VeePN PNG Logo

VeePN Review 2021

Update: 4 januari 2021
Hoogtepunten
 • Goede encryptie en protocollen
 • Software werkt vaak niet
 • Serverlocaties komen niet overeen met IP
Score
5.5

Onze VeePN score

 • Snelheid
  6.0
 • Veiligheid
  8.0
 • Gebruiksgemak
  3.0
 • Servers
  5.0

VeePN Review (2021) – Een service met veel problemen

VeePN is een vrij nieuwe VPN-aanbieder die gevestigd is in Panama. Panama is een erg privacyvriendelijk land dat geen wetten heeft met betrekking tot dataverzameling en ook geen deel is van 5 eyes, 9 eyes of 14 eyes. VeePN is dus niet verplicht logs bij te houden, en lijkt dit ook niet te doen.

Deze VPN heeft een mooi uiterlijk, maar kampt helaas met flink wat problemen. Een ietwat trage verbinding, grote fouten binnen de software (tot op het punt dat je de VPN vaak helemaal niet aan kunt zetten) en IP-adressen die niet overeenkomen met de serverlocatie waar ze onder staan, leiden tot frustratie en irritatie. De klantenservice weigert ook vaak dienst of is niet in staat om deze problemen op te lossen. De lage prijs lijkt misschien aantrekkelijk, maar toch zijn wij op heden ver van overtuigd van VeePN.


Snelheid – Hoe snel is VeePN?

Snelheid is ontzettend belangrijk wanneer je op zoek bent naar een goede VPN. Je wilt niet dat streams steeds haperen of dat je internet merkbaar trager wordt wanneer je je VPN aan hebt staan. Door te kijken naar speedtests en het dagelijks gebruik, hebben we de snelheid van VeePN getest. Hieronder vind je de resultaten.


Speedtestresultaten VeePN

Hier volgen de speedtestresultaten van verschillende servers van VeePN. Ter vergelijking hebben wij ook een speedtest toegevoegd van onze ‘kale’ verbinding zonder VPN. Vervolgens bekeken we hoe snel de VeePN servers in Nederland en de Verenigde Staten zijn.

Zonder VPN (speedtest.net):

Snelheid zonder VPN

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net van onze eigen verbinding zonder VPN.

Server NL (speedtest.net):

Snelheid met VeePN server uit Nederland

Dit zijn de speedtestresultaten van speedtest.net van onze verbinding als we gebruik maken van een Nederlandse VPN-server van VeePN. Hier komt nog wel een kanttekening bij: we kozen een Nederlandse server binnen de VeePN software, maar toen wij vervolgens ons IP-adres checkten, bleek deze gelokaliseerd in British Columbia, Canada. De servers en de landen in het VeePN keuzemenu lijken dus niet altijd overeen te komen.

Dit heeft uiteraard ook effect op de snelheid van deze verbindingen. De ping is ontzettend gestegen, terwijl de uploadsnelheid halveert en ook de downloadsnelheid enorm daalt.

Server USA (speedtest.net):

Snelheid met VeePN server uit de Verenigde Staten

Hier zijn de speedtestresultaten van speedtest.net van onze verbinding wanneer we een VeePN-server in de Verenigde Staten gebruiken. Een server in de VS is handig als je bijvoorbeeld Netflix of andere Amerikaanse online diensten wilt unblocken. Ditmaal klopte de gekozen locatie wél met het IP-adres dat we door VeePN toegewezen kregen. Alsnog is de ping opnieuw enorm hoog, terwijl de download- en uploadsnelheden beiden minimaal zijn.


Snelheid in alledaags gebruik

Het is niet heel ongebruikelijk dat een VPN je verbinding langzamer maakt (hoewel een VPN je verbinding in sommige gevallen ook sneller kan maken). Het is vooral belangrijk dat een mogelijke vertraging je niet weerhoudt van je normale internetgebruik. In het geval van VeePN is dit deels het geval.

Tijdens het browsen van verschillende website ondervonden wij nauwelijks problemen. Af en toen hadden we een iets langere laadtijd, maar dit was minimaal. Wél werd onze verbinding aan het begin van elke nieuwe sessie met een VeePN-server verbroken. Dit duurde elke keer ongeveer een minuut, waarna de verbinding weer stabiliseerde.

Streamen gaat over het algemeen goed. Muziek en video’s hebben even laadtijd nodig, maar werken daarna goed. Dit geldt onder andere voor YouTube en online radio. Helaas werkte Netflix voor ons niet met VeeVPN, dus konden wij dit niet checken.

Zowel bij het downloaden van torrents als bij het spelen van online games merkten we een groter verschil in snelheid. We konden torrents downloaden, maar dit duurde langer dan normaal. Online games deden eveneens erg lang over het laden van verschillende levels.


Conclusie snelheid VeePN

 • De snelheden van onze verbinding gingen flink omlaag toen we verbonden met verschillende servers van VeePN.
 • Tijdens het browsen en streamen merkten we weinig verschil in snelheid, maar laadtijden bij downloaden en gamen waren aanzienlijk.

Veiligheid – Hoe veilig is VeePN?

Veiligheid is één van de belangrijkste factoren van een VPN-dienst. VPN’s bieden online anonimiteit en veiligheid. Je kunt rustig browsen zonder dat andere partijen allerlei informatie over jou verzamelen. Om te zorgen dat dit ook écht het geval is,, moet de VPN-provider die je gebruikt wel goede beveiliging bieden. Dit kan onder andere door te werken met veilige en goede protocollen. Ook het logbeleid van een aanbieder is belangrijk, omdat daarin staat welke persoonlijke data een VPN-dienst van je verzamelt. In deze sectie vind je daarom informatie over de veiligheid en het privacybeleid van VeePN.


Protocollen

VeePN hecht veel waarde aan online veiligheid en encryptie en gebruikt daarom OpenVPN, IKEv2 en zijn eigen SmartVeePN-protocollen (zowel TCP als UDP). SmartVeePN is een protocolsysteem speciaal ontworpen voor VeePN. Softwareontwikkelaar JatApp ontwierp het protocol. Het gebruik van eigengemaakte software kan ontzettend handig zijn, omdat de aanbieder daarmee alles in eigen hand heeft. Wel is het lastiger om te zeggen of deze protocollen daadwerkelijk effectief zijn, omdat er maar weinig informatie en onderzoek over te vinden is.

Encryptie VeePN

VeePN gebruikt AES-256 encryptie, wat een erg goede en sterke vorm van encryptie is. Zeker wanneer dit in combinatie met OpenVPN wordt gebruikt, kun je er zeker van zijn dat jouw online gegevens goed beveiligd zijn.


Logbeleid en Privacy

Het logbeleid van een VPN vertelt je alles wat je moet weten als je doel online anonimiteit is. Voor VeePN zit dit wel goed. Ze houden geen persoonlijke logs bij en gebruiken gegevens enkel om accountlimieten te checken. Anonieme, collectieve gegevens worden gebruikt voor promotionele doeleinden.

VeePN laat in zijn privacyverklaring weten dat ze geen logs opslaan over je browseractiviteiten, dataverkeer, data-inhoud of DNS-aanvragen. Ook slaan ze je IP-adres niet op. VeePN heeft wel enkele persoonsgegevens nodig om je account aan te maken, zoals onder het volgende kopje besproken zal worden.

Wat VeePN wél logt, is de totale hoeveelheid verkeer die tijdens een sessie is verstuurd en ontvangen, en de datum van die sessie. Ook verzamelen ze versleutelde informatie over de hoeveelheid apparaten die via één account verbonden zijn, om het maximum aantal gelijktijdige verbindingen te controleren. Je kunt zien welke apparaten er allemaal aan je account verbonden zijn en eventueel apparaten verwijderen door op de VeePN-website in te loggen.

Ten slotte gebruikt VeePN anonieme en collectieve statistieken van gebruikers voor promotionele doeleinden. Zo zouden ze het bijvoorbeeld kunnen hebben over het percentage klanten dat gebruikmaakt van een specifieke optie binnen hun software. Over het algemeen maakt VeePN zo min mogelijk gebruik van logs en kun je er anoniem gebruik van maken.


Welke gegevens heeft VeePN nodig?

Als je een account bij VeePN aan wilt maken, heeft de dienst een aantal gegevens van je nodig. Gelukkig is ook dit minimaal: een gebruikersnaam, wachtwoord en een werkend e-mailadres. Deze gegevens gebruikt VeePN om je een account te geven die alléén van jou is, waardoor jij dus op verschillende locaties en apparaten in kunt loggen om de VPN te gebruiken.

Ook is het nodig om een betaalmethode te kiezen. Afhankelijk van jouw keuze, zou het kunnen zijn dat VeePN meer persoonlijke gegevens van jou heeft. Betaal je echter met Bitcoins, dan heb je echt enkel een werkend e-mailadres nodig. Zo kun je als klant bij VeePN vrijwel geheel anoniem blijven.


Conclusie veiligheid VeePN

 • VeePN gebruikt OpenVPN, IKEv2 en SmartVeePN.
 • VeePN heeft een sterke 256-bit encryptie.
 • Al met al is VeePN een redelijk veilige VPN.
 • VeePN logt geen gegevens over je IP-adres of dataverkeer.
 • Wél heeft het enkele persoonsgegevens en connectielogs nodig.
 • VeePN vraagt enkel een gebruikersnaam, wachtwoord en werkend e-mailadres om een account voor je aan te maken.

De gebruiksvriendelijkheid van VeePN

Zonder goede software en een degelijke website is het voor een VPN erg lastig om uit te blinken. Je kunt nog zulke goede beveiligingen hebben en een supersnelheid garanderen, als je VPN niet te bedienen is, gaat niemand het met plezier gebruiken. Daarom kijken we ook naar de gebruiksvriendelijkheid van elke VPN die wij testen. We beoordelen daarvoor de website van de aanbieder, de installatieprocedure, de uitstraling van de software, de prijzen en de klantenservice.


De VeePN-website

De officiële website van VeePN is onder andere beschikbaar in het Nederlands. Het heeft een strak en licht ontwerp met een duidelijk menu. Je ziet meteen wat VeePN als service te bieden heeft en kan met een druk op de knop al op de prijs-pagina terechtkomen om de VPN aan te schaffen.

Website Homepage VeePN

De website heeft veel informatie over VPN’s, hoe ze werken, en wat VeePN biedt. Dit vind je allemaal onder het menu ‘Wat is VPN?’. Onder ‘Apps’ kun je de juiste VeePN software downloaden voor jouw toestel. Je vindt meer informatie over de verschillende functies van VeePN onder ‘Functies’. Onder ‘Support’ kun je een troubleshoot laten doen, instructies krijgen over het opzetten van je VPN, of de live chat activeren, waar we straks nog op terug zullen komen. De ‘Prijzen’-pagina is waar je de VPN aanschaft. Over het algemeen is de website van VeePN dus erg netjes, rustig en overzichtelijk.


VeePN downloaden voor besturingssystemen

Installatieprocedure

De installatieprocedure van VeePN is erg simpel. Op de website heb je met één muisklik de juiste downloadpagina gevonden. Je downloadt de software door op de knop ‘Download voor Windows’ (of voor een ander besturingssysteem, afhankelijk van wat je gebruikt) te klikken. Zodra de download compleet is, installeer je het programma. Vervolgens log je in en kun je aan de gang met VeePN, als de software werkt. Dit is waar de problemen met VeePN voor ons begonnen.


Uitstraling en gebruiksvriendelijkheid VeePN Software

Software VeePN

De software van VeePN doet denken aan dat van veel andere VPN-providers. Het is gemakkelijk te navigeren: je hebt een main frame met een grote ‘aan’-knop en een balkje waarin je gekozen serverlocatie staat. Als je op deze balk klikt, krijg je alle mogelijke serverlocaties in een los scherm te zien. Je kunt favoriete plaatsen toevoegen door op het sterretje naast de locatie te klikken. Dan komen ze meteen bovenin de lijst te staan, al werkt deze functie niet altijd even goed: soms komen willekeurige landen in deze lijst te staan en lijken ze zelfs over elkaar heen te zitten.

VeePN Bug Favorieten-Lijst

De verschillende opties die VeePN biedt, vind je door op het hamburger-icoontje linksboven te klikken. Hier kun je je accountdetails, zoals de lengte en einddatum van je abonnement, inzien. Onder instellingen vind je onder andere de taalinstellingen, keuzes voor verschillende protocollen, de kill switch en DNS leak prevention-opties.

Helaas komt de VeePN-software met een hoop problemen die het lastig maken om de VPN op de juiste manier te bedienen, of die het gebruiksgemak simpelweg in de weg zitten. Hier zijn enkele problemen die wij ondervonden tijdens het gebruik van de VeePN-software:

 • De sidebar met instellingen en het servernetwerk staat apart van het main frame: ze bewegen wel samen, maar zijn niet tegelijkertijd ‘actief’ en kunnen dus achter verschillende schermen verdwijnen.
 • Soms werkt de aan-knop niet en kun je met geen mogelijkheid verbinding maken met de service. Op deze momenten heb je helemaal niets aan je VPN. Na contact met de klantenservice en het opnieuw installeren van de software was dit probleem tijdelijk opgelost. Helaas kwam het niet veel later opnieuw terug.
 • De locaties in het servernetwerk komt niet overeen met de locaties van de IP-adressen die worden toegeschreven. Later meer hierover.
 • Af en toe verschijnen er errors bij het inloggen, waardoor je de software niet kunt gebruiken. Mogelijke oplossingen worden op de website wel voorgedragen, maar zijn erg technisch en tijdrovend.

Prijzen en betaalmogelijkheden

VeePN heeft drie verschillende abonnementen. Al deze abonnementen geven je toegang tot alle servers, met 10 gelijktijdige verbindingen en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Het enige verschil tussen de abonnementen is de lengte: je kunt kiezen uit abonnementen van één maand, één jaar of vijf jaar. Hoe langer je abonnement, hoe goedkoper de prijs per maand. Met $1,67 per maand bij een abonnement voor vijf jaar, is de prijs erg aantrekkelijk.

VeePN prijzen

Je kunt kiezen uit de volgende betaalmogelijkheden:

 • Creditcard (VISA, MasterCard, American Express)
 • Paypal
 • Bitcoin (en andere cryptocurrencies)
 • iDEAL (en andere mogelijkheden op basis van het land waarin je woont)

Klantenservice

De VeePN klantenservice werkt met een live chat. Je kunt dus 24/7 contact opnemen met één van hun support agents. Wij probeerden deze service uit toen we problemen ondervonden met de software. We kregen in eerste instantie erg snel antwoord: het voelde echt als een chat. We werden vriendelijk te woord gestaan en geholpen met onze problemen. De persoon die wij spraken, bleef bij ons tot ons probleem was opgelost. Het nadeel van de klantenservice was wel dat deze enkel in het Engels beschikbaar is.

Toen we later nóg een keer contact opnamen met dezelfde service, duurde het echter een stuk langer voor we eindelijk antwoord kregen. Wel 20 minuten. Toen we hier reactie op gaven, konden we opnieuw wachten, dit keer meer dan een uur. Uiteindelijk werd de chat zonder blikken of blozen – en zonder reactie van het supportteam – afgesloten. Dit gebeurde later nog een keer, waarna de customer support helemaal niet meer beschikbaar was.

Bovendien waren de oplossingen die de klantenservice bood als ze wél antwoord gaven erg lastig. Dit bewijst dat deze VPN niet geschikt is voor beginners of gebruikers die niet erg technisch zijn.


Conclusie gebruiksgemak VeePN

 • De VeePN-website is overzichtelijk en ziet er goed uit.
 • Het downloaden en installeren van de VeePN-software gaat vrij gemakkelijk.
 • De VeePN-software kampt met veel technische problemen.
 • Een VeePN-abonnement voor vijf jaar is per maand erg goedkoop.
 • VeePN heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.
 • De klantenservice van VeePN werkt via een Live Chat die vaak geen antwoord geeft en lang op zich laat wachten.
 • Oplossingen voor basisproblemen vergen veel technische kennis.

Servernetwerk VeePN

VeePN heeft een vrij uitgebreid servernetwerk. Met meer dan 2500 servers heb je genoeg keus. Toch zijn er wat op- en aanmerkingen. Zo lijkt het netwerk vaak niet op de juiste manier te werken.


Aantal servers en locaties

VeePN heeft meer dan 2500 servers verspreid over 50 locaties in 40 landen. De spreiding van deze servers is als volgt:

 • Europa: 1168 servers
 • Amerika: 1153 servers
 • Azië en de Stille Oceaan: 226 servers
 • Afrika: 30 servers
 • Midden-Oosten en India: 102 servers

Servernetwerk VeePN

De landen waar VeePN deze servers heeft, zijn:

LandServerlocaties
ArgentiniëBuenos Aires
AustraliëSydney
BelgiëBrussel
BulgarijeSofia
CanadaQuebec en Toronto
ColombiaBogota
CyprusLimasol
DenemarkenKopenhagen
DuitslandFrankfurt am Main
FinlandHelsinki
FrankrijkParijs
HongkongHongkong
HongarijeBoedapest
IJslandHafnarfjörour
IndiaBengaluru
IsraëlTel Aviv
ItaliëRome
JapanTokyo
LetlandRiga
LuxemburgLuxemburg
NederlandAmsterdam
NoorwegenOslo
OekraïneKiev
OostenrijkWenen
PolenWarschau
PortugalLissabon
RoemeniëBoekarest
RuslandSint Petersburg
ServiëBelgrado
SingaporeSingapore
SpanjeMadrid
ThailandBangkok
TsjechiëPraag
TurkijeIstanbul
Verenigd KoninkrijkLonden en Manchester
Verenigde StatenArizona, Californië, Colorado, Florida, Illinois, Nevada, New Jersey, New York, Texas, Virginia en Washington
VietnamHo Chi Minh
Zuid-AfrikaJohannesburg
ZwedenStockholm
ZwitserlandZürich

Er is dus meer dan voldoende keuze uit landen en locaties wanneer je gebruikmaakt van VeePN. Toch lijkt er iets raars aan de hand te zijn: sommige servers geven in werkelijkheid een andere locatie aan dan je gekozen hebt. Zo kregen wij bijvoorbeeld een Canadees IP-adres toegewezen terwijl wij een Nederlandse serverlocatie hadden aangeklikt.

Servernetwerk VeePN locatieproblemen

 

Naast het feit dat dit erg verwarrend is, kan een inconsistent servernetwerk ook voor onnodige problemen zorgen. Zo hebben we nu, met een ‘Nederlandse’ VeePN-server, geen toegang tot Nederlandse online tv, omdat websites ons IP-adres zien en denken dat we in Canada zijn. Unblocken is een stuk lastiger als je geen controle hebt over de serverlocatie die je gebruikt.


Dedicated IP-adres

VeePN biedt op dit moment geen dedicated IP-adressen aan. Dit betekent dat alle IP-adressen van de provider gedeeld worden met andere klanten.


Conclusie servernetwerk en locaties

 • VeePN heeft een servernetwerk met meer dan 2500 servers in 40 landen, met in totaal 50 serverlocaties.
 • De serverlocaties op de VeePN-software komen niet altijd overeen met de IP-adressen die je toegeschreven krijgt.
 • VeePN biedt geen dedicated IP’s aan.

Mogelijkheden VeePN

Enkele voordelen van een VPN zijn de internetvrijheid en unblocking-mogelijkheden die het brengt. Websites en diensten die voorheen geblokkeerd waren, kunnen met een VPN weer bereikt worden. Niet alle VPN-providers hebben dezelfde mogelijkheden als het op unblocken aankomt. Netflix, bijvoorbeeld, blokkeert sommige providers effectief, terwijl anderen wel om de blokkades heen weten te komen. Ook het veilig en anoniem downloaden van bestanden komt hier ter sprake. Maakt VeePN dit mogelijk?


VeePN en Netflix

VeePN lijkt niet te werken voor Netflix. Wij kozen een Amerikaanse server binnen de VeePN-client en probeerden vervolgens in te loggen op Netflix. We werden doorgestuurd naar de Canadese website, waar we series zoals The Office US in ons aanbod tegenkwamen. Toen we hier echter naar wilden kijken, kregen we een streaming error.

Netflix Streaming Error

Netflix wist dat we een VPN of proxy gebruikten en blokkeerde de toegang onmiddellijk. Ook andere Amerikaanse servers werkten niet. Naast het feit dat de verwarringen binnen het servernetwerk ervoor kunnen zorgen dat je een ander aanbod te zien krijgt dan je wilde, werkt VeePN daarnaast dus voor ons niet met Netflix.


VeePN en torrents

VeePN staat zijn gebruikers toe om veilig torrents te downloaden. Hoewel de snelheid niet fantastisch is, doet het zijn werk verder prima.


Conclusie mogelijkheden

 • VeePN biedt je geen toegang tot Netflix
 • Torrents downloaden kan veilig met VeePN

Conclusies – Onze ervaring met VeePN

PLUSPUNTENMINPUNTEN
Makkelijk te installerenGeen Nederlandse klantenservice
Overzichtelijke websiteLocaties van IP-adressen kloppen niet met serverlocaties
Goede protocollen en encryptieSoftware functioneert vaak niet
Nauwelijks tot geen logsKlantenservice slecht bereikbaar
Torrents mogelijkIetwat trage servers
Lage prijs voor een langdurig abonnementWerkt niet met Netflix
Unblocking-mogelijkheden gelimiteerd door locatieproblemen

VeePN had een goed service kunnen zijn, ware het niet dat de software kampt met ontzettend veel problemen. Meerdere malen waren wij niet in staat om de VPN te activeren, omdat de aan-knop op de client het simpelweg niet deed. De klantenservice gaf ons allerlei lastige technische oplossingen die niet nodig zouden moeten zijn om de basis-app te laten werken.

Ook de servers werken niet helemaal goed: kozen wij een Nederlandse VPN-server, dan gaf ons IP aan dat wij in Canada waren. Hierdoor wordt het effectief unblocken van pagina’s, websites en diensten haast onmogelijk.

VeePN is goedkoop, veilig en werkt met goede protocollen, maar alsnog heeft deze VPN helaas te veel problemen om goed mee te kunnen werken. Zelfs de klantenservice kon deze problemen meerdere malen niet oplossen. Daarom raden wij deze VPN op dit moment niet aan.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“VeePN heeft goede beveiliging, maar veel problemen met de software die het onbruikbaar maken”
Onze score
5.5
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Bezoek VeePN