PwC logo op steen

ExpressVPN TrustedServer-technologie getest door PwC

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2019
Leestijd: 1 minuut, 24 seconden

Onafhankelijke professionals van PwC (PricewaterhouseCoopers) hebben een audit van de servers van ExpressVPN gedaan. Deze audit vond plaats om te bevestigen dat de privacybescherming van de VPN-provider naar behoren werkt. Onder andere de nieuwe TrustedServer-technologie van ExpressVPN werd hierbij grondig onderzocht.

PwC onderzocht de servers van ExpressVPN

Een maand lang is PwC bezig geweest met hun onderzoek naar de veiligheid van ExpressVPN. Hierbij inspecteerden ze de code van de VPN en interviewden ze verschillende medewerkers die de servers onderhouden. ExpressVPN laat in een blog weten dat ze erg tevreden zijn over de manier waarop de audit is gegaan, zeker omdat dit de eerste keer is dat hun nieuwe TrustedServer-systeem onafhankelijk door een externe partij is getest. De resultaten van de audit zijn te lezen in een rapport van PwC dat beschikbaar is voor klanten van ExpressVPN, journalisten, reviewers en partners van het bedrijf.

TrustedServer maakt logs onmogelijk

ExpressVPN is gericht op privacy en anonimiteit. Om dit te kunnen garanderen, heeft het bedrijf zijn eigen technologie ontwikkeld. Deze TrustedServer-technologie werkt met RAM-geheugen, waardoor de gehele software opnieuw geïnstalleerd wordtelke keer als een van ExpressVPN’s 3000+ servers gereboot wordt. Hierdoor is het onmogelijk om logs over browsingactiviteiten of andere data over klanten op te slaan. Met deze technologie, en de reeds succesvolle audit ervan, laat ExpressVPN zien dat ze de privacy van hun gebruikers serieus nemen.

Privacyonderzoek van derden belangrijk voor VPN’s

Anonimiteit en veiligheid zijn belangrijke aspecten van iedere VPN. Bijna elke aanbieder zegt dan ook geen logs over klanten op te slaan. Dit is echter niet altijd waar. Daarom zijn audits uitgevoerd door externe, onafhankelijke partijen belangrijk om privacyregelingen van VPN’s te bevestigen. Bekijk ook onze ervaring met ExpressVPN in onze review.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen