Ajax – Roma Europa League 2021: Kijk de eerste kwartfinale wedstrijd in het buitenland

Vol voetbalstadion met schijnwerpers

Vanavond om 21.00 is het zover! Ajax neemt het op tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Het wordt de eerste van twee kwartfinale wedstrijden tussen deze twee voetbalgiganten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ajax zal immers zijn thuisvoordeel willen benutten om alvast goed de toon te zetten met een mooie voorsprong voor ze de tweede wedstrijd in gaan.

De echte Ajacieden onder ons zijn natuurlijk hartstikke trots dat Ajax het (als enige Nederlandse club) tot de kwartfinales heeft geschopt. Zodoende wil je niet de kans missen om Ajax virtueel aan te moedigen vanavond. Maar wat nou als je in het buitenland bent tijdens de wedstrijd?

Problemen bij Europa League (Ajax – Roma) kijken in het buitenland

De rechten om de Europa League in Nederland uit te zenden en te streamen zijn in handen van ESPN (international), ofwel het voormalige Fox Sports. Voor zover wij konden onderzoeken is de enige manier om hier toegang toe te krijgen via jouw normale tv-abonnement bij bijvoorbeeld Ziggo, KPN of T-Mobile.

Echter, als je gewoon lekker makkelijk vanuit het buitenland via bijvoorbeeld Ziggo Go de wedstrijd Ajax – Roma wilt kijken kun je tegen problemen aanlopen. Ziggo, net als vrijwel alle andere betaalde Nederlandse streams, is namelijk alleen in de EU beschikbaar. Bevind jij je daar net buiten, dan heb je dus in principe pech.

Gelukkig is er een manier om dit probleem te omzeilen. Dit kan namelijk met een VPN. Omdat Ajax – Roma vanavond al plaatsvindt, vertellen we je met het korte stappenplan hieronder meteen hoe je de wedstrijd volgt met jouw favoriete streamingdienst, overal ter wereld! Daarna leggen we kort het principe hierachter uit, voor wie daarin geïnteresseerd is.

Kijk Ajax – Roma in het buitenland: stappenplan (met stream naar keuze)

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN. Wij raden NordVPN aan. Deze provider biedt namelijk goede (streaming)snelheden en meerdere Nederlandse servers tegen een scherpe prijs.
 2. NordVPN
  Actie:
  Slechts €2,97 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.97
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download de NordVPN-app en installeer deze op jouw apparaat. Dit is gelukkig doodeenvoudig: als je op de oranje button hierboven klikt en de stappen volgt wijst alles zich vanzelf.
 4. Open de NordVPN-app en log in met jouw inloggegevens.
 5. Selecteer een Nederlandse server met het handige kaartje dat verschijnt.
 6. Ga naar de Ajax – Roma stream van jouw keuze (bijvoorbeeld ESPN 4, 5 of 6 bij Ziggo Go).
 7. Zing uit volle borst De Ajax Marsch en geniet van de wedstrijd!

Bonus tip: NordVPN staat je toe om, in tegenstelling tot veel andere providers, handmatig je server te kiezen. Dit is erg handig mocht één van de Nederlandse servers niet werken. Dit komt helaas nog al eens voor tegenwoordig omdat steeds meer streamingdiensten VPN-servers blokkeren.

Mocht zelfs dit niet helpen (wat onwaarschijnlijk is), dan kan het lonen om een dedicated IP-adres bij NordVPN af te sluiten. Vooral als je langer in het buitenland bent en toch de Europa League wilt volgen kan dit lonen. Met een dedicated IP-adres wordt het namelijk vrijwel onmogelijk voor streamingdiensten om te zien dat je een VPN gebruikt.

Hoe geeft een VPN mij toegang tot Europa League wedstrijden?

Streamingdiensten blokkeren over het algemeen gebruikers buiten een bepaald gebied (i.v.m. uitzendrechten) op basis van hun IP-adres. Dit unieke IP-adres identificeert jouw als internetgebruiker en geeft tevens prijs waar jij je bevindt. Je kunt dit adres echter veranderen, bijvoorbeeld in een “Nederlandse IP”, door jezelf met een Nederlandse VPN-server te verbinden.

Jouw internetverkeer gaat dan immers door die VPN-server heen, waardoor het lijkt alsof jouw verkeer rechtstreeks uit Nederland komt, ook al zit je in het buitenland.

Disclaimer: Dit artikel bevat enkel tips over hoe je de Europa League kunt volgen vanuit het buitenland. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de meest recente gebruikersovereenkomst van (streaming)diensten die je gebruikt te raadplegen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen