Bitwarden Review – Een zeer betrouwbare en veilige wachtwoordmanager

Blur logo met een wachtwoordboekje en een ster met daarin de score 8,3

Bitwarden is een open-source wachtwoordmanager voor zowel individuele gebruikers als bedrijven, teams en families. Bitwarden biedt zowel een gratis versie voor particulieren en bedrijven en vier betaalde versies (twee voor particulieren en twee voor bedrijven).

Overigens lijkt Bitwarden niet overdreven commercieel ingesteld: vrijwel alle basisfuncties zijn gratis en ze doen niet aan schreeuwerige reclame of opdringerige verzoeken om te upgraden naar premium. Echter, dit laatste is zeker de moeite waard, zoals je verderop in dit artikel zult lezen.

Dit is natuurlijk een groot pluspunt, maar jij wilt waarschijnlijk vooral het volgende weten: Is Bitwarden de veilige en gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager die ze beweren te zijn? Dit is dan ook de vraag die we beantwoorden in dit artikel.

Weet je al het een en ander over Bitwarden en wil je meteen aan de slag? Klik dan op de oranje knop hieronder om meteen Bitwarden te gebruiken.

Download Bitwarden

Raadpleeg ook ons ‘beste password managers’ artikel om de rest van onze favoriete password managers te bekijken.

Bitwarden review: in het kort

VoordelenNadelen
IJzersterke beveiligingDe (desktop) app had gebruiksvriendelijker gekund
Open-sourceGrote aantal geavanceerde opties misschien wat intimiderend voor onervaren gebruikers
Werkt op alle apparaten en systemenGeen live chat om contact te leggen met klantenservice.
Goede gratis versie (met gratis synchronisatie op al je apparaten)
Veel extra opties voor nog meer veiligheid

Bitwarden is een wachtwoordmanager die zich vooral op zeer hoge veiligheid focust. Dit komt terug in de sterke end-to-end, zero-knowledge encryptie van Bitwarden en het feit dat ze zeer transparant en open-source zijn. Ook zie je dit aan de vele extra opties die ze bieden om je wachtwoorden nog beter te beveiligen, waar we later meer op ingaan.

Naast wachtwoorden kun je met Bitwarden ook creditcard gegevens, persoonlijke gegevens en beveiligde notities opslaan. Daarnaast zit er geen limiet aan de hoeveelheid gegevens die je op kunt slaan.

Daarbij biedt Bitwarden apps voor de meeste besturingssystemen en extensies voor veel populaire browsers. Zelfs al zit jouw systeem of browser er niet bij, dan kun je toch Bitwarden nog gebruiken dankzij de speciale web versie.

Hieronder lees je alles dat je wilt weten over deze betrouwbare wachtwoordmanager.

Specificaties Bitwarden

SpecificatieBitwarden
Download linkhttps://bitwarden.com/
Prijs premiumversie<$1
Gratis versie
Zero-knowledge beleid
Wachtwoord generator
Automatisch invullen van wachtwoorden
Synchronisatie tussen apparaten
Ongelimiteerde ruimte voor wachtwoorden
Melding bij datalek
Password sharing (aantal gebruikers afhankelijk van versie)
Beveiligde opslag (1 GB bij premium, tegen betaling meer ruimte beschikbaar)
Business versie

Veiligheid: Hoe veilig is Bitwarden?

Bitwarden maakt er geen geheim van dat veiligheid hun eerste prioriteit is, zoals het ook hoort bij een wachtwoordmanager. Bitwarden lijkt aan alles te hebben gedacht, van sterke encryptie tot het veilig kunnen delen van gegevens en documenten. Dit zijn onze belangrijkste conclusies over de veiligheid van Bitwarden:

 • Bitwarden beschermt wachtwoorden en andere gegevens met sterke 256-bit encryptie, salted hashing en PBKDF2 SHA-256 (een techniek die het vinden van een encryptiesleutel d.m.v. een computeraanval nog moeilijker maakt).
 • De encryptie van Bitwarden is end-to-end. Dit betekent dat jouw data wordt versleuteld nog voor deze jouw device verlaat. Hierdoor weten zelfs Bitwarden medewerkers niks over jouw data (en encryptiesleutel).
 • Bitwarden is volledig open-source. Dit houdt in dat de code waaruit het programma bestaat – die bus bepaalt wat Bitwarden doet en hoe door iedereen te raadplegen is. Later leggen we uit waarom dit zo’n enorm voordeel is.
 • Bitwarden ondergaat regelmatig veiligheidsevaluaties door externe partijen.
 • Bitwarden biedt verschillende vormen van 2FA (login met 2 stappen) voor nog meer veiligheid.

Encryptie en veiligheidsmaatregelen

Bitwarden Logo SchildBitwarden gebruikt de hoogste conventionele encryptiestandaard om jouw data te beschermen: AES-256-encryptie. Deze encryptie is end-to-end, wat betekent dat jouw data al wordt versleuteld op je computer en dus zelfs op de meest “kwetsbare momenten” wordt beschermd: tijdens het versturen van jouw data naar de Bitwarden cloud en zelfs tegen een eventuele hackerspoging van de Bitwarden servers.

Zelfs in het geval dat je per ongeluk op een (onveilig) openbaar Wi-Fi netwerk inlogt op Bitwarden en een nieuw wachtwoord toevoegt, wat wij uiteraard volledig afraden, ben jij relatief goed beschermt dankzij de end-to-end encryptie. Dit maar om aan te tonen hoe sterk de beveiliging van Bitwarden is. De encryptie van Bitwarden is, zoals de norm is bij hedendaagse wachtwoordmanagers, zero-knowledge. Dit houdt in dat al jouw gegevens zijn versleuteld en zelfs Bitwarden medewerkers geen inzicht hebben in jouw gegevens.

Naast deze ijzersterke encryptie, maakt Bitwarden ook gebruik van salted hashing en PBKDF2 SHA-256 om jouw gegevens veilig te houden. Salted hashing is een beveiligingsmethodiek waarbij data “door elkaar wordt gehusseld” en hierbij ook willekeurige data wordt toegevoegd. PBKDF2 SHA-256 is een techniek die het vinden van een encryptiesleutel d.m.v. een computeraanval nog moeilijker maakt.

Net als bij de meeste wachtwoordmanagers moet je bij Bitwarden een Master Password aanmaken. Met dit wachtwoord krijg jij vanaf elk device en vanaf elke Bitwarden versie toegang tot jouw wachtwoorden. Houd dit wachtwoord dus geheim een schrijf het nergens op! Houd er rekening mee dat zelfs Bitwarden jouw Master Password niet weet, dus kwijt is kwijt!

Tip: Tegenwoordig gaat het kraken van wachtwoorden meestal met een programma dat gewoon heel veel tekencombinaties uitprobeert. Daarom is de lengte van je wachtwoord vaak belangrijker dan wat voor tekens je gebruikt. Kies dus een zolang mogelijk sterk wachtwoord dat jij makkelijk kunt onthouden.

Ieder Bitwarden account heeft ook een zogenaamde fingerprint phrase: deze dient om een specifiek account juist te identificeren, en heb je nodig om bijvoorbeeld een nieuwe gebruiker aan je organisatieaccount toe te voegen. Je vindt deze, in de desktop app, onder “account”.

Audits

Bitwarden laat regelmatig audits (controles) uitvoeren door professionele cybersecurity bedrijven om zowel hun code als hun cryptografische processen te controleren. Hoewel Bitwarden pas in februari 2018 op de markt is gekomen, hebben ze al twee keer een audit laten doen. De eerste vond plaats in november 2018 en is gedaan door Cure53. De meeste recente is gedaan in juli 2020 door Insight Risk Consulting.

In beide audits zijn geen grote problemen naar voren gekomen, maar Bitwarden maakte destijds bekend om wel degelijk aan alle suggesties van de cybersecurity bedrijven gehoor te geven om hun software nog veiliger te maken. Het siert Bitwarden daarbij dat ze hier zo transparant over zijn: de rapporten van beide audits zijn gewoon te vinden als PDF op hun website.

Bitwarden LogoOver transparantie gesproken, Bitwarden is volledig open-source. Je kunt de volledige code van Bitwarden vinden op GitHub. Op deze manier kan iedereen die verstand heeft van dit soort code controleren of er fouten in de code zitten en of deze iets doet dat niet hoort te gebeuren. Dit draagt uiteraard enorm bij aan de veiligheid van Bitwarden.

Tot slot heeft Bitwarden ook nog een “bug bounty programma” op Hackerone. Dit houdt in dat Bitwarden een beroep doet op de ethische hackers en cybersecurity specialisten van de Hackerone-gemeenschap om te zien of ze veiligheidslekken kunnen ontdekken in Bitwarden, in ruil voor een beloning.

Veiligheidsmogelijkheden

Bitwarden biedt naast het veilig opslaan en versleutelen van je wachtwoorden nog veel meer veiligheidsmogelijkheden. Zo kun je met Bitwarden zeer complexe wachtwoorden laten genereren van wel 128 tekens lang, en “password phrases” (hele zinnen) tot wel 20 woorden.

Daarnaast biedt Bitwarden allerlei opties om te checken of je gegevens slachtoffer zijn geworden van een datalek, welk van je accounts zwakke wachtwoorden gebruiken of herbruiken, en andere veiligheidsinformatie op te vragen. Al deze opties vind je terug onder “tools” en vervolgens “reports” in de web versie van Bitwarden.

Bitwarden heeft ook opties om op een veilige manier informatie en gegevens te delen, zowel met Bitwarden-gebruikers in dezelfde organisatie of met mensen die helemaal geen Bitwarden gebruiken en iedereen daartussenin.

Tot slot kun je bij Bitwarden ook gebruikmaken van tweestapsverificatie voor extra veiligheid. Dit lijkt misschien allemaal wat overweldigend, maar geen zorgen, al deze opties worden uitgebreid besproken onder “extra mogelijkheden van Bitwarden”.

Gebruiksgemak: Hoe gebruiksvriendelijk is Bitwarden?

Bitwarden is erg makkelijk te installeren en de meest essentiële features zijn eenvoudig te gebruiken. Hieronder vind je onze belangrijkste conclusies omtrent de gebruiksvriendelijkheid en extra opties van Bitwarden:

 • Het installeren van Bitwarden en het aanmaken van een account gaat snel en makkelijk.
 • Bitwarden heeft apps en extensies voor een groot aantal apparaten en browsers.
 • Dankzij de “web vault” van Bitwarden kun je Bitwarden op elk apparaat met internet gebruiken.
 • Met Bitwarden kun je jouw gegevens tussen verschillende apparaten synchroniseren, zelfs met de gratis versie.
 • Bitwarden accepteert drie verschillende betaalmethoden: creditcard, PayPal en Bitcoin.
 • De Bitwarden apps zijn redelijk gebruiksvriendelijk, maar de web versie is nog veel prettiger in het gebruik en deze biedt meer opties.
 • Het aantal wachtwoorden en gegevens dat je met Bitwarden kunt opslaan is onbeperkt.
 • Het is wel duidelijk dat Bitwarden zich richt op iets “geavanceerdere gebruikers”, die veiligheid nog belangrijker vinden dan bijvoorbeeld een simpele interface.
 • De Bitwarden website kan een beetje onoverzichtelijk en verwarrend lijken omdat er veel tekst staat op de meeste pagina’s en er veel onderwerpen per pagina worden behandeld.
 • Bitwarden heeft helaas geen live chat, maar je kunt ze wel bereiken via hun contactformulier. We werden hierbij goed te woord gestaan door een Bitwarden medewerker die duidelijk kennis had van zaken.

Website

De Bitwarden website heeft zowel sterke als zwakkere kanten. Erg positief is dat je op de homepage meteen bovenaan een knop ziet die je naar de downloadpagina brengt (de “download”-knop in het hoofdmenu). Hier kun je meteen de juiste Bitwarden-app voor jouw besturingssysteem of browser downloaden. Ook kun je via “Get Started” meteen een account aanmaken. Download je eerst de software, dan zul je later geprompt worden om een account te maken.

Bitwarden download knop

Vooral voor mensen die Bitwarden (eerst) gratis willen gebruiken, is dit ideaal: je kunt meteen aan de slag zonder creditcardgegevens door te voeren of iets degelijks en kunt later altijd nog upgraden naar premium.

Wat we iets minder vinden is dat de Bitwarden website vrij veel tekst en informatie bevat en naar onze mening te veel onderwerpen behandelt per pagina, en niet altijd in de beste volgorde. Dit maakt de website wat onoverzichtelijk. Aan de andere kant betekent dit wel dat mensen die graag alles aandachtig doorlezen niet voor verrassingen komen te staan.

Installatie

Bitwarden installeren is een fluitje van een cent en gaat erg snel. Technisch gezien hoef je niet eens een programma te downloaden, als je alleen van de online Bitwarden-versie gebruik wilt maken. Dit laatste is erg simpel. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de Bitwarden website.
 2. Klik op “Get Started” rechts bovenaan.
 3. Vul alle velden in. Zorg dat je een sterk “Master Password” kiest! Het balkje moet minstens “good zeggen”.
 4. Nu kun je inloggen met je Master Password en dan kom je in je eigen web vault (online wachtwoorden kluis terecht).

Sommige mensen zullen wellicht liever de desktopversie gebruiken. Deze is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Daarnaast biedt Bitwarden tevens apps voor Android en iOS. Voor alle apps is de installatie erg simpel, maar hieronder doorlopen we de installatie van de Windows desktop-app.

 1. Doorloop stap 1 t/m 4 hierboven. Je kunt dit ook overslaan, maar dan moet je toch later nog een account maken, dus je kunt het net zo goed eerst doen.
 2. Ga naar de Bitwarden hoofdpagina.
 3. Klik op de download knop in het hoofdmenu.
 4. Kies nu jouw besturingssysteem: Windows, Mac of Linux. Voor Android of iOS moet je naar de play store/app store.
 5. Nadat je op jouw systeem hebt geklikt, sla je het installatiebestand op.
 6. Open nu het installatiebestand en doorloop de stappen.
 7. Log nu simpelweg in, en je hebt toegang tot de app-versie van je eigen wachtwoordenkluis.

Tot slot zullen ook veel mensen de Bitwarden browserextensie willen gebruiken. Deze maakt het immers makkelijk om automatisch, maar toch veilig, wachtwoorden in te vullen in je browser. Je installeert deze eenvoudig: Vanaf de Bitwarden downloadpagina, klik je op het icoontje van jouw browser. Je wordt dan naar een pagina geleid waar je de juiste extensie kunt toevoegen.

Bitwarden premium

Als je eenmaal een Bitwarden account hebt aangemaakt (en de app hebt geïnstalleerd), is het heel makkelijk om te upgraden naar een premium abonnement. Hiervoor ga je binnen de desktop app simpelweg naar Account – Premium Membership – Purchase Premium. Je wordt dan naar de browserversie van Bitwarden geleid waar je jouw premium abonnement kunt afsluiten.

Bitwarden premium upgrade

Je kunt hier hier ook direct vanuit de browserversie van Bitwarden terechtkomen. Ga naar Settings – Go Premium. Je kunt er hier ook voor kiezen om extra opslag aan te schaffen voor versleutelde documenten. Je krijgt bij een premium lidmaatschap standaard 1 GB. Wil je liever een premium abonnement afsluiten voor je bedrijf of familie? Ga dan vanuit settings naar “organizations”, klik op “new organization” en sluit jouw gewenste abonnement af.

Bitwarden organisatie toevoegen

Wat heel fijn is aan Bitwarden is dat je het in principe op elk apparaat en in elke browser kunt gebruiken, namelijk dankzij de web-versie van Bitwarden. Daarnaast biedt de wachtwoordmanager applicaties voor Windows, Mac, Android, iOS en de meeste versies van Linux. Ook biedt Bitwarden browserextensies voor de volgende browsers:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Opera
 • Microsoft Edge
 • Vivaldi
 • Brave
 • Tor Browser
 • Safari

De bovenstaande extensies maken het heel makkelijk om rechtstreeks vanuit de browser wachtwoorden in te vullen op websites of juist om nieuwe wachtwoorden in één klik op te slaan. Nog een pluspunt is dat alle Bitwarden versies, zelfs de gratis versie, het synchroniseren van gegevens tussen verschillende apparaten, applicaties en extensies, toestaan. Wij hebben Bitwarden vooral getest op een Windows PC, maar de meeste informatie in deze review is ook van toepassing (misschien in een iets andere vorm) op de andere applicaties en besturingssystemen.

Software en opties

De Bitwarden (desktop) app is gemakkelijk te gebruiken. Zo gauw je de app opent en inlogt, zie je meteen alle wachtwoorden die je hebt opgeslagen. Je kunt zelfs met de gratis versie van Bitwarden een onbeperkt aantal wachtwoorden en andere gegevens opslaan.

Bankpas met SchildNaast wachtwoorden kun je nog een hele hoop andere soorten gegevens veilig opslaan met Bitwarden, namelijk credit card info, persoonsgegevens en beveiligde notities. Je kunt deze gegevens ook ordenen in mapjes.

Verder kun je in de app onder “view” een wachtwoord laten genereren, van maximaal 128 tekens! We raden aan om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, omdat je zo complexe wachtwoorden maakt die (vrijwel) niet te breken of raden zijn.

Onder “account” kun je zaken regelen als het wijzigen van je master password, het instellen van tweestapsverificatie, en het beheren van je abonnement of een premium lidmaatschap afsluiten. Voor al deze zaken word je vervolgens naar de web versie van Bitwarden geleid, die overigens een stuk uitgebreider is dan de apps.

Wij zijn van mening dat de Bitwarden Web Vault een stuk beter georganiseerd is en nog makkelijker is in het gebruik dan de Bitwarden apps. De webversie verdeelt alle opties en features namelijk in vier overzichtelijke categorieën, terwijl de apps toch wat minder overzichtelijk zijn. De webversie biedt ook nog wat extra opties, waar we later op terugkomen.

Tot slot willen we wel benadrukken dat het grote aantal opties dat Bitwarden biedt en de complexiteit van sommige opties wel aangeeft dat Bitwarden zich richt op een specifiek publiek: een publiek voor wie veiligheid boven alles gaat dat bereid is om (iets) meer moeite te nemen om uit te zoeken hoe verschillende Bitwarden opties werken en bijdragen aan hun veiligheid. Op zich is hier niks mis mee en Bitwarden heeft op zijn site ook uitgebreide informatie over hoe alles werkt. Echter, dit is wel belangrijk om je te realiseren.

Bitwarden browserextensie

Net als veel wachtwoordmanagers heeft Bitwarden een handige browserextensie. Zoals hierboven vermeld, is deze in een groot aantal browsers te gebruiken. Wij hebben de extensie getest voor Firefox, maar ze werken allemaal ongeveer hetzelfde.

De extensie werkt erg handig. De voornaamste functie van de browserextensie is het snel en gemakkelijk opslaan van nieuwe inloggegevens en het automatisch laten invullen hiervan. Bitwarden heeft zelf een enorm handig filmpje over de browserextensie en hoe deze werkt, dus we raden je zeker aan om deze te raadplegen.

In het kort komt het erop neer dat je als je op een website komt waar je nog geen inloggegevens voor hebt, je de extensie simpelweg opent, inlogt en vervolgens kom je bij “tabs” uit waar je de optie krijgt om snel voor de juiste site je gegevens aan te maken.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, en je gaat in het vervolg weer naar deze website, kun je weer op het icoontje van de extensie klikken die dan precies aangeeft welke gegevens je voor de site hebt opgeslagen. Klik op de juiste site en je inloggegevens worden automatisch ingevuld.

Er zijn ook nog wat andere manieren om je gegevens automatisch in te vullen met de browserextensie. Hiervoor verwijzen we je naar bovengenoemde video.

Extra mogelijkheden van Bitwarden

Naast wat je standaard van een wachtwoordmanager mag verwachten, biedt Bitwarden een groot aantal extra mogelijkheden. Je vindt een aantal van deze handige extra’s in de tabel hieronder, samen met informatie over wat ze precies inhouden.

FeatureUitleg
Bitwarden SendBitwarden Send is een erg handige feature die het mogelijk maakt om gevoelige informatie te delen met anderen, bijvoorbeeld collega’s of zakenpartners, zelfs als deze geen Bitwarden account hebben. Deze handige optie is beschikbaar in zowel de Bitwarden webversie, als de apps en de browserextensies. Je kunt zowel notities als documenten delen, die door een wachtwoord beveiligd zijn. Ook kun je kiezen hoe lang je “send” blijft bestaan en hoe vaak deze geopend mag worden.
Gegevens delenBitwarden maakt het tevens gemakkelijk om wachtwoorden en andere gegevens te delen met andere leden van je Bitwarden “organisatie”. Hiervoor vink je simpelweg één of meerdere opgeslagen gegevens aan in je web vault en kies je voor “share”.
“Wachtwoord rapporten”Met deze optie kun je snel en gemakkelijk checken of één of meerdere van je wachtwoorden is buit gemaakt tijdens een data lek, te zwak is of hetzelfde is voor meerdere accounts. Daarnaast kun je met deze opties checken of één of meerdere van de websites waarvoor je gegevens hebt opgeslagen onbeveiligd zijn. Voor een volledig overzicht van wat je allemaal kunt met deze functies, kijk je in de web vault bij “tools”. Daar vind je al deze opties namelijk.
tweestapsverificatieOm de toegang tot jouw “wachtwoordenkluis” nog beter ter beveiligen, kun je tweestapsverificatie instellen om je Bitwarden account te beveiligen. Dit houdt in dat je naast je gebruikersnaam en master password nog een 6-cijferige code nodig hebt om in te loggen, die je krijgt toegestuurd via een hiervoor aangewezen app, apparaat of e-mailadres.

Bitwarden biedt de volgende opties om met tweestapsverificatie in te loggen:

 • Het gebruik van een authenticatie-app zoals “Authy” of Google “Authenticator” (Bitwarden Free).
 • Met een fysiek authenticatie-apparaat van Yubico (Bitwarden Premium).
 • Met een authenticatie-oplossing van het tweestapsverificatie bedrijf DUO (Bitwarden Premium).
 • Het gebruik van een fysiek authenticatie-apparaat van Fido (Bitwarden Premium).
 • E-mailverificatie (Bitwarden Free).
 • Bitwardens eigen “authenticator”, die werkt op basis van TOTP, ofwel “Time Based One-time Passwords”. Dit zijn wachtwoorden die elke 30 seconden veranderen voor extra veiligheid. Deze optie is alleen beschikbaar voor premium gebruikers.
Wachtwoord generator Hoewel een “password generator” tegenwoordig standaard is bij de meeste wachtwoordmanagers, wilden we toch benoemen hoe goed die van Bitwarden is. Bitwarden heeft namelijk een maximale lengte van 128 tekens voor zijn zelf-gegenereerde wachtwoorden.

Hiermee overtreffen ze zelfs populair(der)e wachtwoordmanagers als NordPass (60 tekens) en Dashlane (40 tekens). Steeds meer experts zijn van mening dat vooral de lengte van belang is bij het genereren van wachtwoorden en het aantale speciale tekens, cijfers, etc. steeds minder, omdat veel wachtwoorden toch worden gekraakt door computers, die geen onderscheid maken in het soort tekens. Dit is dan ook een groot pluspunt van Bitwarden.

Daarbij kun je met Bitwarden “wachtwoordzinnen” genereren van wel maximaal 20 woorden.

Prijs en betaalmogelijkheden

Bitwarden heeft in totaal 4 abonnementsvormen en een gratis versie (in totaal dus 5 versies). Naast de gratis versie, kun je namelijk een individueel premium account afsluiten (voor minder dan $1 per maand) en drie abonnementen voor groepen en bedrijven (“family”, “teams” en “enterprise”). Dit laatste abonnement staat niet in de afbeelding hieronder en kost je $3.33 per maand.

Bitwarden prijzen

Het gratis abonnement bevat alle basisfuncties en stelt je zelfs in staat om je wachtwoorden te synchroniseren tussen verschillende Bitwarden versies en apparaten. Dit laatste is lang niet altijd het geval bij gratis wachtwoordmanagers, dus dit is zeker een plus.

Als je premium opties wilt gebruiken zoals het gebruik van Bitwarden’s eigen tweestapsverificatie systeem of het delen van gegevens met meer dan 2 personen, kun je upgraden naar één van de premium accounts. Wij raden dit zeker aan. Bitwardens betaalde opties bieden namelijk enorm veel handige extra opties aan. Deze helpen zowel bij het veilig houden van je wachtwoorden als bij het zeer veilig delen hiervan met mensen of collega’s die je vertrouwt.

Je kunt voor jouw gekozen premium abonnement betalen op de volgende manieren:

 • Met creditcard (Visa, Mastercard, Discover, American Express, JCB, Diners Club en Union Pay)
 • PayPal
 • Bitcoin (Deze optie werkt alleen om geld mee op je Bitwarden account te zetten, wat je kunt doen onder “billing”)

Je betaalt bij Bitwarden jaarlijks en het abonnement is jaarlijks opzegbaar. Tevens begint elk abonnement met een soort “proefversie” van zeven dagen. Binnen deze termijn kun je jouw abonnement kosteloos opzeggen: er wordt pas geld van jouw betaalmethode afgeschreven aan het einde van deze zeven dagen.

Klantenservice

De klantenservice van Bitwarden werkt iets anders dan bij veel andere wachtwoordmanagers. In plaats van een live chat zoals bijvoorbeeld NordVPN die heeft, heeft Bitwarden een behoorlijk uitgebreide hulp-pagina waar zo’n beetje elk denkbaar onderwerp wordt behandeld.

Je kunt wel contact opnemen met Bitwarden via een contact formulier, maar dit lijkt de enige “traditionele manier” om Bitwarden direct te contacteren als je een vraag hebt. Verder kun je ze namelijk alleen via diverse social media bereiken (Twitter, Reddit, hun eigen forums en GitHub). Voor mensen die liever op een “ouderwetse” en directe manier contact op nemen met een bedrijf is dit wellicht wat minder.

We hebben geprobeerd contact op te nemen met Bitwarden via hun contactformulier. Dit ging erg soepel. We kregen na twee uur een goed antwoord op onze vragen van iemand die duidelijk kennis van zaken had. Wel is dit natuurlijk een vrij lange wachttijd vergeleken met de meeste live chats, bijvoorbeeld die van NordPass.

Wil jij zelf Bitwarden uitproberen? Dat kan heel gemakkelijk door op de knop hieronder te klikken!

Ga naar de Bitwarden website
Bitwarden - veelgestelde vragen

Hieronder vind je wat veelvoorkomende vragen over Bitwarden en de antwoorden hierop. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Bitwarden is een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager helpt je bij het opslaan van je inloggegevens voor allerlei websites en apps. Het gebruik van een wachtwoordmanager vergroot zowel je online comfort, omdat je niet allerlei wachtwoorden hoeft te onthouden of op te schrijven, als je veiligheid. Lees hier meer over Bitwarden.

Bitwarden heeft zowel een gratis versie als 4 verschillende betaalde versies voor individuen, gezinnen en bedrijven.

De basisfuncties van Bitwarden zijn allemaal te gebruiken met de gratis versie. Sterker nog, deze versie is behoorlijk uitgebreid en laat je zelfs je gegevens synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Toch raden wij mensen die hun online veiligheid serieus nemen één van de premium versies van Bitwarden aan, omdat deze nog meer opties bieden om je gegevens 100 procent veilig te houden. Zo kun je dan bijvoorbeeld gebruik maken van tweestaps verificatie met hier speciaal voor gemaakte, veilige apparaten en het veilig opslaan en delen van bestanden.

Bitwarden is erg simpel in gebruik: je downloadt de juiste app voor jouw apparaat en maakt een account aan. Je kunt ook de web versie gebruiken. Je kiest nu een Master Password om jouw “kluis” mee te beveiligen.

Vervolgens kun je op verschillende manieren wachtwoorden toevoegen: handmatig, door deze te importeren vanuit je browser of een andere wachtwoordmanager, of via de browserextensie. Met de extensies kun je tevens wachtwoorden snel en gemakkelijk invullen.

Dit is een vrij beknopte uitleg. Voor meer informatie raadpleeg je onze uitgebreide Bitwarden review.

 

Bitwarden is een zeer veilige wachtwoord manager, dankzij ijzersterke encryptie, extra beveiliging tegen gecomputeriseerde kraakpogingen, open-source beleid, tweestaps verificatie en regelmatige inspecties door cybersecurity professionals. Zodoende is Bitwarden één van de veiligste, en misschien wel de veiligste, wachtwoordmanager die wij hebben getest. Lees hier meer over Bitwarden.

Techredacteur
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen