Een jaar nadat Netflix VPN’s blokkeerde: hoe staat het ervoor?

Netflix building E

In januari 2016 breidde Netflix zijn beschikbaarheid uit naar 190 landen. Gebruikers buiten de VS waren teleurgesteld, omdat bleek dat ze lang niet het volledige aanbod konden zien. Ze maakten daarom massaal gebruik van een VPN om aanbod te kunnen zien onafhankelijk van waar ze zich geografisch gezien bevonden. Snel daarna begon Netflix ook met het terugdringen van de mogelijkheid om een VPN te gebruiken.

Netflix wint het gevecht

Er werd verwacht dat Netflix niet opgewassen was tegen de VPN’s, omdat de VPN’s terug zouden gaan vechten. In het begin deden ze dat ook wel, maar Netflix was succesvol in zijn blokkades en de meeste VPN’s hebben dus de handdoek in de ring gegooid. Een aantal populaire diensten, zoals TunnelBear, TorGuard en HMA, hebben het voor gezien gehouden.

Sommige VPN’s werken nog wel

Een aantal VPN-diensten weten de Netflixblokkade nog steeds te omzeilen. Maar ook die hebben hun grenzen. De meeste nog werkende VPN’s geven toegang tot het Netflixaanbod van de Verenigde Staten. Het is bijna niet mogelijk om het aanbod uit andere regio’s te bekijken. Ook is het een ingewikkeldere procedure om Netflix via een VPN op je smarttv te bekijken. Als het lukt om een VPN door je router te leiden, is het alsnog de vraag of het werkt.

Techredacteur
Anne is een onderzoeksjournaliste, gespecialiseerd in digitale communicatie. Voor VPNgids.nl houdt zij het laatste nieuws bij op het gebied van cybersecurity en online privacy.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen