Wielrennen: online de Ronde van Vlaanderen 2021 gratis live kijken in binnen- en buitenland

Wielrenners hard aan het fietsen

Aankomende zondag is het weer tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Op zondag 4 april 2021 is de 105de editie van het bekende wielerspektakel. Elk jaar trekt dit evenement weer ontzettend veel kijkers, en dat zal ook deze keer zeker weer het geval zijn.

Als je de Ronde van Vlaanderen wil zien, dan kan dat in Nederland op NPO 1 en in België op België één. Ook wordt de tour uitgezonden op Eurosport 1.

Als je je buiten Nederland of België bevindt, en je hebt geen abonnement op Eurosport, dan kan het lastig zijn om de Ronde van Vlaanderen live te bekijken. Door je IP-adres echter te veranderen naar een Nederlands of Belgisch IP-adres met een simpele tool zoals een VPN kun je toch eenvoudig (en gratis) de Ronde van Vlaanderen bekijken. Hoe dit werkt lees je verderop.

Waar wordt de Ronde van Vlaanderen uitgezonden?

De Ronde van Vlaanderen wordt uitgezonden op zondag 4 april 2021 op de volgende zenders op de volgende tijdstippen:

Regio Zender Tijdstip uitzending
Nederland NPO 1 – online via npostart.nl Vanaf 13.10
België België één – online via vrt.be Vanaf 09.15
Europa Eurosport 1 – online via eurosport.nl Vanaf 09.55

Bij de meeste TV-aanbieders kun je deze zenders vinden in het basispakket. Ook Belgische zenders kun je vaak zien via Nederlandse TV-aanbieders en vice versa. In Nederland kun je NPO 1 ook kijken via npostart.nl (geen account nodig), in België België één via vrt.be (account met telefoonnummer, postcode, etc. nodig), en vanuit zowel Nederland als België Eurosport via eurosport.nl (betaald abonnement).

Mocht je in het buitenland zijn, dan is het het simpelst om de Ronde van Vlaanderen online te bekijken middels een VPN en de site npostart.nl. Hoe dit werkt lees je hieronder.

De Ronde van Vlaanderen kijken vanuit het buitenland, stap voor stap

Om toegang te krijgen tot de livestream op NPO 1 via npostart, heb je een Nederlands IP-adres nodig, deze krijg je eenvoudig middels een VPN. Betaalde VPN’s hebben een lange geld-terug-garantie, waardoor je na afloop je geld terug kunt vragen, mocht je dat willen. Zo kun je de Ronde van Vlaanderen geheel gratis kijken.

 1. Neem een (tijdelijk) abonnement op een VPN. De VPN dient servers te hebben in Nederland, maar dat hebben de meeste gelukkig. Bij ons werkt CyberGhost uitstekend met de livestreams van de NPO:
 2. CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor slechts €2,- per maand!
  Vanaf
  €2.00
  8.8
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 3. Nadat je een CyberGhost account hebt kun je de CyberGhost VPN-software downloaden.
 4. Log in (bij de software) met je account en kies uit de serverlijst voor “Netherlands” (je kunt klikken op “Best Server Location” om de serverlijst te zien).
 5. Klik op de grote aan-knop in de software en wacht tot de VPN verbinding heeft gemaakt.
 6. Laat de software aanstaan op de achtergrond en open je browser.
 7. Ga vervolgens naar de site npostart.nl en klik op “Live”.
 8. Je kunt nu, waar je ook bent, de livestream bekijken op NPO 1!

Let op: mocht je een foutmelding krijgen, maak dan opnieuw verbinding met een Nederlandse server via de VPN. Sluit wel eerst je browser af en open deze opnieuw nadat je verbinding hebt met de VPN-server. Soms kan het ook helpen om de streams te openen in een incognito-tabblad.

Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen