisaties kunnen deze lijst gebruiken om medewerkers veilig mobiele toegang te bieden tot bedrijfsmiddelen. CISA moedigt smartphone-gebruikers aan om de richtlijnen door te nemen en toe te passen.

Techredacteur
Ronella houdt zich  bezig met de vraag hoe we onze digitale samenleving zo veilig mogelijk maken. De huidige digitale ontwikkelingen zorgen ervoor dat we steeds voor nieuwe veiligheidsvraagstukken komen te staan. Ronella wil daarom meer bewustwording creëren over cybersecurity en mensen wijzen op de risico’s en valkuilen. Meer over Ronella.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen