Voetbalstadion met supporters

Kijk Ajax – Chelsea op woensdag 23 oktober online in het buitenland | Champions League groepsfase

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2020
Leestijd: 2 minuten, 36 seconden

Update: Chelsea heeft deze wedstrijd gewonnen door 0-1 te spelen.

Vanavond begint de wedstrijd Ajax – Chelsea van de Champions League stipt om 18:55. Ajax heeft in deze groepsfase al twee wedstrijden gewonnen en behaalde dus al 6 punten. Chelsea heeft daarentegen maar 3 punten uit twee wedstrijden, nadat ze hun wedstrijd tegen Valencia verloren. Het belooft vanavond alsnog erg spannend te worden. Chelsea is immers een bekende, gewaagde tegenstander.

Ben je toevallig op het moment in het buitenland? Dan wordt het een stuk lastiger deze wedstrijd met Nederlands commentaar te bekijken. Gelukkig kun je met een goede VPN alsnog online deze uitzending volgen, ook al ben je buiten de landsgrenzen tijdens de herfstvakantie. Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Een VPN werkt tegen internetblokkades

Veel Nederlandse online diensten hebben geografische internetblokkades opgezet, zodat je hun content niet meer kunt bekijken als je niet in Nederland of binnen de Europese Unie bent. Dit geldt voor Veronica, Ziggo Sport en veel andere (internationale) diensten die sportwedstrijden uitzenden.

Een VPN creëert een beveiligde tunnel waar al je internetverkeer langs wordt gestuurd. Hierdoor kun jij een ander IP-adres aannemen, waardoor het lijkt alsof je vanuit een andere locatie toegang tot een website vraagt. Gebruik je een Nederlandse VPN-server terwijl je in het buitenland bent? Dan krijg je gewoon toegang tot jouw favoriete streamingservices.

Live Ajax – Chelsea kijken met een VPN

Als jij ook wilt genieten van de wedstrijd, inclusief Nederlands commentaar, gaat dat heel gemakkelijk. Of je nu in Turkije, Marokko of de Verenigde Staten zit, met een VPN krijg je binnen de kortste keren legaal toegang tot live streams van de Champions League. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Kies een goede VPN-dienst. Wij raden in dit geval Surfshark aan. Surfshark is een erg goedkope provider met veel servers, zodat je altijd de vrijheid hebt om te kijken wat je wilt.
  2. Maak een account aan en sluit een abonnement af.
  3. Download de software van de provider en log in met je account.
  4. Kies een Nederlandse server.
  5. Surf naar de website waar je normaal gesproken de wedstrijd zou streamen.
  6. Kijk de wedstrijd live en geniet ervan!

Andere voordelen van een VPN

Naast het feit dat VPN’s heel handig zijn om live de Champions League in het buitenland te kijken, heeft een VPN-verbinding nog meer voordelen. Zo zorgt het voor meer online privacy en veiligheid. Omdat al je gegevens door de VPN-tunnel worden versleuteld, kan niemand deze zomaar lezen. Hierdoor is de kans veel kleiner dat hackers misbruik van je situatie maken. Ook zorgt een VPN ervoor dat andere partijen niet meer zo gemakkelijk kunnen volgen wat jij online doet. Daarnaast geeft een VPN meer online vrijheid: niet alleen voetbalwedstrijden, maar ook allerlei andere online content kun je op deze manier ‘unblocken’. Denk aan YouTube-video’s die normaal gesproken niet beschikbaar zijn vanaf jouw locatie, of het Netflix-aanbod van een ander land, zoals de Verenigde Staten.

Voor nu kun je je VPN dus gebruiken om te kijken of het elftal van Erik ten Hag de avond succesvol afsluit. Maar ook voor de volgende Champions League-wedstrijden én voor al je andere internetgebruik helpt een VPN je een handje.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen