TigerVPN logo

TigerVPN Review 2022

Update: 8 september 2022
Hoogtepunten
 • Heeft ooit gedoneerd aan goede doelen voor dierenwelzijn
 • Plotseling offline gegaan zonder dit aan gebruikers te melden
Score
1.0

Onze TigerVPN score

 • Snelheid
  1
 • Veiligheid
  1
 • Servernetwerk
  1
 • Gebruikersgemak
  1

TigerVPN review (2022): de uitgestorven VPN

Een waarschuwing vooraf! Hoewel je nog steeds een abonnement kunt afsluiten bij TigerVPN, is de service geheel offline. Als je een goede VPN wilt aanschaffen, kies dan voor een van de betere providers, zoals NordVPN. Als een leuke mascotte belangrijk voor je is, kun je natuurlijk ook altijd TunnelBear overwegen.

TigerVPN is opgericht in 2011 onder het motto ‘Bullet Proof, Global VPN Provider For Geo-Unblocking And Privacy Seekers’. De Google-snippet toont je echter een ander motto: “tigerVPN is like a condom for your gadget. It protects you from unwanted identity theft and scammers”. Zoals dit niet de beste vergelijking is, is TigerVPN ook niet de beste VPN.

Het tijgerthema was ooit mooi bedacht. Twee procent van de inkomsten zou namelijk gedoneerd worden aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn. Helaas zal er nu niets meer gedoneerd worden vanuit deze provider. De service is namelijk offline.

De site is nog in de lucht en doet je vermoeden dat de VPN nog werkt: je ziet nog actieve servers en kunt een maandabonnement afsluiten. Trap hier echter niet in! De applicatie werkt helaas niet, bepaalde onderdelen van de website zijn niet meer te bereiken, de klantenservice bestaat niet meer en ex-gebruikers zijn naar sociale media gestapt om hun onvrede te uiten.

TigerVPN review: in het kort

Onze review van TigerVPN kan erg kort blijven. We konden de VPN immers niet zelf uittesten. De service van TigerVPN bestaat niet langer. Wel hebben we nog geprobeerd zo veel mogelijk informatie te verzamelen over de provider, zodat we toch een beeld konden schetsen. Hierbij moeten we het echter houden bij het voorgestelde servernetwerk en de website.

Specificaties TigerVPN
Besturingssysteem
 • Android
 • ,
 • Windows
 • ,
 • Mac
Gelijktijdige verbindingen
 • 2
Betaalmethoden
 • PayPal
 • ,
 • Creditcard
Werkt ook met
 • Apple
 • Android
 • Windows
 • Hide IP

Servernetwerk van TigerVPN

TigerVPN geeft op zijn site nog steeds een overzicht weer van zijn servers. Hierbij claimt de provider dat alle servers, behalve die in Montreal, Londen, Oslo, Parijs, Sydney en Warschau, nog online zijn. Het zou inclusief de offline servers gaan om de 64 servers in de onderstaande 38 landen.

Op een andere versie van de website, https://vie2.tigervpn.com (nu niet meer bereikbaar), vinden we een ander netwerkoverzicht. Als we deze website moeten geloven, heeft TigerVPN ooit meer dan 300 servers gehad, verdeeld over 61 locaties in 38 landen.

WerelddeelLanden
Afrika en Midden-OostenVerenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika
Azië en OceaniëAustralië, Hong Kong, India, Japan, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zuid-Korea
EuropaBulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten
Zuid- en Midden-AmerikaArgentinië, Brazilië, Chili, Mexico

Website

De website van TigerVPN ziet er simpel uit. De provider heeft een tijger als mascotte en die staat bij ieder blokje aan informatie weergegeven. Op de homepage vind je direct hoe veel een abonnement kost en zie je enkele voordelen van VPN-gebruik. Ook adverteert het bedrijf dat het apps heeft voor Windows, macOS en Android.

Daarnaast heeft TigerVPN een blog. Deze vind je onderaan de pagina. De laatste post is echter van maart 2018. De ‘Help’-sectie van de website bestaat bovendien helemaal niet. Wanneer je klikt op dit menu-item, kom je op de volgende pagina:

TigerVPN helppagina die niet werkt (Not found)

Klantenservice

We hebben enkele keren geprobeerd om de klantenservice te benaderen. Geen enkele keer hebben we gehoor gekregen. Toen we de Facebook-pagina van TigerVPN opzochten, zagen we waardoor dit kwam.

De laatste post van TigerVPN is gemaakt in 2018. Hierop staan echter reacties van september 2021 waarin je kunt lezen dat de provider al een hele tijd geleden plotseling offline is gegaan. Dit zonder iets bekend te maken aan zijn gebruikers. We lezen hier de volgende berichten op de TigerVPN Facebook-pagina:

 • “Is this app discontinued? It hasn’t worked in a long time and I’ve been trying for 6 months to contact support with no response. Lifetime account.”
 • “Same. Used to be great and i have a lifetime account. Then it stopped working without a word from them about what happened.”
 • “Lifetime subscription bought years ago. Doesnt work at all any more. Get some message “Something went wrong” and it wont connect. They dont answer your messages when you log in on their web page. The compagny seems to be out of business (?). Still happy to have bought this product, since it worked fine for years. But i wouldnt recommend it now, since they dont answer messages and no service any more.”

Dit is zeker kwalijk wanneer we bedenken dat er mensen zijn met een ‘levenslang account‘. Hoe veel geld deze mensen kwijt zijn geraakt, weten we echter niet. Momenteel staat er alleen een maandabonnement van 11,99 euro (dollar en pond) online. Wij raden je echter af om dit geld over te maken, omdat de VPN-service niet werkt.

TigerVPN-app

Natuurlijk geloven we niet zomaar wat er op Facebook te lezen staat. We hebben dan ook zelf de app gedownload en gekeken of we deze aan de praat kregen. Aangezien TigerVPN een betaalbeleid heeft waarin staat dat je de VPN gratis mag testen en alleen hoeft te betalen als de service het waard is.

TigerVPN pagina "Try before you buy"

Helaas hadden de Facebook-gebruikers gelijk. Wanneer we in de app een account probeerden aan te maken, kregen we inderdaad de ‘Something went wrong’-melding.

TigerVPN login met foutmelding "Something went wrong. Please retry."

Conclusie

Als we de Facebook-reacties moeten geloven, dan is TigerVPN ooit een prima service geweest. We kunnen op de website echter niets vinden over de protocollen die de provider gebruikte. Ook blijkt uit de privacyverklaring dat TigerVPN in ieder geval connectielogs bijhield. Dit doet er echter niet meer toe, aangezien de dienst tegenwoordig geheel offline is.

Als je op zoek bent naar een goede VPN-aanbieder, dan ben je bij TigerVPN dus aan het verkeerde adres. Je kunt beter NordVPN uitproberen. Deze dienst heeft sowieso een ‘no log’-beleid en ijzersterke encryptie protocollen. Ben je iemand die graag (gratis) gebruik maakt van een VPN met een leuke dierenmascotte? Dan is TunnelBear de perfecte provider voor jou.

Persoonlijke meningen experts VPNgids.nl

“Had leuk kunnen zijn”
Onze score
1
Bezoek TigerVPN