Gratis online het Australian Open tennistoernooi 2022 kijken

Tennisspeler
Klik hier voor een samenvatting van dit artikel
De Austalian Open 2022 kijken: in het kort

In Nederland volg je het Australian Open tennistoernooi via Eurosport. Met een abonnement stream je eenvoudig alle wedstrijden.

Heb je geen Eurosport-abonnement en wil je gratis online de Australian Open kijken? Dat kan met een VPN. Door met een VPN te doen alsof je in Oostenrijk bent, kijk je gratis naar de streamingservice Servus TV, die de tenniswedstrijden gratis uitzendt. Met de volgende stappen heb je het zo voor elkaar:

 1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider zoals ExpressVPN.
 2. Download de VPN en log in.
 3. Maak verbinding met een Oostenrijkse server.
 4. Ga naar de website van Servus TV.
 5. Game set en match!

Liefhebbers van tennis opgelet! De Australian Open gaat vandaag van start. Na een week van kwalificaties en gedoe rondom het visum van Novak Djokovic, gaat vandaag de eerste ronde toch echt beginnen.

Het evenement begint wat vreemd door de uitzetting van Djokovic, de nummer 1 van de wereld. Zijn visum werd ingetrokken omdat hij zich niet heeft laten vaccineren tegen COVID-19. Zo begint het toernooi vandaag zonder een van de grootste kanshebbers.

Ook Roger Federer is dit jaar niet van de partij. De Zwitser is geblesseerd en daardoor niet in staat om mee te doen. Zou Rafael Nadal dan met de zege naar huis gaan?

Bij de vrouwen is het Naomi Osaka die haar titel komt verdedigen. Voor het eerst sinds 1997 doet geen van de Williams-zussen mee aan het toernooi.

Kortom, genoeg spannende tenniswedstrijden die je niet wilt missen! Lees hieronder waar je de Australian Open gemakkelijk online kunt volgen.

Waar kijk ik de Australian Open in Nederland?

In Nederland kijk je de Australian Open via Eurosport. Dit betekent dat je met de meeste tv-abonnementen het toernooi gewoon live op tv kunt volgen. Voor de online livestream van Eurosport heb je wel een abonnement nodig.

Heb jij geen toegang hebben tot Eurosport? Niet getreurd, er is een gratis oplossing! Lees hieronder hoe je toch de Australian Open kunt kijken.

Stream gratis de Australian Open online

Heb je geen Eurosport-abonnement en wil je toch graag gratis de Australian Open kijken? Gelukkig kan dat via de Oostenrijkse streamingservice Servus TV. Servus zendt gratis online de Australian Open live uit. Je hebt geen abonnement nodig en je hoeft niet in te loggen om de livestream te kunnen zien. Omdat Servus alleen uitzendrechten heeft in Oostenrijk, zul je echter een VPN nodig hebben om je IP-adres te veranderen.

Websites kunnen aan de hand van je IP-adres zien in welk land je je bevindt. Met een VPN kun je verbinden met een server in Oostenrijk en daardoor ook een Oostenrijks IP-adres aannemen. Wanneer je dit doet, heb je direct toegang tot Servus TV en kun je gratis de Australian Open streamen. Het commentaar is bij Servus TV uiteraard wel in het Duits. Maar als je dat niks uitmaakt kun je zo gratis genieten van het toernooi.

Met de volgende stappen zit je zo klaar om te kijken:

 1. Neem een abonnement op een VPN-provider zoals ExpressVPN. Mocht je hier geen geld aan uit willen geven, kun je ExpressVPN ook gratis uitproberen.
 2. ExpressVPN
  Actie:
  3 extra maanden gratis bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €6.33
  8.9
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download de VPN en log in.
 4. Verbind met een VPN-server in Oostenrijk.
 5. Ga naar de website van Servus TV.
 6. Geniet het hele toernooi van deze gratis livestream.

Australian Open 2022 speelschema

Als je niks van het tennistoernooi wilt missen kun je hieronder checken wanneer de belangrijke wedstrijden plaatsvinden.

Enkelspel mannen en vrouwen

WedstrijdDatum en tijd 
Eerste ronde 17 & 18 januari 2022
Tweede ronde19 januari 2022
Derde ronde21 & 22 januari 2022
Vierde ronde23 & 24 januari 2022
Kwartfinales25 & 26 januari 2022
Halve finales28 januari 2022
Finale30 januari 2022

Dubbel spel mannen en vrouwen

WedstrijdDatum en tijd 
Eerste ronde19 januari 2022
Tweede ronde21 & 22 januari 2022
Derde ronde23 & 24 januari 2022
Kwartfinales25 & 26 januari 2022
Halve finales27 januari 2022
Finale29 januari 2022
Techredacteur
Tove is al een aantal jaar actief bij VPNgids als techredacteur. Haar doel is om belangrijke informatie over veilig internetten en privacy voor iedereen beschikbaar en begrijpelijk te maken. Mensen kunnen zich beter wapenen tegen cybercriminaliteit en internetcensuur wanneer ze weten waar het over gaat. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen