Nederlandse vlaggetjes

Bekijk Noord-Ierland – Nederland buiten Nederland of de EU | EK kwalificatie | 16 november 2019

Laatst bijgewerkt: 10 december 2019
Leestijd: 2 minuten, 26 seconden

Update: deze wedstrijd is geëindigd in een gelijkspel van 0-0

Op zaterdag 16 november om 20:45 kan het Nederlandse elftal zich definitief plaatsen voor het EK in 2020. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Nederland zich opnieuw niet kwalificeert, maar door zaterdag te winnen kan er geen enkele twijfel meer mogelijk zijn. Sterker nog, zelfs met een gelijkspel is Nederland al zeker van een plek op het EK. Noord-Ierland speelt echter voor zijn laatste kans, dus Nederland mag kan een zware wedstrijd verwachten.

Mocht je nou niet in Nederland zijn maar de wedstrijd toch wilt kijken, dan kan dit met een VPN. Als je namelijk met een dienst zoals Ziggo, kijk.nl of NLZIET de wedstrijd buiten de EU wilt kijken, krijg je hoogstwaarschijnlijk een foutmelding. Dit komt het officieel beleid is van Ziggo om deze diensten niet buiten de EU uit te zenden. Kijk.nl heeft weer als beleid dat alleen kijkers binnen Nederland toegang hebben.

Vanwege deze beperkingen is het een populaire methode geworden om in het buitenland door een veilige VPN-tunnel te kijken. Zo’n tunnel zorgt niet alleen voor veiligheid maar geeft je ook de mogelijkheid om via een Nederlandse server te kijken. Oftewel, met een VPN worden geografische blokkades omzeilt. Ook je IP-adres wordt veranderd naar een Nederlandse.

Stappenplan: Noord-Ierland – Nederland kijken met een VPN-tunnel

  1. Sluit een abonnement af bij een kwalitatieve en betrouwbare VPN-provider. ExpressVPN is al jaren een van de beste VPN-providers. ExpressVPN heeft ook meer dan genoeg servers in Nederland.
  2. Download de VPN-software.
  3. Open de software en kies een Nederlandse server uit de lijst. Klik vervolgens op verbinden/connect.
  4. Ga naar de website of app waar je normaal gesproken de wedstrijd op kijkt en geniet van de wedstrijd.

Let op: De bovenstaande tekst bevat enkel tips over hoe je de Champions League kunt volgen in het buitenland en buiten de EU. Het is altijd jouw eigen verantwoordelijkheid om de geüpdatete gebruikersovereenkomsten van (streaming)diensten die je gebruikt goed door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen.

Vooruitzicht Noord-Ierland – Nederland

Tijdens de thuiswedstrijd had het Nederlandse elftal nog een hele kluif aan Noord-Ierland. Twintig minuten voor tijd stond Noord-Ierland nog 0-1 voor. Gelukkig wist Nederland het tij nog te keren en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-1. Als Nederland de uitwedstrijd ook nog eens weet te winnen gaan Nederland en Duitsland gegarandeerd door naar het EK, waar 24 landen uiteindelijk zullen strijden voor het Europese kampioenschap.

Aanvoerder Virgil van Dijk blijft desalniettemin waakzaak: “Van Dijk zijn ploeggenoten wel voor Noord-Ierland, die het in eigen huis eerder Duitsland heel moeilijk maakte. “Ze zullen ongetwijfeld gaan stormen, voor hun trainer Michael O’Neill is het bovendien een afscheid, voordat hij naar Stoke City vertrekt. Dus cadeau gaan we het zeker niet krijgen. Hoeft ook niet. Het is aan ons om deze klus af te maken”.

Huidige Stand

Groep C Kwalificatie EK 2020WGWGVDVDTPunten
NEDERLAND650119715
Duitsland650120615
Noord-Ierland64028712
Wit-Rusland71154124
Estland70162211

Veel kijkplezier!

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen