Plague Inc game

Plague Inc. game verwijderd uit Chinese app store

Laatst bijgewerkt: 2 maart 2020
Leestijd: 1 minuut, 33 seconden

Het populaire spel Plague Inc. is volgens de makers verwijderd uit de Chinese app store omdat het illegale content zou bevatten. De game genoot de afgelopen weken extra populariteit door het coronavirus.

Plague Inc.

Plague Inc. is een game waarbij de speler zelf een virus kan creëren met als doel het de hele wereld over te laten gaan. Door de keuzes die je in het spel maakt verspreidt je ziekte zich snel of juist helemaal niet. De game bestaat al sinds 2012 maar kreeg de afgelopen weken veel nieuwe spelers erbij doordat veel mensen door het coronavirus een hernieuwde interesse in dergelijke games en films kregen. De game wordt geprezen om zijn educatieve inhoud. Speler kunnen veel leren over de verspreiding van ziektes en hoe dit te voorkomen is. De makers meldden zelf dat zij uit de Chinese app store zijn verwijderd.

Chinees corona censuur

China houdt streng toezicht op het nieuws wat er rondom het coronavirus naar buiten komt. Artikelen en social media berichten die kritisch zijn op het handelen van de Chinese overheid tijdens deze crisis worden verwijderd. De Chinese overheid controleert het beeld wat er over het coronavirus naar buiten komt. Deze mate van censuur is in China niet nieuw, de overheid censureert er vrijwel alles wat in strijd is met hun gedachtegoed.

De makers van Plague Inc. snappen niet goed waarom hun game nu uit de Chinese app store verwijderd is. Het zou kunnen dat dit komt door de gevoeligheid omtrent het thema op dit moment. Andere soortgelijke games zijn niet verwijderd dus het zou kunnen dat de populariteit van Plague Inc. ervoor heeft gezorgd dat zij in het oog sprongen bij de Chinese censuurmachine.

De makers van de game doen hun best om het spel weer bereikbaar te maken via de Chinese app store. Toch is het maar de vraag of ze hierin zullen slagen.

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen