Ring voert standaard tweestapsverificatie in

Ring deurbel

Het videodeurbelbedrijf Ring voegt per direct verplichte tweestapsverificatie toe aan hun service. Deze extra beveiligingsstap moet ervoor zorgen dat het minder makkelijk wordt om een Ring-account te hacken. Verder voert het bedrijf nog enkele wijzigingen door waardoor het voor gebruikers makkelijker moet worden om hun privacy te bewaken.

Dat meldt het bedrijf op zijn blog.

Tweestapsverificatie

Hoewel het al mogelijk was om tweestapsverificatie aan te zetten in je Ring-account, is het vanaf nu voor alle gebruikers verplicht. Tweestapsverificatie vormt een extra beveiligingslaag waardoor je niet met alleen een wachtwoord een account binnen kunt komen. Nu krijgen Ring-gebruikers als ze inloggen een code van 6 cijfers toegestuurd in een e-mail of per sms. Door de combinatie van gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingscode krijgen gebruikers toegang tot hun account. Deze code is steeds anders en dus niet zo makkelijk te hacken als een wachtwoord.

Door deze nieuwe maatregel krijgen gebruikers nu ook een notificatie wanneer iemand heeft geprobeerd in te loggen op hun account. Wanneer jij dit niet bent, kun je deze persoon ook de toegang ontzeggen. Op deze manier bepaal jij wie er toegang heeft tot jouw account.

Verdere privacy maatregelen

Uit onderzoek van de Electronic Frontier Foundation (EFF) bleek dat Ring-producten vol zitten met trackers die persoonsgebonden informatie doorsturen naar derden. Marketing- en analysebedrijven AppsFlyer, Branch, Facebook en Mixpanel ontvingen op deze manier gegevens als namen, IP-adressen, de namen van providers, sensorgegevens en unieke identificatiecodes van de apparaten die Ring-klanten gebruiken.

Om de gebruiker meer controle te geven over de data die er over hen gedeeld wordt, heeft Ring het Control Center in de app aangepast. Nu kun je als gebruiker er voor kiezen dat je data niet gedeeld wordt met derden voor gepersonaliseerde advertenties. Verder werkt het bedrijf nog aan een functie die ervoor moet zorgden dat je er ook voor kunt kiezen om geen analytische data meer te delen. Tot die tijd hebben zij de meeste van hun analyseservices gepauzeerd.

Tips

In hun blogpost over de aanpassingen geeft Ring ook enkele tips voor gebruikers om hun account zo goed mogelijk te beschermen. Zo geven zij bijvoorbeeld aan dat het belangrijk is om sterke unieke wachtwoorden te gebruiken en niet dezelfde wachtwoorden voor andere diensten te gebruiken. Een andere tip die Ring geeft is om je smartphone met een pincode of andere beveiligingsmethode te beschermen (vingerafdruk, gezichtsherkenning, veegpatroon, wachtwoord). Vanzelfsprekend is het verstandig om altijd de laatste updates te downloaden, zowel van alle apps op je smartphone als het besturingssysteem.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt. Meer over Tove.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen