Zo kijk je het EK handbal heren duel Nederland – Portugal live

handbal doel met spelers

Klik hier voor een samenvatting
Snel weten hoe je de allesbeslissende poulewedstrijd Nederland - Portugal op het EK handbal live kijkt?

Dinsdag 18 januari om 20:30 uur speelt het Nederlands handbalteam mannen een belangrijke wedstrijd op het Europees kampioenschap handbal 2022. De handbalheren kunnen voor het eerst ooit doorgaan naar de volgende ronde op een groot eindtoernooi. Wil je dit absoluut niet missen? Volg onderstaande stappen en geniet live van de wedstrijd – ook als je in het buitenland bent:

 1. Sluit een abonnement af bij een betrouwbare VPN-provider. Wij raden ExpressVPN aan.
 2. Download en installeer de software.
 3. Open de VPN-app en log in met je gegevens.
 4. Maak verbinding met een server in Nederland. Zo kun je Nederlandse livestreams kijken.
 5. Open de livestream van Ziggo GO, of sluit een abonnement af bij Ziggo Sport Totaal Go. Je kunt ook een losse wedstrijd kopen via Ziggo Sport Pay-Per-View.
 6. Geniet van de spannende wedstrijd!

Lees het volledige artikel hieronder als je meer wilt weten over de EK-wedstrijd en hoe je deze kunt kijken.


Het Europees kampioenschap (EK) handbal mannen van 2022 vindt plaats van 13 januari tot en met 30 januari 2022. De Nederlandse heren doen voor de tweede keer mee aan het handbaltoernooi, en maken kans op de kwalificatie voor de volgende ronde.

Van de dames zijn we al wat meer succes gewend: het dames handbalteam met bekende namen zoals Tess Wester en Estavana Polman, won in 2019 het wereldkampioenschap. De heren deden daarentegen slechts twee keer eerder mee aan een groot eindtoernooi. Bij het WK 1961 en het EK 2020 kwam het mannelijke handbalteam niet verder dan de poulefase. Doorgaan naar de volgende ronde zou dus een grote prestatie zijn.

Hoewel het Nederlandse team onder de IJslandse bondscoach Erlingur Richardsson een gebrekkige EK-voorbereiding kende – onder meer door coronabesmettingen – is het team zich volop aan het ontwikkelen. Het herenteam begonnen ontzettend sterk aan het Europees kampioenschap 2022 in Hongarije en Slowakije met een overwinning op gastland Hongarije; een van de toplanden in het handbal. Zondag waren de Nederlandse mannen al bijna zeker van de volgende ronde. Helaas verloor het team nipt van IJsland, met slechts één punt verschil.

Dinsdag spelen de Nederlandse mannen het allesbeslissende duel tegen Portugal. Hoewel Portugal net als IJsland en Hongarije hoger op de wereldranglijst staat dan Nederland, is de ploeg onder leiding van Richardsson zeker niet kansloos. Sterspeler Kay Smits, goed voor maar liefst 13 treffers tegen IJsland, is momenteel zelfs topschutter van het EK. Met 24 treffers staat hij boven wereldkampioen Mikkel Hansen.

Bij een overwinning is Oranje zeker van de volgende ronde; wat dus een primeur is. Een nederlaag betekent niet direct uitschakeling: wanneer IJsland van Hongarije wint is Nederland alsnog door. De eerste twee landen van iedere groep gaan verder naar de hoofdronde.

Het wordt dus erg spannend op het Europees kampioenschap handbal 2022. Nederland – Portugal wordt dinsdag 18 januari om 20:30 uur gespeeld te Budapest.

Waar kan ik de EK-wedstrijd Nederland – Portugal live kijken?

De wedstrijd is live te bekijken op Ziggo Sport. Ziggo Sport zendt Nederland – Portugal live uit op Ziggo Sport kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. De wedstrijden zijn tevens via een livestream te zien. Als je geen klant bij Ziggo bent, kun je de Oranje handbal heren alsnog volgen via Ziggo Sport Totaal Go. Hiervoor dien je een abonnement af te sluiten voor €9,99 per maand. Bovendien kun je via Ziggo Sport Pay Per View individuele wedstrijden kopen voor €3,99 per wedstrijd.

EK handbal 2022 heren Nederland – Portugal kijken vanuit het buitenland

In het buitenland – buiten de Europese Unie – zijn de livestreams van Ziggo niet beschikbaar. De dienst heeft geen uitzendrechten buiten Europa. Dit probleem is snel opgelost met een VPN. Hiermee kun je een Nederlands IP-adres krijgen, terwijl je in het buitenland bent. Op deze manier denkt de streamingdienst dat je in Nederland bent, waardoor je gewoon Nederlandse tv kunt kijken in het buitenland! Volg onderstaande stappen om de handbalwedstrijd Nederland – Portugal live te kijken met een VPN:

 1. Neem een abonnement bij een betrouwbare VPN-dienst. Voor het streamen van live wedstrijden raden wij ExpressVPN aan, omdat deze provider erg snel en stabiel is.
 2. ExpressVPN
  Actie:
  3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €6.33
  8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download en installeer de VPN-software op het apparaat waarop jij de wedstrijd wilt kijken.
 4. Open de app en log in.
 5. Verbind met een server in Nederland. Zo kun je Nederlandse livestreams kijken.
 6. Ga naar de livestream. Dit kan Ziggo GO zijn wanneer je een Ziggo-abonnement hebt. Zo niet, neem dan een (tijdelijk) abonnement via Ziggo Sport Totaal Go of koop een losse wedstrijd via Pay-Per-View.
 7. Geniet van de laatste en allesbeslissende poulewedstrijd van het Nederlands handbalteam heren!

Nederlands handbalteam heren speelschema en uitslagen EK 2022 poule B

In onderstaande tabel zie je informatie over de aankomende wedstrijd, en de uitslagen van de voorgaande poulewedstrijden van de Nederlandse handbalmannen. De finale van het EK handbal 2022 is op zondag 30 januari 2022.

DatumWedstrijdTijdstipUitslag
Donderdag 13 januariHongarije – Nederland20:3028-31
Zondag 16 januariIJsland – Nederland20:3029-28
Dinsdag 18 januariNederland – Portugal20:30n.t.b.

De volgende tabel toont de huidige stand in groep B:

PositieLandGespeeld-PuntenDoelpunten
1IJsland2-4(57-52)
2Nederland2-2(59-57)
3Hongarije2-2(59-61)
4Portugal2-0(54-59)
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen