Rode race auto frontaal

Kijk de Formule 1 GP van Toscane 2020 live (in het buitenland): gratis streams

Laatst bijgewerkt: 11 september 2020
Leestijd: 3 minuten, 22 seconden

Dit weekend belooft weer een waar spektakel te worden voor Formule 1 fans: de GP van Toscane vindt plaats, op de Autodromo del Mugello. De race zelf vangt aan op zondag 13 september om 15:10 en duurt tot 17:10. Daarnaast vindt natuurlijk op zaterdag (morgen) de bekende kwalificatierace plaats en zijn er vandaag en morgen vier oefenraces. Maar wat je echt wilt weten is natuurlijk hoe het Verstappen af zal gaan en of hij de winst pakt of toch het Italiaanse thuisteam Ferrari!

Maar hoe zit het als je in het buitenland bent? In Nederland zitten veel F1 fans wel snor en kijken gewoon lekker op kanaal 14 van Ziggo (Ziggo Sport) zonder meerprijs de GP van Toscane. Echter, Ziggo werkt alleen binnen de EU, omdat Ziggo daarbuiten geografische blokkades toepast. Wat doe je dan als je buiten Europa bent voor zaken, vakantie of iets anders? Of wat nu als je helemaal geen Ziggo abonnement bent? In deze gevallen biedt een VPN uitkomst om toch de Formule 1 te kijken.

De GP van Toscane wereldwijd (gratis) kijken met een VPN

Heb je geen Ziggo of bevind je je buiten de EU? Dan kan een VPN je helpen om toch de GP van Toscane te kijken. Met een VPN kun je namelijk zelfs buiten de EU toegang krijgen tot Ziggo. Daarnaast kun je dankzij een VPN ook verbinding maken met een aantal gratis buitenlandse streams, die normaal geblokkeerd zijn voor mensen in Nederland en de meeste andere landen. Denk aan de gratis streams van het Britse Channel 4 of, als je Duits beter is, het Zwitserse SRF.

Als je normaal gesproken naar de website of app van Ziggo wilt gaan buiten de EU, krijg je een foutmelding. Hetzelfde zal gebeuren als je buiten het VK een stream van Channel 4 wilt kijken of van SRF buiten Zwitserland. Echter, een goede VPN lost dit makkelijk voor je op door je dataverkeer om te leiden via een server in “het juiste land” om jouw stream te kijken. Zo kun je met een Nederlandse, Britse of een Zwitserse VPN-server verbinden, waardoor de bovenstaande streamingdiensten (Ziggo, Channel 4 en SRF) zullen denken dat je toch in het juiste land bent. Hierdoor krijg je toch toegang tot de stream en kun je (gratis) de GP van Toscane kijken waar je ook bent!

Kijk wereldwijd gratis Formule 1: een simpel stappenplan

Om de Formule 1 wereldwijd te kunnen kijken, is een goede VPN nodig. Daarom raden wij Surfshark aan. Deze VPN beschikt namelijk over snelle servers die uitstekend zijn voor streaming. Daarnaast hebben wij Surfshark getest met de twee bovenstaande gratis streamingdiensten (vanuit Nederland) en dit werkte prima. Tot slot zijn Surfsharks voordelige abonnementen ook nog eens goed voor je portemonnee. Al helemaal als je je bedenkt dat Surfshark ook nog eens een 30 dagen geld-terug-garantie biedt. Hieronder lees je hoe je makkelijk en snel Surfshark installeert om de GP van Toscane te kijken.

 1. Maak een Surfshark account op de Surfshark website. Dit kun je snel en eenvoudig doen via de oranje knop hieronder.
  Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2,03 per maand
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 2. Download en installeer Surfshark op het apparaat waarmee je de Formule 1 volgt, bijvoorbeeld je iPad. Dit is doorgaans erg simpel en wijst zich vanzelf, maar als je hier iets meer hulp bij wilt kun je onze Surfshark review bekijken.
 3. Start de Surfshark app.
 4. Log in met het account dat je tijdens de registratie hebt aangemaakt.
 5. Kies een server in het juiste land, afhankelijk van welke stream je gebruikt. Voor Channel 4 kies je een server in het VK, voor SRF een server in Zwitserland en voor Ziggo een Nederlandse server.
 6. Maak verbinding met jouw gekozen server.
 7. Ga razendsnel genieten van de race!

Disclaimer: Dit artikel geeft enkel tips over hoe je de GP van Toscane kunt volgen en is dus geen juridisch advies. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk om te kijken of wat je doet niet in strijd is met de gebruikersovereenkomst van de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo. Daarom geven we drie opties in dit artikel, zodat je iets meer keuzes hebt mocht één van de diensten bijvoorbeeld VPN-gebruik niet wenselijk vinden.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen