Feyenoord – Ajax online kijken op 9 mei 2021. Eredivisie Live gestreamd.

Logo voetbalclub Ajax

Het is vandaag weer tijd voor de klassieker Feyenoord – Ajax. Ondanks dat de landstitel Ajax niet meer kan ontglippen, hebben beide clubs onderling zoals altijd nog steeds het nodige te bewijzen. Eer, prestige, trots, rivaliteit; het is kenmerkend voor deze derby. Om 14:30 is de aftrap en gaat de wedstrijd van start.

Waar kan je Feyenoord – Ajax precies kijken?

Er zijn verscheidene mogelijkheden om Feyenoord – Ajax te kijken vanmiddag. De wedstrijd van vandaag wordt uitgezonden bij betaalzender ESPN, de online streamingdienst Telenet Play Sports en bij Ziggo (mits je ESPN én Ziggo hebt).

  • ESPN: Heb je een abonnement op interactieve tv van KPN, dan kan je wedstrijd gratis volgen via zender ESPN 1 (op het digitale kanaal 14).
  • Telenet Play Sports: Dit zijn livestreams uit België die in principe in de hele Europese Unie te bekijken zijn. Je moet dan wel een abonnement hebben bij ze. Via de Play Sports Go App is dit ook toegankleijk voor Nederlanders. Je kan dan een dagpas of weekendpas kopen om dit weekend te kunnen streamen.
  • Ziggo: Ben je Ziggo-abonnee, dan heb je wellicht de optionele module om ook ESPN te ontvangen. In dat geval kan ook jij de wedstrijd gewoon kijken via Ziggo.

Wereldwijd toegang tot je favoriete Feyenoord – Ajax stream

Voor bovenstaande streams heb je dus een abonnement óf eventueel een dagpas nodig, maar zelfs als je dat hebt, kan het zijn dat de wedstrijd niet toegankelijk is. Bijvoorbeeld omdat je in het buitenland zit. Dan werken streamingdiensten soms niet vanwege geografische restricties.

Daar is een oplossing voor. Om toch Feyenoord tegen Ajax te kijken online, kan je met een VPN-verbinding je internetverkeer omleiden via Nederland (of een land naar keuze). Dat werkt als volgt:

  1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider, zoals NordVPN. Dit kost een paar euro, maar je kan binnen 30 dagen gewoon je geld terugvragen. Het is een gebruiksvriendelijke en fijne VPN. Desgewenst lees je er in onze review meer over.
  2. Download de app van NordVPN op je computer, tablet of telefoon
  3. Maak verbinding met een VPN-server in een land naar keuze. Je krijgt dan toegang tot het internet alsof je in dat land zit. Zit je bijvoorbeeld in Thailand, dan kan je alsnog het internet op alsof je in Nederland zit door een Nederlandse VPN-server te selecteren. Voor Nederlandse streamingdiensten is het dus handig een Nederlandse server te kiezen.
  4. Navigeer naar je favoriete streamingdienst, en als het goed is werkt die nu gewoon, ook in het buitenland.
  5. Geniet van de wedstrijd!

Een VPN gebruiken om Eredivisie-wedstrijden te kijken

Voor Nederlanders in het buitenland is een VPN eigenlijk een onmisbare tool om het internet in alle vrijheid te kunnen gebruiken. Daarnaast is een VPN niet alleen geschikt voor de wedstrijd van vandaag, maar ook om standaard toekomstige Eredivisie-wedstrijden te kijken vanuit het buitenland.

Een VPN is ook geschikt om social media (Facebook, Twitter) en communicatiemiddelen (Skype en WhatsApp) te unblocken in het buitenland. Of om toegang te krijgen tot nieuwssites die geblokkeerd zijn. Meer over de voordelen van een VPN vind je in de video hieronder, of in ons uitgebreide VPN-artikel.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-expert en adviseur.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen