formule-1-grand-prix-max-verstappen

Formule 1 Grand Prix van Silverstone 2020 live online kijken: GRATIS streams!

Laatst bijgewerkt: 3 augustus 2020
Leestijd: 3 minuten, 41 seconden

We hebben inmiddels drie Grand Prixs achter de rug; twee races in Oostenrijk en één race in Hongarije. De coureurs maken zich inmiddels op voor de komende twee races in het Verenigd Koninkrijk. Dit weekend en komend weekend wordt er namelijk geracet op Silverstone!

Het zal de F1-fans niet ontgaan zijn dat coureur Sergio Pérez positief is getest op Covid-19 en daarom niet zal deelnemen aan de race dit weekend. Hij wordt vervangen door Nico Hulkenberg, een opmerkelijke comeback dus!

In dit artikel vertellen we je hoe je toegang krijgt tot F1-streams van over de hele wereld. Zo hoeft niemand de Grand Prix van Silverstone te missen. We geven je zelfs tips over hoe je toegang krijgt tot goede gratis F1 streams uit andere landen.

Toegang tot gratis Formule 1 streams om de Grand Prix van Silverstone te kijken

Er zijn wereldwijd vele streams die de Formule 1 wedstrijden uitzenden, zo ook de Grand Prix van Silverstone. Echter, veelal heb je alleen toegang tot deze streams als je zelf fysiek in het land bent waar de stream wordt uitgezonden. Zo heb je bijvoorbeeld ook alleen toegang tot Ziggo als je binnen de EU bent. Op vakantie buiten de EU heb je veelal pech en worden Ziggo-streams geblokkeerd. Hetzelfde geldt voor streams uit andere landen, die veelal niet in Nederland werken. Er is echter een truc waarmee je streams van over de hele wereld kan unlocken. Door met een VPN-verbinding je internetverkeer om te leiden via een ander land, kan je toegang krijgen tot streamingservices van dat land! Zo kijk je gemakkelijk F1-streams van over de hele wereld.

Daarnaast zijn er internationaal enkele gratis F1 streams beschikbaar. Met een VPN-verbinding kan je toegang krijgen tot deze gratis streams. Zie hieronder een overzicht van gratis F1 streams die mogelijk werken voor je:

Gratis F1 steams om uit te proberen:

 • Channel 4 (Verenigd Koninkrijk): F1-wedstrijden met Engels commentaar. Door te verbinden met een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk kun je deze streams gratis bekijken.
 • SRF (Zwitserland)
 • TF1 (Frankrijk)
 • Globoplay (Brazilië)
 • TV8 (Italië)
 • TV3 (Slovenië)
 • Tenplay (Australië)
 • ORF (Oostenrijk)

Je hebt voor de meeste van deze streams wel een VPN nodig, we leggen je hieronder uit hoe dat werkt.

Stappenplan: gratis F1 streams bekijken met een VPN

Het is erg eenvoudig om een VPN te gebruiken. Dit werkt in de vorm van een simpele app waarmee je jouw internetverkeer omleidt via een beveiligde server in een ander land. Volg de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot vele streams die de Grand Prix van Silverstone uitzenden.

 1. Sluit (tijdelijk) een abonnement af bij een degelijke VPN-aanbieder. Een uitstekende VPN om F1 te streamen is bijvoorbeeld NordVPN (nu met korting). Deze VPN-aanbieder kan je zonder risico uitproberen door de uitgebreide geld-terug-garantie van 30 dagen. Je kan dus gewoon binnen een maand je abonnement probleemloos annuleren als je het VPN-abonnement niet meer nodig hebt.
 2. Als je online een abonnement hebt afgesloten, download je direct de VPN-app op het toestel waarmee je de Grand Prix wilt streamen. Er zijn handige apps voor Windows, Mac, Android en iOS.
 3. Bedenk welke streamingdienst je wil gebruiken om de race te streamen, en kies een VPN-server in een land waar die streamingdienst beschikbaar is. Wil je bijvoorbeeld toegang tot Ziggo, kies dan een VPN-server in Nederland of een ander EU-land. Wil je toegang tot de gratis stream van Channel 4, kies dan een VPN-server in het Verenigd Koninkrijk. En wil je toegang tot de gratis stream van Tenplay, kies dan een VPN-server in Australië. Zie ook het lijstje hierboven met (gratis) F1 streams.
 4. Nadat je bent verbonden met de VPN-server, kan je de streamingdienst als het goed is gewoon openen, en probleemloos genieten van de race. Krijg je de race niet werkend, dan kan je altijd een andere stream of een andere VPN-server proberen.

Grand Prix van Silverstone kijken zonder Ziggo

Zoals hierboven uitgelegd, kan je met een VPN dus toegang krijgen tot streams uit andere landen. Dit betekent dat je dus niet per definitie Ziggo nodig hebt om de Grand Prix van Silverstone te kijken. Verbind met een VPN-server in het land van een stream die je wilt kijken. Online Formule 1 kijken was nog nooit zo gemakkelijk.

Zit je in het buitenland en wil je toegang tot Ziggo? Leid dan je internetverkeer om via Nederland of een ander EU-land en Ziggo zou moeten werken. Let wel even op of dit conform de gebruiksovereenkomst is die je met Ziggo hebt gesloten.

Cybersecurity analist
David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Geïnteresseerd in het fenomeen van de ‘digitale identiteit’, met speciale aandacht voor het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens.

Meer artikelen uit het ‘Nieuws’ dossier

Reacties
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen