Telefoon en laptop met Cloud

Onedrive van Microsoft krijgt extra beveiligde Personal Vault

Laatst bijgewerkt: 26 juni 2019
Leestijd: 1 minuut, 12 seconden

Veel mensen blijven het, waarschijnlijk terecht, eng vinden om gevoeligere informatie zomaar in de cloud te zetten. Het is regelmatig in het nieuws hoe bijvoorbeeld naaktfoto’s van bekendheden zijn verkregen door een cloud dienst te hacken. De meeste cloud apps worden alleen beschermd met een wachtwoord. In een poging om de cloud veiliger te maken komt Microsoft nu met een kluis binnen Onedrive, voor als je gevoelige informatie. Het nieuwe onderdeel van de bekende cloudservice heet de Personal Vault. 

Veiliger in de cloud? 

De nieuwe Personal Vault van Onedrive werkt met twee-staps-verificatie. Dit houdt in dat er naast het wachtwoord nog een extra beveiligingsstap wordt ingezet. Je kunt zelf instellen hoe je deze tweede verificatie wilt laten plaatsvinden. Het kan via vingerafdruk, gezichtsherkenning, PIN, of een code die via email of SMS wordt verstuurd. Net als Onedrive maakt de Personal Vault gebruik van de Microsoft cloud. De Personal Vault is geen aparte app, maar kan gewoon via je Onedrive bereikt worden. Dit kan dus via je PC, de apps, of in de browser.  Wanneer je de service even niet gebruikt hebt zul je opnieuw moeten inloggen via de twee-staps-verificatie.  

Als eerst zal de nieuwe functie binnenkort in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada worden uitgerold. Tegen het einde van dit jaar zal het voor iedereen beschikbaar worden. Wie de gratis versie van Onedrive gebruikt kan een beperkt aantal bestanden opslaan in de Vault. Bij abonnementen op de cloudservice zal dit natuurlijk meer zijn.  

Tech-journaliste
Tove is reeds sinds 2017 als cybersecurity-redacteur betrokken bij VPNgids. Sinds 2019 is zij tevens coördinator voor het cybersecurity-nieuws dat op de website verschijnt.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen