Songfestival 2020

Eurovisie Songfestival 2020 (Eurovision: Europe Shine a Light) kijken vanuit het buitenland

Laatst bijgewerkt: 17 mei 2020
Leestijd: 1 minuut, 57 seconden

Er staat vanavond een alternatieve versie van het Eurovisie Songfestival op de planning. Eigenlijk had vanavond de finale van het jaarlijkse liedjesfestijn in Rotterdam moeten plaatsvinden, maar door de Covid-19 pandemie kon dat helaas niet doorgaan.

Gelukkig voor de liefhebbers is er dus wel een alternatief gepland. De show die vanavond uitgezonden wordt heet ‘Eurovision: Europe Shine a Light’. De show wordt uitgezonden in 40 landen, live vanuit het Mediapark in Hilversum. De hosts Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen zijn van de partij en zullen de avond presenteren.

Via NPO Start het songfestival 2020 kijken in het buitenland

De show van vanavond worden geproduceerd door NPO, NOS en AVROTROS en uitgezonden via NPO Start. Echter, niet iedereen heeft toegang tot NPO Start. Als je in het buitenland zit, kan het zijn dat NPO Start geblokkeerd wordt. Dit heeft te maken met geografische online blokkades.

Echter, door met een VPN je internetverbinding om te leiden via Nederland, kan je vanuit de hele wereld NPO ontvangen. Zo kijk je dus toch het alternatieve songfestival van vanavond. In het onderstaande stappenplan leggen we uit hoe je dat doet.

Stappenplan: Eurovisie Songfestival 2020 kijken vanuit het buitenland met VPN

Het is vrij eenvoudig om overal ter wereld NPO te ontvangen via je mobiel of computer. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Sluit (tijdelijk) een abonnement af bij een VPN-aanbieder. Wij raden Surfshark aan. Dit is een gemakkelijke aanbieder, met een 30 dagen geld-terug-garantie. Je kan deze VPN dus gewoon uitproberen vanavond, en na afloop je geld terugkrijgen.
  2. Download de Surfshark applicatie op het apparaat waarop je het Songfestival wil kijken. Middels de VPN-applicatie kan je met enkele simpele klikken je dataverkeer omleiden via een server in een ander land.
  3. Activeer de VPN-app en selecteer een VPN-server in Nederland.
  4. Nu loopt je internetverkeer via Nederland. Als je nu NPO Start opstart (via deze link), registreert de NPO dat je in Nederland bent en krijg je toegang tot Nederlandse streams. Je kan dus gewoon naar het Songfestival kijken.

Volgend jaar herkansing in Rotterdam?

Het is nog niet helemaal zeker of het Eurovisie Songfestival in 2021 dan toch naar Rotterdam komt. De kans is aanzienlijk, al zal er ook geëvalueerd worden hoe dan de situatie in de wereld is veranderd. Voor vanavond hoeft niemand in ieder geval ‘Eurovision: Europe Shine a Light’ te missen. Hopelijk schijnt dat wat licht in deze donkere tijden.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen