Ring deurbel

Ring voert standaard tweestapsverificatie in

Laatst bijgewerkt: 20 februari 2020
Leestijd: 1 minuut, 39 seconden

Het videodeurbelbedrijf Ring voegt per direct verplichte tweestapsverificatie toe aan hun service. Deze extra beveiligingsstap moet ervoor zorgen dat het minder makkelijk wordt om een Ring-account te hacken. Verder voert het bedrijf nog enkele wijzigingen door waardoor het voor gebruikers makkelijker moet worden om hun privacy te bewaken.

Tweestapsverificatie

Hoewel het al mogelijk was om tweestapsverificatie aan te zetten in je Ring-account, is het vanaf nu voor alle gebruikers verplicht. Tweestapsverificatie vormt een extra beveiligingslaag waardoor je niet met alleen een wachtwoord een account binnen kunt komen. Nu krijgen Ring-gebruikers als ze inloggen een code van 6 cijfers toegestuurd in een e-mail of sms. Vervolgens krijgen ze pas toegang tot hun account als ze deze code intoetsen. Deze code is steeds anders en dus niet zo makkelijk te hacken als een wachtwoord.

Door deze nieuwe maatregel krijgen gebruikers nu ook een notificatie wanneer iemand heeft geprobeerd in te loggen op hun account. Wanneer jij dit niet bent, kun je deze persoon ook de toegang ontzeggen. Op deze manier kun je controleren wie er toegang heeft tot jouw account.

Verdere privacy maatregels

Eerder dit jaar uitten gebruikers hun onvrede over het feit dat hun persoonlijke data gedeeld werd met derden en dat deze data eventueel gekoppeld kon worden aan de gebruiker. Om de gebruiker meer controle te geven over de data die er over hen gedeeld wordt, heeft Ring het Control Center in de app aangepast. Nu kun je als gebruiker er voor kiezen dat je data niet gedeeld wordt met derden voor gepersonaliseerde advertenties.

Verder werkt het bedrijf nog aan een functie die ervoor moet zorgden dat je er ook voor kunt kiezen om geen analytische data meer te delen. Tot die tijd hebben zij de meeste van hun analyseservices gepauzeerd.

In hun blogpost over de aanpassingen geeft Ring ook enkele tips voor gebruikers om hun account zo goed mogelijk te beschermen. Zo geven zij bijvoorbeeld aan dat het belangrijk is om sterke unieke wachtwoorden te gebruiken en altijd de laatste update te downloaden.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen