Hackers versturen malware uit naam van 2K Games

Logo van 2K Games op een smartphone

Hackers zijn erin geslaagd om de interne systemen van de helpdesk van 2K Games binnen te dringen. Via dit kanaal proberen ze computers van klanten te infecteren met malware. De gameontwikkelaar waarschuwt gamers om de e-mails en URL’s in het bericht niet te openen.

Dat schrijft 2K Games op Twitter.

Hackers proberen privé- en inloggegevens te stelen

Een onbekende hacker slaagde er op dinsdag 20 september in om, met behulp van de inloggegevens van een externe partij, toegang te verschaffen tot de helpdesk van 2K Games. Vervolgens verstuurden de daders spamberichten met een malafide link naar een zogenaamde 2K-launcher. In werkelijkheid haalden gamers geen launcher binnen, maar malware.

Uit onderzoek van BleepingComputer blijkt dat het om Redline-malware gaat. Dat is kwaadaardige software die allerlei persoonlijke informatie van slachtoffers steelt, waaronder wachtwoorden, browsegeschiedenis, creditcardgegevens en inloggegevens van cryptowallets.

Deze adviezen geeft 2K Games

2K Games waarschuwt iedereen die een e-mail ontvangt uit naam van de helpdesk om deze niet te openen. Gamers die op de link uit het bericht hebben geklikt, krijgen het advies om direct een antivirusprogramma te installeren. Ook raadt de gameontwikkelaar aan om wachtwoorden die in de webbrowser zijn opgeslagen te resetten en multifactorauthenticatie in te schakelen als deze optie beschikbaar is. Tot slot is het verstandig om te kijken of er geen instellingen zijn gewijzigd op persoonlijke e-mailaccounts.

“Bedenk dat personeel van 2K je nooit om je wachtwoord of andere persoonlijke informatie zal vragen”, zo schrijft het bedrijf op Twitter. De klantenservice staat paraat om iedereen met vragen of problemen te helpen. Zodra de helpdesk weer volledig hersteld is, brengt de gameontwikkelaar iedereen daarvan op de hoogte.

“We bieden onze oprechte excuses aan voor al het ongemak dat dit veroorzaakt”, zo eindigt 2K Games haar tweet.

Mogelijk verband met beveiligingsincident Take-Two Interactive Software

2K Games is een game developer die je wellicht kent van games als Borderlands, BioShock en Civilization. De hack hangt wellicht samen met de gebeurtenissen bij Rockstar Games. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van Take-Two Interactive Software, die begin deze week bevestigde het doelwit te zijn geweest van een ‘netwerkintrusie’.

Een onbekend iemand wist de systemen van de gamestudio te infiltreren en vertrouwelijke informatie te downloaden. Op internet dook 50 minuten aan beeldmateriaal op van GTA VI, de langverwachte opvolger van GTA V. De beelden zijn echt, zo bevestigde Rockstar Games.

De gameontwikkelaar verwacht niet dat het incident een impact zal hebben op toekomstige projecten. Wel zegt de ontwikkelaar “zeer teleurgesteld” te zijn dat de eerste beelden van GTA VI op deze manier naar buiten zijn gebracht. “Ons werk voor de aanstaande GTA-game gaat door zoals gepland en we blijven toegewijd om jullie, onze spelers, een ervaring te bieden die jullie verwachtingen zal overtreffen”, schrijft het bedrijf.

Rockstar Games belooft gamers een “fatsoenlijke introductie” zodra de game af is.

Techredacteur
Techliefhebber pur sang: Anton is gek op alles wat met technologie en internet te maken heeft. Cybersecurity, privacy en internetcensuur hebben dan ook zijn volle aandacht. Meer over Anton.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen