Tennisbal op blauw veld

Live de US Open finales kijken vanuit het buitenland op 7 en 8 september

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 3 minuten, 10 seconden

Update: de US Open werd bij de dames gewonnen door Bianca Andreescu (Canada) en bij de heren door Rafael Nadal (Spanje).

Het is dit weekend weer tijd voor de finales van de US Open. De finale van de dames zal plaatsvinden op zaterdag 7 september om 22.00, Nederlandse tijd, tussen Serena Williams en Bianca Andreescu. De finale van het heren enkelspel tussen Rafael Nadal en Daniil Medvedev vindt plaats op zondag 8 september, ook om 22.00. In Nederland kun je dit gewoon op TV kijken, maar op vakantie blijkt dit nog wel eens lastig te zijn. Binnen Europa kun je de finales van de US Open gewoon streamen als je een abonnement hebt op Eurosport of een andere sportzender. Zo kun je gemakkelijk op je laptop, tablet of telefoon de US Open finales kijken. In het buitenland zijn echter veel Nederlandse streams geblokkeerd, vooral buiten de EU is dit een veelvoorkomend probleem.

US Open Finale Online kijken met een VPN

Wil je vanuit het buitenland de finale van de dames tussen Serena Williams en Bianca Andreescu of de finale van de heren tussen Rafael Nadal en Daniil Medvedev kijken dan is daar een gemakkelijke oplossing voor. Middels een VPN, een programma op je computer, kun je namelijk eenvoudig je internetverkeer via een ander land omleiden. Hierdoor kun je, met deze VPN, vanuit het buitenland, verbinding maken met een Nederlandse server. Hierdoor denkt de streamingwebsite dat je je gewoon in Nederland bevindt en bijvoorbeeld niet aan het zwembad in Turkije. Zo kun je dus gewoon Nederlandse sportstreams kijken vanuit het buitenland, inclusief Nederlands commentaar.

Wil je gewoon zo snel mogelijk de de wedstrijd tussen Williams en Andreescu kijken of die tussen Nadal en Medvedev? Lees dan verder.

Kijk de US Open finale: een eenvoudig stappenplan

Als je snel de US open finale wil kijken dan kan dat als volgt:

  1. Sluit een VPN-abonnement af bij een VPN-provider. Wij zouden zelf Surfshark aanraden. Dit is een goede en zeer scherp geprijsde VPN waarmee je zonder haperen kunt streamen.
  2. Download de Surfshark software voor de device waar je op wilt streamen.
  3. Open de VPN-app en log in met het door jou aangemaakt account.
  4. Maak verbinding met een Nederlandse VPN-server. Hierdoor loopt je verbinding nu via een server in Nederland. Dit betekent dat websites zullen denken dat je in Nederland bent.
  5.  Ga naar een Nederlandse of Europese streamingwebsite zoals Eurosport en open de tennis livestream.
  6. Geniet van de finale!

Finale dames US Open: Serena Williams (8) tegen Bianca Andreescu (15)

Het is de tiende keer dat Williams in de finale staat van de US Open. De Amerikaanse heeft het toernooi eerder al 6 keer gewonnen. Daarbij heeft Williams de kans om haar 24e Grand Slam-titel te pakken. Dit zou een evenaring zijn van het huidige record van Margaret Smith-Court. Voor Bianca Andreescu is het de eerste keer dat ze in de finale staat van de US Open. De 19 jarige Canadese heeft nog niet eerder in de finale van een Grand Slam-toernooi gestaan. Het is overigens de tweede keer dat Williams en Andreescu tegenover elkaar staan. De eerste keer moest Williams echter het echter opgeven bij een 3-1 stand toen ze last kreeg van haar rug.

Finale heren US Open: Rafael Nadal (2) tegen Daniil Medvedev (5)

Nadal gaat in de finale op zondag proberen zijn vierde US Open titel te pakken. De Spanjaard is de gedoodverfde favoriet om de US Open te winnen. Nadal heeft zondag de kans om zijn 19e Grand Slam-titel binnen te slepen, één minder dan recordhouder Roger Federer. Het is overigens niet de eerste keer dan Nadal en Medvedev tegenover elkaar staan. Eerder dit jaar troffen de twee elkaar tijdens de ATP Masters in Canada. Hierbij won Nadal het overtuigend in twee sets met 6-3 en 6-0. Voor Medvedev is het de eerste keer dat hij in de finale staat van een Grand Slam-toernooi.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen