Mozilla VPN nu ook beschikbaar in Nederland

Logo van de Amerikaanse webbrowserfabrikant Mozilla

Zonder officiële aankondiging heeft Mozilla haar VPN-dienst in ons land geïntroduceerd. Mozilla VPN kan maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden en werkt op meer dan 400 servers in meer dan 30 landen. Wie een jaarabonnement afsluit betaalt 4,99 euro per maand.

Dat blijkt uit de Nederlandstalige productpagina van Mozilla VPN.

Mozilla VPN uit de testfase

Mozilla is al twee jaar druk doende om een VPN-dienst naar ons land te brengen. Het begon allemaal in 2019, toen de webbrowsermaker een Firefox Private Network-browserextensie testte. Dit was een zogeheten browserproxy, wat inhoudt dat alleen internetverkeer dat via Firefox loopt wordt beveiligd. Eind 2019 verscheen er een volwaardige VPN-dienst onder de noemer Firefox Private Network. Dit was een bètaversie van de VPN-dienst. Voor een klein bedrag konden geïnteresseerden de dienst testen en feedback geven.

Firefox Private Network was de werknaam, vorig jaar maakte Mozilla de definitieve naam van haar VPN-dienst bekend: Mozilla VPN. Het virtuele privénetwerk werd aanvankelijk alleen aangeboden in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Singapore en Maleisië. Afgelopen zomer was de dienst beschikbaar bij onze zuiderburen.

Deze features kent Mozilla VPN

Uit de productpagina van Mozilla VPN kunnen we opmaken dat de VPN-dienst vanaf nu ook beschikbaar is in ons land. De Amerikaanse webbrowsermaker belooft “beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid – op elk apparaat, waar u ook bent”. “Surf, stream, game en werk terwijl u uw online privacy behoudt. Of u nu reist, openbare WiFi gebruikt of gewoonweg op zoek bent naar meer online beveiliging, we zullen uw privacy altijd voorop stellen”, aldus Mozilla.

Om Mozilla VPN te kunnen aanbieden, werkt Mozilla samen met de Zweedse VPN-aanbieder Mullvad. Dit bedrijf heeft in totaal 410 servers verspreid over 63 steden in 39 landen. Mullvad blinkt uit op het vlak van privacy en snelheid. Dat is te danken aan het feit dat het bedrijf gebruikmaakt van VPN-protocol Wireguard. Deze vorm van encryptie is nog volop in ontwikkeling, maar is compatibel mest de meeste besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Linux, Android en iOS.

Mozilla VPN biedt de mogelijkheid om met maximaal vijf apparaten tegelijkertijd een beveiligde verbinding te maken. Versleuteling van de internetverbinding vindt plaats op apparaatniveau. Mozilla zegt niet aan bandbreedtebeperkingen te doen of logbestanden van netwerkactiviteiten bij te houden. “We loggen, volgen of delen uw netwerkgegevens nooit”, zo verzekert Mozilla. Tot slot hanteert het bedrijf een 30 dagen niet-goed-geld-teruggarantie.

Zoveel betaal je voor Mozilla VPN in Nederland

Mozilla VPN is verkrijgbaar in drie abonnementen. De instapprijs bedraagt 4,99 euro per maand als je een jaarabonnement afsluit. Wie voor een abonnementsperiode van een half jaar kiest, moet iedere maand een bedrag van 6,99 euro op tafel leggen. Als je maandelijks je abonnement wilt kunnen opzeggen, moet je hiervoor maandelijks 9,99 euro betalen.

‘Mozilla komt wellicht met eigen privacypakket’

Het gerucht gaat dat Mozilla werkt aan een privacypakket. Naast webbrowser Firefox bestaat dit pakket naar verluidt uit drie diensten. Allereerst is er Firefox Relay. Daarmee kun je een alias creëren waarmee je je kunt aanmelden voor websites, nieuwsbrieven en andere diensten. Deze heeft de vorm van [email protected] Voordeel daarvan is dat je niet je persoonlijke e-mailadres hoeft prijs te geven.

Een andere extensie die in het privacypakket van Mozilla zit, is Firefox Monitor. Deze tool controleert of een e-mailadres buit is gemaakt bij een datalek. De derde en laatste dienst hebben we in dit artikel uitgebreid besproken, namelijk Mozilla VPN. Volgens het geruchtencircuit gaat het privacypakket tussen de 9,99 en 12,99 dollar per maand kosten. Europese prijzen zijn nog niet opgedoken.

Privacy en security redacteur
Techliefhebber pur sang: Anton is gek op alles wat met technologie en internet te maken heeft. Cybersecurity, privacy en internetcensuur hebben dan ook zijn volle aandacht. Meer over Anton.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen