Mozilla Firefox app op smartphone

Mozilla zoekt naar manieren om Tor-functies te integreren in Firefox

Laatst bijgewerkt: 10 mei 2019
Leestijd: 0 minuut, 59 seconden

Mozilla, de maker van browser Firefox, wil een ‘super private browsing’-modus gaan inbouwen in Firefox. Het bedrijf heeft dit nieuws zelf naar buiten gebracht op een pagina waarop Mozilla geld aanbiedt voor onderwerpen waarin ze zich verder willen ontwikkelen. Het is nog niet bekend wanneer deze functie er gaat komen en hoe die zal gaan werken.

Tor-integratie

Mozilla laat weten interesse te hebben in het integreren van Tor-functies in de browser. Tor is een privacygerichte browser, die het onder andere mogelijk maakt om websites te bezoeken op het dark web. Met de komst van de nieuwe functie in Firefox zouden veel meer mensen gebruik kunnen gaan maken van Tor en daar is het netwerk nog niet op berekend. Mozilla heeft daarom ontwikkelaars opgeroepen om na te denken over manieren om Tor op grotere schaal toe te kunnen passen. Het bedrijf stelt daarvoor ook geld beschikbaar.

Privacy

Veel browsers bieden nu ook al een privévenster-functie aan, de zogenoemde incognito modus, waarmee browsing-gegevens niet opgeslagen worden op de computer. Er is ook al een Tor-browser op basis van Firefox. Mozilla wil met de nieuwe ‘super private browsing’-modus een stap verder gaan door Tor-functies te integreren in Firefox zelf.

Tech-journaliste
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services.
Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past