Kijk live de WK kwalificatie van de Oranjeleeuwinnen: Belarus – Nederland

Vrouw schopt tegen voetbal

Klik hier voor een samenvatting
Zo kijk je wereldwijd naar de WK kwalificatie van de vrouwen: Wit-Rusland - Nederland

Dinsdag 26 oktober spelen de Oranje leeuwinnen opnieuw een wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. De wedstrijden zijn live te kijken via NPO3. Ben je in het buitenland? Dan kun je de wedstrijd alsnog live volgen met behulp van een VPN.

Volg simpelweg de volgende stappen:

 1. Neem een abonnement bij een VPN-provider, zoals Surfshark. Surfshark heeft een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor je (uiteindelijk) gratis naar de wedstrijd kunt kijken.
 2. Download en installeer de software op je apparaat.
 3. Log in en verbind met een Nederlandse server.
 4. Open de livestream. De wedstrijd is te zien via de livestream van de NOS, NPO Start, NLZIET en de stream van je tv-provider; bijvoorbeeld Ziggo Go.
 5. Geniet van de wedstrijd tussen Belarus en Nederland!

De Nederlandse voetbalvrouwen komen weer in actie. Het is spannend in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2023. Nederland bezet momenteel de eerste plek in poule C. Afgelopen vrijdag wonnen de Oranjeleeuwinnen met maar liefst 0-8 van Cyprus. Hiermee veroverden de vrouwen de koppositie in de poule en profiteerden ze van het verlies van Tsjechië, de nummer twee in de groep.

Na een gelijkspel tegen Tsjechië en winst op IJsland en Cyprus, wacht alleen nog tegenstander Belarus in de kwalificatie. Wit-Rusland staat op plaats 53 op de wereldranglijst van de FIFA; op papier dus een lastigere tegenstander dan Cyprus, die op plaats 126 staat. Nederland zelf bezet plaats 4 en moet alleen Duitsland, Zweden en de VS voor zich dulden.

Onder leiding van bondscoach Mark Parsons vecht Oranje voor een plekje op het WK 2023 dat in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden. Negen groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK, de nummers twee  van de poule spelen in de play-offs tegen elkaar. De wedstrijd tegen Belarus is de vierde wedstrijd in de kwalificatiereeks. De aftrap is dinsdag 26 oktober om 20:00 in het Dinamo Stadion te Minsk.

Uitzendingen

De wedstrijd tussen Belarus en het Nederlands elftal is live te zien op NPO 3. Online kun je de wedstrijd bekijken via de livestream van de NOS, die te vinden is op de website en in de NOS-app. Ook kun je de wedstrijd bekijken via de app van je televisie-provider, bijvoorbeeld Ziggo Go. De wedstrijden van de Oranje leeuwinnen worden ook via NPO Start en NLZIET uitgezonden.

De livestream van de NOS is alleen in Nederland te bekijken. Ook de andere genoemde livestreams zijn “geo-restricted” en zijn niet beschikbaar buiten de Europese Unie. Door uitzendrechten worden Nederlandse streams in het buitenland vaak geblokkeerd.

Belarus – Nederland kijken vanuit het buitenland

Toch kun je live genieten van de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Wit-Rusland als je buiten de Europese Unie bent. Je kunt de geografische blokkades namelijk omzeilen met een VPN (Virtual Private Network). Een VPN verbergt je IP-adres en leidt je internetverkeer om via een externe server. Zo worden jouw online activiteiten gekoppeld aan het IP-adres van de VPN-server, waardoor je daadwerkelijke locatie niet zichtbaar is. Op deze manier kun je de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen zelfs buiten de Europese Unie bekijken via een Nederlandse stream!

Volg onderstaande stappen om te ontdekken hoe het precies werkt:

 1. Abonneer je op een goede VPN-provider, bijvoorbeeld Surfshark. Surfshark is erg snel en is daarom goed geschikt voor het streamen van een voetbalwedstrijd.
  Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2,14 per maand
  Vanaf
  €2.14
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 2. Download de VPN-software op je apparaat.
 3. Open de software en log in.
 4. Maak verbinding met een Nederlandse server. Zo lijkt het voor websites alsof je in Nederland bent en heb je toegang tot de Nederlandse streams.
 5. Ga naar de livestream waar jij de wedstrijd op wilt kijken.
 6. Trek je oranje outfit alvast aan en juich voor de Oranjevrouwen!

Programma en stand WK kwalificatie 2023

In onderstaande tabel zie je het resterende programma van de kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De volgende rondes van de kwalificatie voor het WK 2023 vinden plaats in november, april 2022 en september 2022. Hierin nemen de Oranjevrouwen het nog eens op tegen alle tegenstanders in de poule.

WedstrijdDatumTijd
Belarus – NederlandDinsdag 26 oktober20:00
Tsjechië – NederlandVrijdag 26 novembern.t.b.
Nederland – CyprusVrijdag 8 april 2022n.t.b.
Nederland – BelarusDinsdag 12 april 2022n.t.b.
Nederland – IJslandDinsdag 6 september 2022n.t.b.

De huidige stand in poule C:

TeamGsWGV+/-DSPt.
Nederland321011-1107
Tsjechië31119-544
Belarus11004-133
IJsland21014-233
Cyprus30031-20-190
Techredacteur
Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen