Online de intocht van Sinterklaas 2020 gratis live kijken vanuit binnen- en buitenland

Zak met Sinterklaascadeautjes, pepernoten, een schoen met een brief er in en een bos wortels

Zaterdag 14 november is de intocht van Sinterklaas. De Sint zal aankomen in Zwalk, een dorp dat helaas niet op de kaart staat en daarom ook niet te bezoeken is. Elk jaar is de intocht van Sinterklaas weer een grote gebeurtenis, en dit jaar zal deze dus alleen via de tv en online streamingdiensten te zien zijn.

De intocht van Sinterklaas wordt uitgezonden op NPO Zapp (NPO 3) en zal om 12:00 beginnen. In Nederland kun je de intocht gewoon live op televisie kijken, of via NPO Start Live op internet. In het buitenland kun je de intocht bekijken via BVN, maar deze wordt pas later op de dag zelf uitgezonden. Mocht je in het buitenland zitten, dan krijg je helaas geen toegang tot de livestream van NPO Zapp. Met behulp van een VPN kun je alsnog toegang krijgen tot de livestream van de intocht van Sinterklaas vanuit het buitenland. En kies je de juiste VPN, dan kan dit ook nog eens helemaal gratis.

Hoe dit werkt lees je hieronder.

De intocht van Sinterklaas gratis live kijken vanuit het buitenland, stap voor stap

Om de intocht van Sinterklaas live te kunnen kijken, dan dien je eerst je IP-adres te veranderen naar een Nederlands IP-adres. Zo kun je alsnog toegang krijgen tot de livestream van NPO Zapp. Dit gaat eenvoudig met een VPN. Een programmatje dat je kun installeren op je pc, laptop, tablet of smartphone, waarmee je verbinding kunt maken met het internet middels servers in een ander land (waaronder Nederland). Het werkt als volgt:

 1. Kies een VPN met een geld-terug-garantie, zodat je na de stream je geld terug kunt vragen en zo gratis toegang hebt kunnen krijgen tot NPO Zapp. Wij hebben het getest met NordVPN, en dit werkt prima. Mocht je het willen proberen met een gratis VPN, kijk dan bij onze lijst met de beste gratis VPN’s of probeer ProtonVPN uit. Het kan zijn dat de stream hapert bij een gratis VPN, omdat de gratis Nederlandse servers van een VPN vaak intensief gebruikt worden.
 2. Sluit een tijdelijk abonnement af op een dergelijke VPN (indien je kiest voor een betaalde VPN). NordVPN kun je bereiken via de knop in de onderstaande box:
 3. NordVPN
  Actie:
  Slechts €2,97 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.97
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 4. Download en installeer de door jou gekozen VPN op het apparaat waarop je de intocht van de Sint wil kijken.
 5. Start de VPN-software op en log vervolgens in met je account.
 6. Selecteer dat je verbinding wil maken met een Nederlandse server, en wacht totdat de VPN verbinding heeft gemaakt.
 7. Wanneer de VPN verbinding heeft gemaakt met de Nederlandse server, kun je met je browser de site van NPO Start bezoeken (laat de VPN aanstaan op de achtergrond).
 8. Navigeer vervolgens naar de livestream van NPO Zapp en open deze.
 9. Geniet van de intocht, waar je ook bent!

Let op: als het niet in een keer werkt om toegang te krijgen dan kan het helpen om je browser volledig af te sluiten, opnieuw verbinding te maken met een andere Nederlandse VPN-server, en opnieuw je browser op te starten. Dit zou de meeste problemen moeten verhelpen. We raden je aan om dit uit te proberen ruim voordat de uitzending begint, zodat je zeker weet dat je live de intocht kan kijken en niet voor onverwachtse problemen komt te staan.

Zenders en begintijd intocht van Sinterklaas

De intocht van Sinterklaas wordt uitgezonden op NPO 3/NPO Zapp op zaterdag 14 november vanaf 12:00 (Nederlandse tijd). NPO 3/NPO Zapp is ook te bekijken middels een livestream op de website van Zapp of via de website NPO Start. Buiten Nederland is de intocht te bekijken via BVN. Dit is ook op zaterdag 14 november, maar zal niet live zijn. Op BVN wordt de intocht uitgezonden om 13:35 (Nederlandse tijd). Om de intocht live te kijken vanuit het buitenland (dus niet later via BVN), kun je een VPN gebruiken zoals hierboven staat beschreven.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen