Roma – Manchester United & Arsenal – Villarreal in het buitenland kijken (Europa League 2021)

Fan klapt tijdens voetbalwedstrijd in stadion

Donderdag (6 mei) om 21:00 is het zover: we komen er eindelijk achter welke Europese topclubs het tegen elkaar opnemen in de Europa League finale dit jaar. Allebei de halve finale wedstrijden (Roma – United & Arsenal – Villarreal) zien hun vervolg – de heenwedstrijden zijn vorige week gespeeld. De partijen vinden tegelijk plaats.

Manchester United lijkt al zo goed als verzekerd van zijn plek in de finale. Slaagt Arsenal erin zijn achterstand van 1 punt op Villarreal te overbruggen en krijgen we een finale tussen twee van de beste Premier League clubs aller tijden? Of doet Roma het schijnbaar onmogelijke, door hun achterstand van 4 punten in te halen? Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar het kan altijd. Denk maar aan Barcelona’s overwinning op PSG met 6-1 in de Champions League in 2017.

Hoe het ook zij, jij wilt de antwoorden op deze vragen natuurlijk live achterhalen. Dat is een stuk leuker en spannender dan alleen de uitslagen lezen achteraf! Maar hoe moet dat als je in het buitenland zit?

Problemen bij Europa League kijken in het buitenland

Op veel plekken in het buitenland zul je tegen problemen aanlopen als je Roma – Utd of Arsenal – Villarreal probeert te kijken. De uitzendrechten van de Europa League in Nederland zijn namelijk in handen van ESPN dit jaar (het voormalige Fox Sports). Voor Nederlanders is dit vaak geen probleem: ze krijgen gewoon toegang tot de juiste ESPN-zender of -stream via hun normale tv-abonnement bij bijvoorbeeld Ziggo, KPN of T-Mobile.

Echter, deze diensten werken, i.v.m. uitzendrechten, doorgaans alleen binnen de EU. Als je bijvoorbeeld Interactieve TV van KPN probeert te kijken, of via de Ziggo Go-app iets probeert te streamen buiten de EU, zul je een melding krijgen dat dit niet kan. Hetzelfde geldt voor mensen die via de ESPN-website Europa League proberen te kijken.

Gelukkig betekent dit toch niet dat jij de Europa League hoeft te missen, of in je hotelkamer op je tv de wedstrijd hoeft te kijken met commentaar in een taal waar je niets van begrijpt. Het is namelijk heel makkelijk om wereldwijd via jouw favoriete stream de Europa League te volgen met Nederlands commentaar dankzij een simpele oplossing: het gebruik van een VPN.

Wereldwijd Roma – Manchester Utd & Arsenal – Villarreal kijken met een VPN

De blokkades die zorgen dat je de Europa League niet buiten de EU kunt kijken, heten geo-blokkades. Een VPN kan dit soort blokkades makkelijk omzeilen, door jouw IP-adres te veranderen. Dit adres wordt door streamingdiensten (onder andere) gebruikt om te bepalen waar jij je bevindt.

Door van dit adres een Nederlandse IP te maken, wat met een VPN heel makkelijk gaat, wordt jouw “virtuele locatie” als het ware gewoon Nederland, ook al ben je in een heel ander land. Hierdoor kun je dus toch toegang krijgen tot jouw favoriete Europa League-stream, waar ter wereld je ook bent! Lees hieronder ons simpele stappenplan om erachter te komen hoe dit werkt.

Roma – Manchester United & Arsenal – Villarreal in het buitenland kijken: stappenplan

 1. Sluit een abonnement af bij een goede VPN-provider. Wij raden ExpressVPN aan. Deze provider biedt namelijk uitstekende streamingsnelheden en een groot aantal servers in Nederland en de EU, die je handmatig kunt selecteren. Op deze manier kun je gewoon een andere server proberen, mocht één van de servers niet werken met jouw streamingdienst. Voor betaalde Nederlandse streamingdiensten kun je elke server in de EU proberen. Tot slot biedt ExpressVPN een 30-dagen geld-terug-garantie.
 2. ExpressVPN
  Onze keuze
  Onze keuze
  Actie:
  Drie maanden cadeau bij een jaarabonnement
  Vanaf
  €5.56
  9.5
  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 94 landen
  Bezoek ExpressVPN
 3. Download en installeer de ExpressVPN-app op jouw apparaat (laptop, smartphone, tablet, etc.). Dit is erg eenvoudig: klik op de oranje knop hierboven en volg de stappen. Wil je de app voor Android of iOS? Ga dan naar de Play/App Store na het afsluiten van je abonnement.
 4. Open de ExpressVPN-app en log in.
 5. Selecteer een Nederlandse server. Werkt de server niet om wat voor reden dan ook? Probeer dan een andere.
 6. Ga naar jouw favoriete Europa League-stream.
 7. Moedig jouw favoriete clubs aan en geniet van de wedstrijden!

Disclaimer: Houd er rekening mee dat dit artikel alleen algemene tips geeft over hoe je de Europa League kunt kijken in het buitenland. Wij zijn geen juridische specialisten en het is zodoende altijd je eigen verantwoordelijkheid om de meest recente gebruikersovereenkomst van (streaming)diensten die je gebruikt door te lezen en hiermee in overeenstemming te handelen. 

Tech-journalist
Nathan is een internationaal opgeleide journalist en hij heeft vooral interesse in de preventie van cybercrime, vooral waar het kwetsbare groepen betreft. Voor VPNgids.nl doet hij onderzoek op het gebied van cybersecurity, internetcensuur en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen