Formule 1 race auto

Volg de GP (Formule 1) van Mexico 2019 vanuit het buitenland

Laatst bijgewerkt: 9 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 53 seconden

Update: de GP Mexico 2019 werd gewonnen door Lewis Hamilton.

Vanmiddag om 17.00 Nederlandse tijd begint de GP van Mexico 2019 op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez. De eerste vrije training gaat dan van start. De race zelf vindt plaats om 20:10 Nederlandse tijd op zondag 27 oktober. Ook Max Verstappen is weer van de partij en veel Nederlandse kijkers waarschijnlijk dus ook! Ook jij wilt vast de GP van Mexico volgen, maar hoe zit dat als je in het buitenland bent? Veel online streams van de Formule 1 zijn alleen toegankelijk in het land waar ze gevestigd zijn. En ook Ziggo Go, een manier waarop heel veel Nederlanders de Formule 1 volgen, is buiten de EU veelal geblokkeerd. Maar geen nood, hieronder lees je hoe je toch de GP van Mexico in het buitenland kunt volgen!

De GP van Mexico online in het buitenland kijken

De makkelijkste manier om de GP van Mexico in het buitenland te kijken, met Nederlands commentaar, is via Ziggo Go. Dit is ook hoe heel veel Nederlanders de Formule 1 volgen. Daarom lichten we deze methode verder toe in dit artikel.

Zoals we al aangaven is Ziggo Go meestal geblokkeerd buiten de Europese Unie, door middel van een geografische blokkade. Ofwel, als je toevallig op vakantie bent in Turkije of op zakenreis bent in de VS, etc., kun je hoogstwaarschijnlijk niet Ziggo Go gebruiken om de GP van Mexico te volgen. Echter, dit los je makkelijk op met het gebruik van een simpele computer software of app, een zogenoemde VPN!

Formule 1 kijken met een VPN? Hoe werkt dat?

Het is heel simpel. Een VPN (Virtueel Privé Netwerk) zorgt ervoor dat jouw IP-adres verandert. Ziggo en andere organisaties, websites en apps gebruiken jouw IP-adres om jouw geografische locatie vast te stellen. Het mooie van een VPN is dat deze software jou de keuze geeft uit verschillende servers in verschillende landen om je mee te verbinden.

Als je bijvoorbeeld op vakantie bent in Egypte, maar je verbindt je met een Nederlandse VPN-server, dan krijgt Ziggo Go een “Nederlands” IP-adres te zien wanneer je verbinding maakt met de app. Dit is een handig trucje om, waar je ook bent, gebruik te kunnen maken van Ziggo Go en andere Nederlandse (streaming) apps of websites, die anders geblokkeerd zouden zijn. Ofwel, met een VPN kijk je de GP van Mexico en alle andere GP’s overal ter wereld makkelijk online! Hieronder vind je hiervoor een kort en simpel stappenplan.

Kort en simpel stappenplan: Kijk de GP van Mexico in het buitenland met een VPN

1. Neem een abonnement bij een goede en betrouwbare VPN-provider. Let erop dat dit een VPN is met snelle verbindingen (dit is erg belangrijk voor streamen) en dat deze servers in Nederland heeft. Een VPN die wij vaak aanraden om de Formule 1 te volgen is ExpressVPN, vanwege de snelle verbindingen en het grote serveraanbod dat deze provider biedt.

2. Download de VPN-applicatie op het apparaat waarop je de GP van Mexico wilt kijken. Hoe je dit doet bij ExpressVPN, vind je in onze ExpressVPN review.

3. Open de VPN-app en verbind je apparaat met een Nederlandse VPN-server.

4. Open nu de Ziggo Go app of ga naar de Ziggo Go website en log in.

5. Geniet van de race!

Wees je er bewust van dat bovenstaande enkel een tip is om de GP van Mexico in het buitenland te kunnen volgen. Het is altijd je eigen verantwoordelijkheid om de (geüpdatete) gebruikersvoorwaarden van Ziggo Go door te lezen en in conformiteit daarmee te handelen.

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen