FBI Logo op gebouw

FBI raadt aan wachtwoorden niet op te slaan

Laatst bijgewerkt: 16 maart 2020
Leestijd: 1 minuut, 36 seconden

De FBI in Portland (de Verenigde Staten) heeft, op dinsdag 10 maart, in een persbericht enkele tips gegeven om de privacy en veiligheid te maximaliseren van internetgebruikers. Dit om Amerikaanse kiezers te helpen met zichzelf te beschermen tegen buitenlandse beïnvloedingsoperaties en cybersecurity-bedreigingen. De tips zijn vooral gericht op veilig gebruik van internetbrowsers.

FBI lanceert protected voices initiatief

De FBI heeft het initiatief “Protected Voices” gelanceerd om, tijdens de politieke campagnes in 2020, kiezers te helpen beschermen tegen online beïnvloeding uit het buitenland. Het Protected Voices initiatief heeft als doel middelen te bieden aan politieke campagnes, bedrijven en individuen in Amerika om zich te beschermen tegen cybersecurity-bedreigingen en beïnvloeding uit het buitenland.

FBI Portland komt met tips voor browsergebruikers

In het ‘Tech Tuesday’ bericht van de FBI in Portland, Oregon, worden enkele tips gegeven voor veilig browsergebruik. Deze tips zijn als volgt:

  • Schakel ‘automatisch aanvullen’ uit, onthoud wachtwoorden en onthoud je browsergeschiedenis.
  • Accepteer geen cookies van derden.
  • Wis alle vormen van browserhistorie bij het sluiten van de browser.
  • Blokkeer het bijhouden van advertenties.
  • Sta ‘Locatietoegang’ niet toe voor sites en apps.
  • Schakel het verzamelen van browsergegevens uit.
  • Als er certificaten worden aangevraagd, zorg er dan voor dat de browser je eerst toestemming vraagt voordat deze worden verstrekt.
  • Schakel de cache (of opslag) van webpagina’s of andere inhoud uit, of zet de cachegrootte op nul.
  • Schakel de mogelijkheden van de browser in om schadelijke, misleidende of gevaarlijke inhoud te blokkeren.

Tevens geeft de FBI aan dat het van belang is dat: “je je browsers zo actueel mogelijk houdt. Zoek en installeer regelmatig de nieuwste beschikbare patches.”

FBI raadt gebruik add-ons aan

Naast de instellingen die de browser zelf biedt, raadt de FBI ook het gebruik van add-ons aan. Bijvoorbeeld voor het wissen van cookies of het blokkeren van advertenties. Daarbij geeft de Amerikaanse dienst wel aan dat gebruikers eerst zelf moeten kijken of er negatieve ervaringen zijn van andere gebruikers bij een specifieke add-on.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen