chinese vlag chinese muur

Zoekmachine Bing geblokkeerd in China

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 1 minuut, 0 seconde

Microsoft meldt dat hun zoekmachine Bing niet meer bereikbaar is in China. Bing was de enige grote niet-Chinese zoekmachine die nog in China bereikbaar was. Andere zoekmachines zoals Google zijn al enige tijd geblokkeerd in China.

Om in China bereikbaar te blijven filterde Microsoft de zoekmachine al door zich aan de overheidsrichtlijnen te houden, toch blijkt dit nu niet voldoende. In 2017 werd  Skype (ook van Microsoft) al uit de App-stores in China verbannen.

Grote schoonmaak

Bing was bij lange na niet de enige die gister geblokkeerd werd. De Cyberspace Administration of China (CAC) haalde 7 miljoen stukken informatie offline en verwijderde meer dan 9000 apps. Al deze stukken en apps zouden niet voldoen aan de strenge richtlijnen van de overheid.

President Xi Jinping is al langere tijd bezig met het “opschonen” van het internet, door alle invloeden van buitenaf te blokkeren en streng censuur op te leggen aan binnenlandse apps en website.  Zo verdwijnt langzaam alle invloed van buitenaf achter de Great Chinese Firewall.

Update

Na 2 dagen onbereikbaar te zijn geweest, lijkt het erop dat de zoekmachine Bing weer in China te bezoeken is. Microsoft onderzoekt nog steeds wat de oorzaak van de tijdelijke blokkade was. China heeft daar nog geen verklaring voor gegeven.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past