GP van Italië 2020 in Monza live kijken (in het buitenland): gratis streams

2 race auto's op een circuit

Dit weekend is weer een spannend weekeinde voor Formule 1 fans: de GP van Italië vindt plaats. De race zelf start op zondag om 15:10. Deze wordt voorafgegaan door de kwalificatie-race op zaterdag van 15:00-16:00 en diverse trainingsronden op vrijdag en zaterdag. Het belooft een mooi weekend te worden op het Autodromo Nazionale Monza, één van de drie oudste Formule 1 circuits. Gaat Verstappen voor de winst, of pakt Ferrari, het thuisteam, de kroon?

Wat er ook gebeurt, jij wilt de actie natuurlijk niet missen. Maar hoe zit dat als je in het buitenland bent? Met je Ziggo abonnement kun je op kanaal 14 (Ziggo Sport) gratis de F1 volgen. Echter, dit werkt alleen binnen de EU. Wat als jij je nu net buiten Europa bevindt tijdens de race? Of wat als je nou helemaal geen Ziggo/Ziggo Total Sport abonnement hebt? Dan kan een VPN uitkomst bieden.

De Formule 1 wereldwijd (gratis) kijken met een VPN

Als je geen Ziggo hebt, of buiten de EU bent, kan een VPN uitkomst bieden om de F1 te kijken. Met een VPN krijg je namelijk toegang tot je Ziggo-abonnement, zelfs buiten de EU. Daarnaast kun je dankzij een VPN ook gebruikmaken van gratis buitenlandse streams om de GP van Italië te volgen, zoals het Britse Channel 4, of als je beter bekend bent met het Duits, met het Zwitserse SRF.

Normaal krijg je als je verbinding maakt met de Ziggo website of app buiten Europa, de Channel 4 website buiten het VK, of SRF buiten Zwitserland, een foutmelding als je een video of stream aanklikt. Dit komt door een zogeheten “geografische blokkade”. Echter, met behulp van een VPN kun je een Nederlands, een Brits of een Zwitsers IP-adres verkrijgen, door je te verbinden met een VPN-server in deze landen. Zodoende zullen deze streamingdiensten denken dat je wel in het “juiste” land bent en krijg je toch toegang. Zo kun je de GP van Italië kijken waar je ook bent! Hieronder lees je hoe dit in zijn werk gaat.

De Formule 1 gratis kijken wereldwijd: simpel stappenplan

Om de Formule 1 wereldwijd te kunnen kijken, is een goede VPN nodig. Wij raden dan ook Surfshark aan. Deze VPN heeft namelijk zeer snelle servers en werkt met de twee bovengenoemde gratis streamingdiensten (laatst getest op vrijdag 4 september). Daarnaast zijn Surfsharks zeer voordelige abonnementen ook nog eens goed voor je portemonnee. Vooral als je je bedenkt dat Surfshark ook nog eens een 30 dagen geld-terug-garantie biedt. Hieronder lees je hoe je makkelijk en snel Surfshark installeert om de GP van Italië te kijken.

 1. Maak een Surfshark account aan via de Surfshark website. Je kunt dit snel en eenvoudig doen door op de oranje knop hieronder te klikken.
  Surfshark
  Actie:
  Veilig en anoniem online voor maar €2,08 per maand
  Vanaf
  €2.08
  9.0
  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties
  Bezoek Surfshark
 2. Download en installeer de Surfshark app op het apparaat waarop je de GP wilt volgen. Je kunt Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken, dus wees niet bang om meerdere apparaten hiermee “F1-ready” te maken!
 3. Start de VPN-software op.
 4. Log in met jouw tijdens de registratie aangemaakte account.
 5. Kies de juiste server, afhankelijk van het land van de stream die je wilt gebruiken. Voor Channel 4 gebruik je een Britse server, voor SRF een Zwitserse en voor Ziggo een Nederlandse of andere server in de EU.
 6. Maak verbinding met de server.
 7. Race naar de juiste stream en geniet van de GP!

Let op: SRF is waarschijnlijk het makkelijkst om te gebruiken, omdat je hier geen account voor hoeft aan te maken en gewoon meteen de live uitzendingen kunt bekijken (met een VPN). Voor Channel 4 moet je een account aanmaken en het account bevestigen via de e-mail. Dit is gelukkig erg simpel. Ziggo werkt gewoon zoals je gewend bent.

Disclaimer: Dit artikel geeft enkel tips over hoe je de GP van Italië wereldwijd en gratis kunt volgen, maar is geen juridisch advies. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om te kijken of wat je doet niet in strijd is met de gebruikersovereenkomst van de streamingdienst die je gebruikt, bijvoorbeeld Ziggo. Daarom hebben we drie opties gegeven in dit artikel, zodat je iets meer opties hebt mocht één van de diensten bijvoorbeeld VPN-gebruik niet wenselijk vinden.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen