Feyenoord vs AZ online kijken vanuit het buitenland: wereldwijd toegang tot streams

Middenstip in een leeg voetbalstadion

Dit weekend staat Feyenoord tegenover AZ in de strijd om de 4e plek in de eredivisie. Op zondag 24 januari om 16.45 zullen de Rotterdammers het thuis opnemen tegen de ploeg van Pascal Jansen. AZ verloor afgelopen woensdag in de KNVB-beker nog van Ajax, terwijl Feyenoord het wist te winnen van Heracles. Mogelijk moet AZ het aankomende zondag zonder Calvin Stengs doen.

De winnaar van de partij komt in ieder geval op de 4e plek in de eredivisie, en als PSV verliest van RKC kan het maar zo zijn dat er een nieuwe nummer 3 komt op de huidige ranglijst. Hoe dan ook, genoeg reden om te kijken!

Waar kan ik Feyenoord – AZ kijken?

De wedstrijd tussen Feyenoord en AZ wordt live uitgezonden op ESPN (ESPN 1 om precies te zijn). Om 16.45 is de aftrap. ESPN is het nieuwe Fox Sports en zendt het merendeel van de Eredivisie en Keuken Kampioen divisie uit. Je kunt ESPN vinden op de volgende kanalen:

 • KPN: kanaal 14 (zit in het basispakket)
 • Ziggo: kanaal 421
 • Caiway: Kanaal 318
 • Telfort: kanaal 14 (zit in het basispakket)
 • XS4ALL: kanaal 14 (zit in het basispakket)
 • T-Mobile: kanaal 150 (zit in het basispakket)
 • Canal Digitaal: kanaal 405 t/m 407 (zit in het basispakket)
 • Online.nl: kanaal 405 t/m 407 (zit in het basispakket)
 • Youfone: kanaal 19 (zit in het basispakket)

Feyenoord – AZ kijken vanuit het buitenland

Mocht je nu, mede door de nieuwe maatregelen, onverhoopt in het buitenland vastzitten, dan heb je waarschijnlijk geen toegang tot de Nederlandse versie van ESPN of andere Nederlandse streamingdiensten. Dit komt omdat je alleen toegang hebt tot deze streamingdiensten met een Nederlands (of soms ander Europees) IP-adres.

Wil je toch de wedstrijd kijken maar zit je vast in het buitenland? Dan kun je eenvoudig je IP-adres veranderen naar een Nederlands IP-adres met een VPN. Zo kun je eenvoudig voetbal kijken vanuit het buitenland. Je hebt hiervoor maar twee dingen nodig: een abonnement op ESPN of één van de kanalen waar ESPN op uitgezonden wordt en een VPN. In de EU heb je bij betaalde streamingdiensten mogelijk geen VPN nodig, check dit dus eerst. Mocht je nog geen VPN hebben en deze wel nodig hebben, dan kun je er eenvoudig een in gebruik nemen door de volgende stappen te volgen:

Stappenplan: Feyenoord – AZ kijken, waar je ook bent

 1. Sluit een (tijdelijk) abonnement af bij een VPN-provider. Een VPN die bij ons meestal goed werkt met ESPN is NordVPN (kijk voor alternatieven in ons overzicht van de beste VPN’s). Deze VPN is relatief goedkoop en heeft een lange geld-terug-garantie, waardoor je je geld na de wedstrijd terug kunt vragen, mocht je dat willen.
 2. NordVPN
  Actie:
  Slechts €2,97 per maand bij een 2-jarig abonnement
  Vanaf
  €2.97
  9.3
  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs
  Bezoek NordVPN
 3. Download, na het aanmaken van een account, de NordVPN software en installeer deze op het apparaat waarop je de wedstrijd wilt kijken. De software werkt op laptop, desktop, tablet, smartphone en andere devices.
 4. Open, na het installeren, de NordVPN applicatie en log in met je account.
 5. Maak verbinding met een Nederlandse server door in het kaartje op Nederland te klikken, of door Nederland te selecteren uit de serverlijst.
 6. Laat de VPN in de achtergrond aanstaan en navigeer naar het streamingplatform waarop je de wedstrijd wil kijken.
 7. Geniet van de wedstrijd!
Techredacteur
Quinten is inmiddels al enkele jaren als cybersecurity- en VPN-expert betrokken bij VPNgids. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het opzetten van speciale onderzoeken over cybersecurity en online privacy voor VPNgids.nl.
Plaats een reactie
Een reactie plaatsen