Schaatsen: Online het WK Shorttrack in Dordrecht 2021 gratis live kijken in binnen- en buitenland

Vrouwelijke schaatsster op het ijs

Vanaf vandaag, 5 maart 2021, tot en met zondag, 7 maart 2021, vindt het WK Shorttrack plaats in Nederland. In Dordrecht zullen de beste shorttrackers het tegen elkaar opnemen.

Als je dit schaatsspektakel wil volgen, dan kan dat in Nederland door in te schakelen naar de NOS site op vrijdag, en naar NPO1 op zaterdag en zondag of door de livestream te bekijken op npostart.nl en nos.nl.

Mocht je niet in Nederland zijn, dan kun je alsnog (gratis) deze uitzending volgen, zolang je een VPN gebruikt om je IP-adres aan te passen naar een Nederlands IP-adres. Zo kun je vanuit alle uithoeken van de wereld toch live schaatsen kijken dit weekend.

WK Shorttrack kijken vanuit het buitenland, stap voor stap

Wil je vanuit het buitenland het WK Shorttrack kijken via de NPO, dan kan dat door je IP-adres te veranderen. Een handige tool die dat voor je regelt is een VPN. Hiermee kun je eenvoudig verbinding maken met een Nederlandse server, en zo een Nederlands IP-adres aannemen. Kies je een VPN met een geld-terug-garantie, dan kun je aan het eind van het weekend je geld terugvragen en zo gratis schaatsen kijken. In Nederland heb je geen VPN nodig.

 1. Sluit (tijdelijk) een abonnement af op een VPN-provider. Let erop dat de VPN servers heeft in Nederland. CyberGhost werkte bij ons goed voor zowel de NOS stream als live tv op NPO Start. Ook is CyberGhost goedkoop en bieden ze een lange geld-terug-garantie, mocht je je geld terug willen vragen na afloop.
 2. CyberGhost
  Actie:
  Probeer CyberGhost voor slechts €2,- per maand!
  Vanaf
  €2.00
  8.8
  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk
  Bezoek CyberGhost
 3. Download, na het aanmaken van een account, de VPN-software op het apparaat waarop je de NOS of NPO stream wilt kijken.
 4. Log in met het door jou aangemaakte VPN-account.
 5. Klik, in de CyberGhost software, op de knop die staat onder “Connect to:” en selecteer “Netherlands”. Klik vervolgens op de grote knop daarboven om de VPN aan te zetten.
 6. Laat, nadat de VPN is verbonden, de software aanstaan en navigeer naar de website van de NOS of NPO.
 7. Bij de NOS vind je de livestream onder “Sport” en bij de NPO kun je de livestream vinden door op “Live” te klikken en vervolgens op de juiste zender (NPO 1). Veel kijkplezier!

Let op: mocht je een foutmelding krijgen, maak dan opnieuw verbinding met een Nederlandse server via de VPN. Sluit wel eerst je browser af en open deze opnieuw nadat je verbinding hebt met de VPN-server. Soms kan het ook helpen om de streams te openen in een incognito-tabblad.

Zenders en Nederlandse deelnemers WK Shorttrack

Het WK Shorttrack wordt uitgezonden op de volgende dagen op de volgende zenders:

 • Vrijdag 5 maart 2021, uitzending vanaf 10.30 op de site van de NOS
 • Zaterdag 6 maart 2021, uitzending vanaf 13.40 op NPO 1 (online te zien via npostart.nl)
 • Zondag 7 maart 2021, uitzending vanaf 13.10 op NPO 1 (online te zien via npostart.nl)

Nederlandse deelnemers WK Shorttrack

Dit zijn de Nederlandse vrouwen die zullen schaatsen bij het WK Shorttrack:

Onderdeel Schaatsster
Individueel Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Suzanne Schulting
Relay (aflossing) Yara van Kerkhof, Rianna de Vries

Dit zijn de Nederlandse mannen die zullen schaatsen bij het WK Shorttrack:

Onderdeel Schaatser
Individueel Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf
Relay (aflossing) Daan Breeuwsma, Jens van ’t Wout
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen