Parijs-Nice 2020 wielrennen online kijken, ook in het buitenland

wielrennen

De komende week kunnen we genieten van 78e editie van de wielrenklassieker Parijs-Nice. De Colombiaanse winnaar van vorig jaar, Egan Bernal, is wederom een van de favorieten, net als Primoz Roglic en Thibaut Pinot. Maar wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar hoe de Nederlandse renners zoals Robert Gesink, Dylan van Baarle, en Niki Terpstra het er vanaf brengen. Je kunt natuurlijk in het weekend de samenvatting kijken via bijvoorbeeld de NOS. Maar misschien volg je liever alles via een livestream.

Mocht je dit via een livestream willen volgen dat moet je hier bij bepaalde zenders of apps voor betalen. Op de NPO website kun je de livestream gratis bezoeken, alleen zal dit niet gaan wanneer je je in het buitenland bevindt. Mocht je deze week er nou net even tussenuit zijn kan het moeilijk zijn om een werkende livestream te vinden. Maar wees niet getreurd want met een VPN hoef je geen enkele etappe te missen.

Live Parijs-Nice 2020 kijken vanuit de hele wereld

Het kan dus zijn dat je in het buitenland niet gemakkelijk de Nederlandse streams van de ritten kunt kijken. Dan heb je misschien wel een VPN-programma nodig om toch van iedere rit te kunnen genieten. Of je nu voor werk in het buitenland bent of op vakantie van de zon geniet, met een VPN kun je eenvoudig net doen alsof je wel in Nederlands bent. Het werkt als volgt:

  1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN provider die servers in Nederland heeft. Een goede optie is in dit geval ExpressVPN. Dit is een van de beste VPNs met Nederlandse servers, die je ook nog eens gratis op kunt zeggen binnen 30 dagen.
  2. Download de VPN-app van de ExpressVPN website.
  3. Installeer het programma en log in met je accountgegevens.
  4. Selecteer een server in Nederland en verbind hiermee.
  5. Nu kun je, bijvoorbeeld op de website van de NOS, de livestream van Parijs-Nice kijken.

Benieuwd naar ExpressVPN?

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN

Wie zendt Parijs-Nice uit

Een livestream van Parijs-Nice kun je gratis vinden op NPOstart en de NOS app. Ook via de Sportza website van onze zuiderburen gaat dit eenvoudig. Met een VPN kun je het doen voorkomen alsof je ofwel in Nederland of wel in België ben en zo kun je dan deze livestreams te bekijken. Daarnaast zal Parijs-Nice ook in de Eurosport app te zien zijn, alleen dien je hiervoor wel een abonnement af te sluiten.

Parijs-Nice programma

Parijs-Nice bestaat uit 8 ritten waarvan een tijdrit op woensdag. In deze tabel kun je zien welke rit er op welke dag gereden wordt en hoeveel kilometer de renners af zullen leggen.

DatumRouteAfstand (km)
Zondag 8 maartPlaisir – Plaisir154
Maandag 9 maartChevreuse – Chalette-sur-Loing166,6
Dinsdag 10 maartChalette-sur-Loing – La Châtre212,5
Woensdag 11 maartSaint-Amand-Montrond15,1
Donderdag 12 maartGannat – La Côte-Saint-André227
Vrijdag 13 maartSorgues – Apt160,5
Zaterdag 14 maartNice – Valdeblore La Colmiane166,6
Zondag 15 maartNice – Nice113,5
Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen