Live zwemmen 50 meter vrije slag vrouwen Olympische Spelen 2021 kijken

zwemmer in zwembad

Onze Nederlandse zwemmers zijn niet onbekend met de 50 meter vrije slag! Waar vroeger Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn al voor Nederlands succes zorgden, is het nu aan Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk om het podium weer Oranje te kleuren. In 2012 wist Kromowidjojo ook al goed te presteren op deze afstand, door de gouden plak binnen te slepen.

Laten we hopen dat we net als toen weer 2 Nederlandse toppers op het podium gaan zien, met 4 olympische medailles van Ranomi en 2 van Femke is er nog wel wat ruimte in de kast! Op vrijdag zien we in ieder geval hoe onze dames Nederland op de kortste sprintafstand de series wedstrijd gaan doorstaan. Onze kanjers komen relatief laat in actie, met Femke Heemskerk in Heat 10 en Ranomi Kromowidjojo in Heat 11.

Wil jij de wedstrijd niet missen, ook wanneer je op vakantie bent in het buitenland? Hieronder lees je precies hoe je de wedstrijd toch live volgt.

Waar kijk ik de Olympische Spelen zwemmen 50 meter vrije slag vrouwen

De zwemwedstrijd zal op Vrijdag 30 juli vanaf 12:20 te zien zijn bij de NOS op NPO 1. Dit betekent dat je het ook eenvoudig kunt volgen via de NOS-app en de NPO start website en app. Vroeg opstaan is deze keer niet nodig, hoera!

Verder is de wedstrijd ook te zien op tv bij Eurosport en via de Eurosport Player. Bij Eurosport zijn er aparte uitzendingen voor verschillende wedstrijden, terwijl er bij de NOS soms weggezapt wordt naar andere sporten of wedstrijden.

Olympisch zwemmen vrouwen 100 meter vrije slag kijken in het buitenland

Mocht je nu net lekker in het buitenland in of langs het zwembad liggen, dan kan het zijn dat je de livestream maar moeilijk aan de praat krijgt. Niet door waterschade, maar door uitzendrechten word je in het buitenland namelijk vaak geblokkeerd wanneer je een Nederlandse stream wilt kijken. Gelukkig kun je deze blokkade omzeilen met een VPN. Dan kijk je ook op vakantie gewoon de Olympische Spelen met Nederlands commentaar. Met de stappen hieronder heb je de stream zo in het startblok staan.

 1. Neem een abonnement op een goede VPN-provider, zoals NordVPN. Om geld te besparen kun je ook gebruik maken van een proefperiode bij NordVPN.
 2. NordVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Tijdelijk €2.89 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.89
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download en installeer de VPN-software.
 4. Open de app en log in.
 5. Maak verbinding met een Nederlandse server.
 6. Ga naar de NPO start website live stream.
 7. Moedig onze razendsnelle dames luidkeels aan!

De oranje leeuwinnen op de Olympische Spelen

Na de wedstijd van vandaag zijn de leeuwinnen hopelijk helemaal verzekerd van een plek in de kwartfinales en kunnen we nog tot in de finale van ze genieten. Hieronder lees je welke data je alvast in je agenda kunt zetten.

 DATUMWEDSTRIJDDEELNEMERS TEAM NL
 Vrijdag 30 juliHeats  F.Heemskerk (Heat 10)
R.Kromowidjojo
 Zaterdag 31 juliHalve finale n.n.b.
Zondag 1 augustusFinalen.n.b

Het zwemmen is natuurlijk niet de enige sport op de Olympische Spelen die je niet wilt missen. Alles over de Olympische Spelen kijken in het buitenland lees je hier.

Techredacteur
Bas heeft jarenlange ervaring in de techsector als redacteur en reviewer. Hij schrijft graag uitgebreide reviews van beveiligingssoftware als VPN diensten, virusscanners en wachtwoordmanagers. Daarnaast blijft hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van cybercrime, crypto en unblocking. Meer over Bas.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen