Ajax – PSV (Eredivisie) 2 februari 2020 in het buitenland kijken!

Voetbal stadion 's nachts

Vanmiddag nemen twee Nederlandse voetbalgiganten het wederom tegen elkaar op in de Eredivisie. Ajax verwelkomt tegenstander PSV in de Johan Cruijf Arena om 16:45 en het belooft weer een spectaculaire wedstrijd te worden. PSV staat op de vijfde plek en 11 punten achter koploper Ajax. PSV wil hier uiteraard graag verandering in brengen. Ajax wil op zijn beurt maar wat graag deze voorsprong vergroten. We kunnen dan ook uitkijken naar een partij topvoetbal, die de echte voetbalfan niet wil missen.

Maar wat nou als je in het buitenland zit op het moment van de wedstrijd? Je zult er gauw genoeg achter komen wat de uitslag is na de wedstrijd. Echter, het is natuurlijk veel spannender om het live te zien! Dit kan alleen lastig zijn als je in het buitenland bent voor zaken of vakantie. Veel streamingdiensten passen namelijk zogeheten geo-restricties toe. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld niet je streamingservice kunt gebruiken buiten de Europese Unie. Ziggo Go is hier een voorbeeld van. Als je op je laptop of telefoon via de Ziggo app of website Ajax-PSV probeert te kijken buiten de EU, kom je waarschijnlijk voor een verrassing te staan: de stream werkt niet. Voor andere Nederlandse streamingdiensten geldt dit doorgaans ook. Veel gratis streamingdiensten werken zelfs alleen binnen Nederland. Gelukkig is er een makkelijke manier om dit op te lossen: het gebruik van een VPN.

Ajax – PSV kijken in het buitenland met een VPN

Een goede VPN stelt je instaat om, waar je ook bent, altijd gebruik te maken van je Nederlandse streamingdienst. Hierdoor kun je dus ook in het buitenland, zelfs buiten de Europese Unie, Ajax – PSV kijken! Het werkt simpel. Een VPN zorgt ervoor dat jouw internetverkeer via een externe VPN-server geleid wordt, voor het bij de website/app terecht komt die je wilt bezoeken. Hierdoor neemt jouw internetverkeer het IP-adres aan van die server. Dit kan ook een server, en dus een IP-adres, uit het buitenland zijn. Deze IP-adressen worden vaak gebruikt door websites en apps om je geografische locatie te bepalen. Deze websites zullen dus denken dat, als je verbonden bent met een Nederlandse server vanuit Turkije of Egypte bijvoorbeeld, je nog steeds in Nederland bent. Zo kun je dus in het buitenland, zelfs buiten de Europese Unie, alsnog gebruikmaken van je streamingservice om Ajax – PSV te kijken.

Wil jij weten hoe het bovenstaande precies werkt en snel met een VPN aan de slag om Ajax – PSV in het buitenland te kijken? Lees dan snel het korte en simpele stappenplan hieronder!

Kort stappenplan: Ajax – PSV kijken met een VPN

  1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Een provider die wij aanraden om Ajax – PSV en andere voetbalwedstrijden mee te kijken is ExpressVPN. Dit is namelijk een zeer goede VPN-provider met uitmuntende streamingsnelheden. Je wilt natuurlijk niet dat je net een geweldig mooi doelpunt mist, omdat je stream nog aan het bufferen is. Met de snelle en stabiele servers van ExpressVPN voorkom je dit.
  2. Download en installeer de VPN-software of -app voor het apparaat waarop je de wedstrijd wilt kijken. Vooral bij ExpressVPN is dit een erg makkelijk en gebruiksvriendelijk proces. Echter, als je hier toch graag wat hulp bij wilt, lees dan het stukje hierover in onze ExpressVPN review.
  3. Open de VPN-app en verbind met een VPN-server in Nederland of in een ander EU-land. Dit hangt af van jouw streamingservice. Als je bijvoorbeeld Ziggo gebruikt om voetbal te kijken, kun je in principe met elke server in de EU verbinden. Betaalde Nederlandse streamingdiensten moeten namelijk, volgens Europese wetgeving, in de hele EU werken. Als je een gratis streamingdienst gebruikt, heb je vaak echt een Nederlandse server nodig.
  4. Ga naar jouw streamingdienst, log in en navigeer naar de stream van de wedstrijd.
  5. Moedig jouw favoriete team aan!

Zien of er een ExpressVPN abonnement is wat bij je past? Klik dan op de onderstaande link:

ExpressVPN
Onze keuze
Onze keuze
Actie:
Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
Vanaf
€5.47
9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
Bezoek ExpressVPN
Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen