Vinger klikt op App Store Icon

VPN-apps door Apple verwijderd uit Chinese App Store

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2019
Leestijd: 0 minuut, 48 seconden

Apple heeft alle grote VPN-apps uit de Chinese versie van de appstore gehaald. Dat werd opgemerkt door ExpressVPN, een aanbieder van VPN-apps buiten China. Het bedrijf keek verder en zag dat er meer VPN-apps verwijderd zijn uit de Chinese appstore. Met virtual private networks konden gebruikers online blokkades in China ontwijken. In China zijn bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Youtube niet toegankelijk.

Illegale content

De reden dat de apps verwijderd werden is omdat de verbindingen via VPN illegaal zijn in China. Deze informatie stond in een mail die Apple naar onder andere ExpressVPN stuurde. Het bedrijf is verrast door de beslissing. Ze lichten toe: ‘We vinden het erg dat Apple China’s maatregelen voor censuur steunt.’ Gebruikers die niet op een Chinees adres geregistreerd staan kunnen de apps wel gewoon blijven gebruiken.

Eerdere maatregelen

Begin dit jaar begon China al met maatregelen te treffen tegen VPN’s. Eerder deze maand werd duidelijk dat China providers vanaf februari 2018 verplicht om VPN’s te blokkeren in het land.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past